26. januar 2014

"Årets hage"

Halden hagelag har med to til tre års mellomrom arrangert konkurransen "Årets Hage" for distriktet Halden og Aremark. Hvis vi husker riktig, så ble konkurransen avholdt for fjerde gang i 2011. Den som ville, kunne melde på egen eller annen hage som hun/han likte godt. 
Vår hage ble påmeldt av noen som ved en anledning hadde sett vår hage, og syntes den burde være med i konkurransen.

Det var hyggelig å bli påmeldt, selv om vi regnet med at mange det var mange hageentusiaster i Halden og Aremark som hadde både finere hage og mer erfaring enn oss. Vi hørte jo stadig vekk om eksotiske sjeldenheter som kom både herfra og derfra. Og selv hadde vi blant annet flere utskjelte Thuia`er i hagen! Så vi hadde liten tro på at vår hage ville slippe gjennom nåløyet til en kresen jury.  En dag ringte en representant fra juryen og sa at de var å så på en hage kun fem minutter unna, og lurte på om de kunne komme innom og se på vår hage om en liten stund, selv om det var en uke eller to tidligere enn avtalt. Hagen var absolutt ikke det vi regner som ryddig og presentabel, men i forfjamselsen sa vi : "Ok, men kan dere gi oss tre kvarter?".

Femti minutter senere kom fire av juryens fem medlemmer, frontet av både arkitekt, og hagedesigner....Vi følte oss ganske stresset, men senket skuldrene litt, etter hvert som  vi fikk en følelse av at de likte hagen. Juli passerte, og august gikk mot slutten. Så vi regnet  etter hvert med vi at konkurransen var avgjort og at vinneren var kontaktet, uten at vi hadde fått det med oss. Så plutselig kom beskjeden: "Gratulerer med Årets hage". Det hadde dessverre tatt litt lang tid for juryen, siden det var hele 26 påmeldte hager som skulle vurderes. Like etter, 2. september, ble det høytidelig overrekkelse av blomster, diplom og gavesjekk på terrassen, med tale, applaus og veldig blå himmel ! Slik så diplomet ut:  Dagen etter var det  forside og dobbeltside med heder og ære i Halden Arbeiderblad:
(Klikk på bildene for å få de større.)

 

Linker til "H.A":

Har du lyst til å se hagen, så sjekk opplysninger på siden "ÅPEN HAGE".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar