30. oktober 2015

ENDA LITT MER HØST HERFRA...

Enda en høstlig hilsen fra oss i Sponvika før vinteren og kulda kommer. Vi er ferdige med diverse vinterforberedelser, har fylt opp med tørr bjerkeved i vedkassa, og fyrt opp i peisen. Eirin har funnet fram garn og strikkepinner, og Lars har blåst sommerstøvet ut av saxofonen. Så, nå blir det innekos framover.

Så går det ubønnhørlig mot høst og vinter. Vi får tenke på at det "kun" er snaue to måneder igjen til sola snur, og vi kan se fram mot lysere tider.....

Grill og hvite trekrakker er pakket inn med presenning.

 Vi viste den fram i forrige blogginnlegg også, men nå har den åpnet seg skikkelig. Krokus som blomstrer om høsten er jo bare helt supert! Det skal vi plante flere av.

Den Koreanske rogna har nådd sitt høstlige klimaks. Gult - oransje - rødt. Den er bare helt fantastisk vakker.  

Den skarpe burgunderrøde fargen til parykkbusken er også på sitt mest intense akkurat nå,

...mens den oppstammede hengepila fortsatt har sin bleke hvitgrønne farge på årets nye skudd. Den burde kanskje vært klippet ned, men vi synes den gjør seg godt som en kontrast i høsthagen!

Grenene med blader på er ikke så ulike på vingebeinveden og blåregnen. Når de begge er grønne, og vokser ved siden av hverandre er det nesten vanskelig å skille dem. Men når høsten kommer har de ikke så mye til felles... Neste år skal vi få blåregnen til å klatre langs rekkverket - håper vi.

Hasselnøtt treet er nærmest blitt helt nøttebrunt, (blanding av grønt og orange = brunt) Ikke så rart, det er det jo nesten nøtt for, siden det tross alt er et nøttetre!

Det er første året den hvite Koreakornellen får så fine høstfarger.

Vinterlagringsrommet ble ikke på langt nær så fult i år som sist år. Heldigvis. Vifteovn gir kontinuerlig luftsirkulasjon for å hindre mugg, og termostaten er satt på ca. syv grader. Så får vi håpe at ikke strømmen blir borte....

Til slutt har vi ganske enkelt satt en hagebenk i dette bedet, for å se/tenke på, om vi tror det kan være et bra sted for en liten brostenlagt sitteplass, (et lite vårprosjekt?). Kanskje det kan bidra til at vi blir fornøyd med dette trekantede rotebedet?

Utsikten mot hagen er det i hvert fall ikke noe å si på....

Heller ikke den sene blomstringen til denne klematisen.

Til slutt kaster vi et blikk bort på naboens høstvakre, sure kirsebærtree, og på vårt eget søte morelltre - som står der uten så mye som et eneste lite brunt blad.

 Men vi føler oss veldig heldige og priviligerte som bor nettopp her. Bildet er tatt i skråningen på andre siden av veien, like ovenfor vårt hus, og viser ca. hvordan utsikten er hvis en sitter på mønet påhustaket..... Korterødkilen, til venstre, er  en sidekile til Svalerødkilen,som sees til høyre. Fra den kommer en rett ut mot Hvalerskjærgården.

Hilsen fra Eirin og Lars som også gjør oppmerksom på at vi nylig har oppgdatert sidene "GJESTELEILIGHETEN" og "GALLERIET" med nye bilder og opplysninger. Ta en titt. Og kom gjerne med en kommentar...

21 kommentarer:

 1. Oj så vackert, den utsikten är guld värd! ...och så tror jag att jag ser en av mina favoriter i bild Sciadopitys verticillata solfjäderstall som står så ståtlig och rak i ryggen när omgivningen har gett upp.

  En god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er deilig med sjøutsikt ! Det stemmer at det er en skjermgran i det ene bilde , vi har to stk., og denne ser ut til å trives best :-)

   Slett
 2. Mye fint å glede seg over i høsthagen :-)) Her er det nok litt mer begredelig for vi ligger jo litt værutsatt til :-)) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tror nok været er litt hardere hos dere. Vi bor i en lun vik..
   Og det er fortsatt endel som blomstrer :-)

   Slett
 3. Så flott høsthage dere har! Vinterlagringsrommet deres ser helt lekkert ut også! Her vest i havgapet blåser det stiv kuling i dag, så høstløvet er vel blåst bort i morgen :) Ha en hyggelig helg, med stikketøy og sax :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ligger det meste av høstfargene på bakken her også. Men fortsatt endel som blomstrer.:-)
   Vi håper at vinterlagringsrommet vil fungere denne sesongen.
   Ha en fortsatt fin uke.

   Slett
 4. Flotte bilder fra høsthagen deres! Mange vakre høstfarger. Godt å være ferdig med vinterforberedelsene, ja.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt ferdig er vi ikke enda, vi venter litt til, før vi legger på bar og dekker til med strie.
   Men, litt deilig at hage sesongen er over for i år :-)
   Ha en fortsatt fin uke.

   Slett
 5. Ja I bor godt nok et smukt sted, og med alle de skønne høstfarver ser det hele bare super godt ud. Den koreanske røn er også en af mine yndlinge, farverne er så smukke.
  Vinget benved kan ikke lide at være hos mig, jeg har mistet to nu, de dør bare, det er trist.
  Hyg jer med vinteraften projekterne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å bo ved sjøen.. Idag er den koreanske lønnen i ferd med å miste de siste bladene, og vingebenveden det samme. Vi har prøvd vinge benved et par ganger tidligere, men nå se det ut til at vi har funnet rett plass.:-)
   Ha en fortsatt fin uke.

   Slett
 6. Hei!
  Dere er heldige som bor ved sjøen. Skulle gjerne ha bodd der. Høsten er en vakker tid, men er ikke så glad i den neste årstiden. Vi er nesten ferdige, håper at vi blir det i løpet av helga. Pelargoniene dine ser ut til å ha fått en perfekt plassering. Å finne riktige sitteplasser, kan ta tid. Benken i bedet var lurt.
  Fortsatt god høst! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er heldige som bor her, og klimaet er mildt. ( Vinteren blir litt kortere )
   Her har vi vinter tildekking igjen, men det er så mildt at vi venter litt, og vi prøvesitter benken når vi "går forbi", for å se om ideen er god :-)
   Nyt det siste av høsten !

   Slett
 7. Så flotte bilder! Og at skjærgården i Østfold er vakker er jeg den første til å skrive under på:-)
  I år har jeg også blitt bitt av strikkebasillen og det ble "verre" enn jeg hadde trodd det kunne bli. Nå strikkes det nesten hvert ledige sekund, kanskje det kan hjelpe til så vinteren går litt fortere? Håpe kan man jo!
  Håper dere får en fortsatt fin høst og at vinteren lar vente på seg. Med litt flaks og gode klær kan vi jo være ute i hagen de kommende ukene også bare snøen holder seg borte.
  Hilsen Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig så lenge det er mildvær ! Idag har vi vært ute og ryddet og luket litt, og det virker som om vi kan holde på litt ute en stund til.
   Morsomt at du er blitt bitt av strikkebasillen :-) Gleder meg alltid til høst, og mer tid til strikking.
   Ha en fortsatt fin uke.
   Eirin

   Slett
 8. Her var mye fin høst, nydelig farge på den rognen.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den koreanske rognen har vakre høstfarger, og i år har vi kunnet nyte fargene ekstra lenge :-)

   Slett
 9. Flotte høstbilder :-) Vinterlagringsrommet så både lyst og behagelig ut.
  Ja, nå er det nok ubønnhørlig slutt, litt trist egentlig men vi får glede oss til neste sesong. Koselig å kunne ta fra litt vintersysler igjen, hva strikkes det på strikkepinnene mon tro?
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig så lenge vi kan nyte høsten, litt trist at det meste av høstfargene ligger på bakken nå....
   Akkurat nå holder jeg på med genser nr. to til meg selv, noe jeg ikke har gjort på flere år. Fant noe deilig garn fra Færøyene da vi var i Danmark (har ikke funnet noen forhandler i Norge)
   Ellers er det blitt et par vogntepper og barnejakker, og det blir nok noen barnekjoler framover....
   Så jeg setter pris på litt mer inne tid.:-)
   Eirin

   Slett
 10. Jeg liker det øverste bildet spesielt.
  Åsså rogna da. Selvfølgelig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig :-)
   Lønna som har mistet alt løvet har vært fantastisk i år, og den koreanske rogna blir bare flottere for hvert år.
   Ha en fin helg.

   Slett
 11. Så fine høstbilder! Det beviser hvor vakker høsten faktisk er på sitt beste! Dere viser virkelig hvor viktig det er å ha slike fine ting i hagen med tanke på høsten, som for eksempel parykkbusk. Ønsker meg den!

  SvarSlett