19. januar 2015

DEILIGE DAGER I "SYDEN"....

Så langt, har vi hatt seks uker med blogg-ferie. Og det vil nok fortsatt bli litt blogg-begrenset aktivitet de nærmeste ukene. Men her kommer i hvert fall et lite "blogg-kort" med en feriehilsen - fra oss. 

Vinteren har virkelig latt vente på seg her i "syden" (Sponvika), og det er heller ikke noe som tyder på at den er rett rundt hushjørnet. I dag var det tre pluss grader ute, og vær-utsiktene for de neste ti dagene varsler kun nattefrost med fare for temperaturer helt ned mot minus to grader! Godt vi har vinterdekket diverse planter! 

I hagen blomstrer julerosene, ...

 i vinduskarmen blomstrer Amaryllisene, og...

i godstolen, foran peisen, blomstrer Eirin - med strikketøyet i fanget. 
Her er et lite utvalg av julegaveproduksjonen. Og enda mer er stadig på gang. 

 
Tidligere på dagen har hun fått de siste 75 blomsterløkene i jorda, og luket i et par av bedene. For ugresset har i hvert fall ikke oppfattet at det er vinter.

Det har heller ikke fiskene i hagedammen, som muligens lurer på hvor det har blitt av det tykke isdekket på toppen.

Selv tok jeg en liten runde i hagen med kameraet, og vurderte om plenen burde klippes. Sannsynligvis går det bra noen uker til... 

Grønn vinterhilsen fra Eirin og Lars i "syden"


10 kommentarer:

 1. Ikke mye vinter å skryte på seg i Bergen heller :-)) Helt greit for oss! Men nå har vi fått kuldegrader og solskinn. Akkurat det henger nok litt sammen? Herlig med litt sol igjen :-)) God uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. En time etter at jeg gikk inn igår kom det ca. 2 cm snø. Den ligger fortsatt, men blir nok borte i løpet av dagen. Nyt finværet :):)

   Slett
 2. Ja, dere bor nok i syden! Utrolig med plener som må klippes nå. Her laver snøen ned i store filler for øyeblikket. Har kun hatt et par cm snø i hele vinter, men nå blir det litt mer. Stor produksjon, er virkelig flink til å strikke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror ikke vi har hatt en så mild vinter etter at vi flyttet hit til sponvika for ca. 15 år siden. Litt mørkt og trist, men da er det bare å kose seg med strikketøy eller en god bok.
   Ha en fin uke :) :)

   Slett
 3. Herlige bilder. Jeg må jo inrømme jeg ikke savner vinteren så mye i år. Vi har riktignok snø av og til, men veldig milde, fine dager med gradestokken så vidt under null.
  Ha en fortsatt fin bloggferie der i "syden!"
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk !! Nå skal vi prøve å komme oss ut av "dvalen", og bli litt mer aktive på bloggsiden igjen.
   Jeg ( Eirin ) savner nok snø og kuldegrader, mens gemalen er fornøyd med grønn vinter.
   Ha en fortsatt fin uke !

   Slett
 4. Hei! Jeg skulle gjerne hatt "sydenvinteren" som dere har. Så mye fint du strikker. Har strikket for første gang i vinter på mange år. Man blir ganske avhengig. God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Idag har vi kuldegrader og et par centimeter snø ! Deilig med litt følelse av vinter.
   Ja, en blir litt hekta på strikking.:-)
   God helg ! Eirin

   Slett
 5. Dere er jammen flittige nede i vintersyden:) Flotte ting du strikker! Riktig god helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stikking er skikkelig god avkobling i vintersesongen. :-)
   Eirin

   Slett