6. juni 2018

HETT OG HYGGELIG HAGEBESØK...

Søndag den tredje juni klokken 17.00 og i tjueåtte plussgrader, kom 47 hageentusiaster fra Vestfold  ruslende bortover Korterødveien, de firehundre meterene fra den parkerte turbussen og bort til vår eiendom, der fotografen ønsket velkommen på gårdsplassen. 

  Halvannet mål med hage, er vel en forholdsvis storvilla hage, men en besøksgruppe på  47 personer er såpass mange at det krever litt plass og planlegging. Det er den største gruppen vi har tatt imot så langt. Det skal både  fungere rent praktisk, og oppleves hyggelig. 

På den øverste av hagens to gressplener fikk de besøkende en orientering om hvordan hagen hadde blitt til, og ideen bak den. Og på den nederste plenen ble det en ny felles stopp, der vi fortalte om hagens innhold, med hagerom, stier, planter, portaler og sommerens kunstutstillingen på uthusgalleriet.

(Bilde er slettet)
  
 Gruppen hadde medbrakte måltid i kjølebager, mens vi hadde sørget for kaffe, kaldt drikke og kringle. Alle fant seg en stol, en benk, eller en stein hvor de kunne nyte både maten, hagen og utsikten.  

Vi fortalte om hagens tilblivelse og hagens mange planter. og svarte på spørsmål. Fotografen benyttet det skarpe lyset til å ta en selfie sammen med gruppen (nederst til venstre).


De besøkende virket begeistret for hagen. Vi fikk et klart inntrykk av at de så selve hagen, og  utformingen av den, og ikke bare alle de spennende plantene og pene blomstene. Og det betyr jo mye for oss som nettopp er minst like mye opptatt av den estetiske utformingen av hagen, som av alt som befinner seg i den. De 6-7 mannfolkene (godt over gjennomsnittet) som var med på turen virket til å like å se en hage som ikke bare bestod av bed og blomster, men også var preget av  annet mannfolkarbeid enn gressklipping og hullgraving  til fruens nyanskaffelser...  

Noe av det vi er mest fornøyd med i hagen, er at det hele tiden er nye planter som blomstrer og viser seg fra sin beste side, fra tidlig vår til sen høst - og vel så det. Av og til får vi spørsmål, fra hageinteresserte som har lyst til å besøke hagen vår, om når hagen er finest eller vakrest. Og det klarer vi faktisk ikke å svare på. Den forandrer seg hele tiden, og hver lille "periode" har sin egen sjarm og skjønnhet. Et par dager før gjestene kom - sist søndag, innså vi at de ikke ville få med seg synet og lukten av alle de vakre syrinene - som var i ferd med å avblomstre. 

I stedet fikk de se de vakre fagerbuskene, flere blomstrende rododendron og asalear... 

de vakre blomstene på blærespireaen..


 den søte lille tre år gamle abelia-busken, 

klatrehottensiaen,...

stålklematisen,...

klokkebusker,...

alle de vakre bladliljene,...

høylytt summing i godtebutikken,....

flere klematis,...

og mange ulike stauder. Og til helgen blir det sikkert enda mer å se på for de nye gjestene.

Tidligere år har vi vist arbeider av mange kjente kunstnere i det lille sommergalleriet. I år er jeg, Lars, eneste kunstner, og viser 29 arbeider av typen kulltegninger, grafikk og malerier, laget i tidsrommet 1981 til 2017

Bildene bar tydelig preg av at de var laget i ulike perioder - slik det ofte blir for kunstnere. Her var flere bilder fra stilleben-perioden, kulltegning-perioden, akt-tegning-perioden, grafikkperioden og den siste mer abstrakte og nonfigurative perioden. Altså litt hummer og kannari.. Vil du se flere eksempler på hva jeg har laget av kunst gjennom årene, kan du gå inn på GALLERIET, i bloggens menylinjen under "forsidebildet".

Det store landskapsbildet i midten er imidlertid ikke noe jeg har malt....

 I skrivende stund har vi noen late dager, med besøk hos venner og barnebarn, rusleturer langs Akerselva i Oslo, Eirin var på formiddagstreff i Ringnesparken i Oslo med venninner fra sykepleieskolen (som det het på den tiden) og vi avsluttet med en super konsert med  et av våre favorittband;bandet Hot`n Spicy, i går kveld. Nå skal vi forberede oss til nytt hagebesøk førstkommende helg, da hele 52 deltakere fra Modum og Buskerud hagelag kommer på hagebesøk. Og det gleder vi oss veldig til.

Hilsen fra besøkshagen,
Eirin og Lars.


12 kommentarer:

 1. Jeg kan lett se utfordringen i å få så mange på besøk på en gang. Det må være litt av et mylder av mennesker når 47 kommer veltende ut av en buss ;)
  Jeg gleder meg veldig til å komme på lørdag!

  SvarSlett
 2. Hei Eirin og Lars.
  For en utfordring å få så mye besøk på en gang. Men ser ut som dere taklet det fint. Veldig bra at dere tenker på det estetiske, ikke bare planter. Lykke til med neste pulje. Fin kveld til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Hei Lars og Eirin

  47 besøgende og i 28 graders varme - imponerende!
  Super at haven præsenterede sig så flot!

  Tillykke med arrangementet!

  SvarSlett
 4. Hej Lars och Eirin!
  Ser ut att ha varit ett lyckat besök, så mycket fint att se.
  Lycka till med nästa visning.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 5. Så flott med sommer og så mange fine hagevenner på besøk!
  Ser ut til som dere hadde en kjemplott dag:)

  SvarSlett
 6. Vilket välorganiserat trädgårdsbesök, imponerande. Att kunna bjuda på egen konstutställning är inte heller illa.
  Allt gott!

  SvarSlett
 7. Jeg har lige været inde i “Galleriet” og set billederne af dine værker. Det var spændende at se billederne, og jeg er meget begejstret. Jeg er imponeret over så mange forskellige perioder, du har haft i dit kunstnerliv.
  Det må være spændende at vise haven frem for interesserede gæster. Det er godt, at de også bemærker den plan, der ligger bag havens opbygning, for den er virkelig værd at lægge mærke til. Jeg kan godt forstå, gæsterne er begejstrede, for jeres have har så meget at byde på.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 8. Vilken fantastiskt välplanerad trädgårdsvandring med både visning av fin trädgård och konst där måste de flesta varit helnöjda.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 9. Lurer på om det er det som er forskjellen mellom å ha et hagelag på besøk eller å ha "åpen hage" for hvem som helst? Innbiller meg at de som er såpass intresserte at de går med i en forening og drar på dagstur for å se på hager er de som er langt over middels intresserte og som gjerne vil lære mer hele tiden. Det er nok de som også ser helheten mer enn bare enkelte blomster. Så moro at gjestene var så fornøyde! Hagen deres er jo virkelig noe utenom det vanlige og det er også gjestfriheten, så heldige er de som får besøke dere (dvs heldige meg også :-)
  Lykke til med dagens besøk!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Forskjellen på åpen hage, og ha et hagelag på besøk, er kanskje at når et hagelag kommer på besøk, kommer de i buss, og alle kommer på en gang,0g det blir klart ganske intenst. Når vi har åpen hage kommer folk litt mer jevnt utover dagen, og for vår del har vi ikke samme "opplegget" da, med orientering om hagen osv. Men begge dele er inspirerende og hyggelig, og vi treffer mange hageentusiaster, noe vi setter stor pris på:-)/Eirin

   Slett
 10. Hei. Jeg har blitt gjort oppmerksom på at det kan finnes et bilde av meg på bloggen deres. Derfor ber jeg om at bilde nr 2 her på blogginnlegget slettes. På forhånd takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bilde nr. 2 i dette innlegget er nå slettet.

   Slett