5. mars 2014

Full fart.....

Ikke så overraskende, for det skjer jo hver vår. Full fart, og masse som skjer på en gang.

* Drivhuset er gjort klart for storinnflytting av noen hundre små-planter og mange pelargoniastiklinger. 
* Et par-og-tyve Agave-babyer er pottet (ikke alle er med på bildet). 
* Første så-, og spire-runde er nå priklet, og 300 stauder har fått hver sine potter og navnepinner.
* 50 tomat-, paprika- og agurkplanter har fått litt større potter.
* Så-runde nummer to er godt i gang, med såing av masse frø til 42 nye spennende stauder.Neste uke skal det sås flere grønnsaker - bl.a. i isoporkasser, som settes i det lille drivhuset (grow-camp) for tidlig høsting. Det blir også beskjæring av en del busker/trær, og - som vanlig er om våren; flytting av en del planter - stauder og busker).

Her er et stemningsbilde fra hagen - tatt  sist sommer. 

Hilsen Eirin og Lars
6 kommentarer:

 1. Ja her er det full fart, ingen tvil om det! Så flott det spirer hos dere :) Vi sår fremdeles og prikling har blitt en herlig søndagsaktivitet hos oss. Det er så mye å glede seg over både inne og ute. Og vi er jo bare i begynnelsen av mars! Det er helt utrolig! Vi har aldri før startet hageprosjektene så tidlig på året. Normalen har vært rundt påsketider, men i år vises allerede resultater av årets planlagte prosjekter.
  Gleder oss til å se resultatet av spiringen hos dere!
  En riktig fin dag ønskes fra Tone og Eivind

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Og lykke til med planleggingen dere holder på med! Det er spennende, og "god investering"!

   Slett
 2. Herlig syn. Har ikke kommet riktig så langt som dere, men med 1,5 meter snø i hagen er det ingenting som haster. Innendørs derimot spirer det heftig i varmepumpas lune bris :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, vi var heldige som kunne flyktet fra snørike innlands-vintre for 14 år siden, og slå oss ned i "syden" i Sponvika. En kilometer lenger syd, så befinner vi oss i Sverige. Så vi har en forholdsvis tidlig vår og en lang grønn sesong. Og i tillegg: et godt isolert drivhus. Lykke til fremover. Sne smelter raskt når go`været kommer!

   Slett
 3. Herlighet... sååååååå vakker hage dere har! Da har jeg brukt litt tid på gjøre meg kjent med bloggen deres og jeg kommer nok igjen. Ha en fortsatt fin, spirende vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og takk for hyggelig kommentar. Det er inspirerende og gå inn på din blogg. Jeg fikk råd sist år om ikke å gjødsle pelargoniaene så tidlig, men.. nå blir det tilbake til kukompost. Godt jeg bare har pottet om 10-15 stk. I morgen setter jeg igang med resten. Ha en fin helg.
   mvh. Eirin.

   Slett