17. juni 2018

Vi har hatt åpen hage i helgen. Lørdagen hadde strålende fint vær, tyve plussgrader, og en hage som var ganske velstelt, og kaffe på kannene....

Rundt 50 besøkende var innom i løpet av dagen. Alle virket til kose seg i det fine sommerværet og fotograferte og samlet inntrykk, inspirasjon og ideer. Og spørsmålene var mange om både det ene og det andre; Hva heter den, hvor har dere fått tak i den.... og hvordan lagde dere dammene, finnes det bygge-tegninger på de fine portalene, hvor lenge har den blomstret, og så videre. Vi har jo selv besøkt mange hager og stilt mange spørsmål, så det er hyggelig å kunne bringe litt erfaring og noen gode råd videre til andre. 

Deilig å slappe av litt og bare slå av en prat, nyte hagen og utsikten...

Noen hadde også tatt med seg nistemat, og fant seg en hyggelig uteplass der den kunne nytes.

Og få hagedamer lar vel muligheten gå fra seg, til å sikre seg noen nye planter, når de kommer over noen.

Søndagen åpnet med et brak - eller kanskje smell er riktige ordet. Vi åpnet hageporten for de første gjestene klokken 13.00, og klokken 13.05 så smalt det skikkelig. Lyn og torden,...  
...og en voldsom haggelskur, med haggel store som erter.Det kom utrolig mye nedbør den neste timen. Regn og haggel om hverandre.

da det hele var over og sola igjen skinte oppdaget vi at det stod 3 cm. vann på hele uthusgulvet - inklusiv rommet hvor vi har sommergalleriet. Det ble ganske så hektisk, og vi fikk plutselig ikke tid til å snakke med gjestene, som det også ble en del av når finværet kom. Det var bare å hente store badehåndklær og sette i gang å tørke opp.  Når de var gjort, satte vi inn en luftavfukter og skrudde bryteren på fullt. En av gjestene foreslo at vi burde sette støvsuger som også suger vann, øverst på ønskelisten kommende jul. God ide:-).  Riktignok er det både grunnmurspapp og drenering rundt uthuset. Men når vannet kommer i så strie strømmer og store mengder på en gang blir det problemer når vannet renner langs fjellgrunnen. Vi var veldig glade for at hagen ble vannet, men.... Noen av plantene så i ettertid som om de var blitt beskutt med haglegevær.

Hilsen to slitne hageverter.
Eirin og Lars.


11 kommentarer:

 1. Huff da, det var da litt av en dag! Vann i strie strømmer på uønskede steder er ikke bra. Får håpe at dere får tørket alt opp. Vannstøvsuger er kjekt, ja. Her har det kommet 43 mm siden midnatt, og nå skinner solen. Godt å få vannet hele hagen for en gangs skyld ;)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Det var et variert vær, men koselig med hagebesøk da. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Hei Eirin og Lars

  Godt i opdagede vandet før der blev alvorlige skader!
  Imponerende så mange der kommer og ser jeres flotte have!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
 4. Oioioi, kjedelig med så mye vann. Den "gubbebenken" i andre bildet var smart! God ny uke til dere!

  SvarSlett
 5. Hei Eirin og Lars.
  Uff. Kjedelig med så mye vann. Godt at dere oppdaget det fort. Her har det regnet i nesten et døgn. Godt å slippe å vanne. God uke til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Hej Eirin och Lars
  Vilken ljuvlig sittplats de båda herrarna har hittat bland alla vackra blommor.Trist att Ni fick in vatten men hoppas att det inte ställde till det allt för mycket. Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 7. Hej Eirin och Lars!
  Gästerna ser ut att trivas och njuta av det vackra vädret och trädgården. Men vilka kontraster i vädret, hoppas inget blev förstört i galleriet. Vi hade ett riktigt åskväder i går kväll och natt, har inte tittat på regnmätaren ännu, men tror det var en hel del, och det behövdes.
  Ha en fin ny vecka /Marika

  SvarSlett
 8. Haggel i juni høres litt drøyt ut, men det gikk jo fort over. Fint at dere fikk tørket opp etterpå. Her på berget har vi endel regn men mye vind om dagene. Ikke særlig hyggelig å se plantene flate ut. Men, men, det går nok over :) Ha ei fin uke. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 9. Jeg kan godt forstå, at folk hyggede sig i jeres have. Det var godt, I opdagede vandet og fik det hurtigt tørret op. Det er jo ikke lige just haglbyger, man ønsker sig i juni måned.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 10. Men oj vilket oväder, åska har vi haft idag men tack och lov inget hagel. Ja det är konstigt väder denna sommar.
  Allt gott!

  SvarSlett
 11. Nedbør er kjekt, men haggel kan man jo fint klare seg uten. Håper dere ikke fikk altfor store skader i hagen og at det gikk bra med galleriet.
  Du verden så mange besøk dere har hatt på kort tid!
  Hagehilsen Nora

  SvarSlett