GJESTELEILIGHET-1

Vi har i et par år leid ut en liten gjesteleilighet i sokkeletasjen i vår bolig, på , til personer som er på ferie eller annen korttidsleie  i Haldenområdet. Faktisk også til enkelte som har kommet langveisfra for å se hagen vår, og kanskje kombinere det med besøk i Halden, Fredriksten festning, Allsang på grensen eller litt "Harryhandel" i Sverige.  Vi har nå også renovert og satt i stand en leilighet i sokkeletasjen i den delen av huset som ble bygget i år 2000, og har nå to hyggelige gjesteleiligheter leiligheter vi leier ut for korttidsopphold.  

Leilighet 1 har ett soverom med to sengeplasser, mens leilighet 2 har to soverom og fire sengeplasser.  På denne siden finner du opplysninger om leilighet 1. Vil du ha informasjon om leilighet 2, må du åpne siden for denne, i  menylinje under forsidebildet. Du kan klikke på bildene hvis du vil se de større.


Først et par tilbakemeldinger fra gjester:

Torun og Jahn O, Kristiansand, 12 juni 2018: En helg på denne plassen ble rett og slett for lite. Hit vil vi gjerne tilbake! Leiligheten var utrolig koselig og Sponvika er en rolig plass og ypperlig utgangspunkt for utfart både til fots og i bil, noe som passet oss godt. Hagen var en opplevelse utenom det vanlige. Imponerende arbeid som er lagt ned over en årrekke. Det har gitt resultater og omvisningen vi fikk var intet annet enn inspirerende. Takk så mye til dere begge Eirin og Lars for en flott opplevelse:)

Torun og Jahn O den 12.06.18


"While working in Halden and looking for somewhere to stay other than a hotel I was lucky enough to find a guest apartment in Sponvika owned by Lars and Eirin Bjerke. The apartment is spacious, very comfortable and completely self-contained. A perfect place to relax with its own outdoor seating area. I was immediately impressed by beauty of the area and Lars and Eirin have the most beautiful garden which the door and windows face.
My stay there was made all the more memorable by the welcome and friendship shown by Lars and Eirin, I arrived at the apartment as a guest but left with the feeling that I made two new friends. I would recommend the apartment to anyone wishing to visit Halden or the surrounding areas, it is a special place and a place I will remember for a long time."

David Taylor, Inspection & Test Engineer, Edinburgh, Scotland

“Här bor man i en väldigt fin lägenhet i bottenvåningen på ett bostadshus och med en botanisk trädgård utanför dörren. Bara trädgården är värt ett besök. Värdparet är mycket trevliga och tillmötesgående. Omgivningen är typisk Norsk by vid havet med hamn och lokal pub med olika temakvällar.” 


Per Erik, Stockholm.


Om stedet:

Sponvika er opprinnelig en gammel fisker landsby fra 1600-tallet, med små hvitmalte trehus, og trange gater, like ved Svinesundbroen og grensen til Sverige. I nærområdet er det muligheter for bading, fisking, sykling,vandreturer, og mange andre aktiviteter og opplevelser. Et utmerket sted for rekreasjon og å lade batteriene og samle nye krefter. I Sponvika-området er det i dag ca. 500 fastboende, og mer enn 800 hytter og sommerhus. Ved gjestehavna og marinaen i Sponvika "sentrum" (bildet over) er det en lekeplass med balløkke og lekeapparater, en marina med gjestebrygge, og  Sponvika vertshus og pub, som er åpen i sommersesongen.

Det er to badestrender innen gangavstand i nærområdet. Den ene er "Pina", som ligger ute på Kjeøya, en halvøy  med fine turstier og badeplass bare noen hundre meter herfra. Den andre er badestranden i Svalerødkilen, ca. 700 meter herfra. Bildene over og under er fra denne siste. 


Om leilighet 1(ett soverom): 
leiligheten ligger vakkert til i Korterødveien 62, ved sjøen i Sponvika, med utsikt over hagen, sjøen og småbåthavna.

Vårt hus og gjesteleilighet ligger ved Korterødkilen og har utsikt til denne.Bildene over og under viser Korterødkilen (nærmest), og Svalerødkilen bakerst. Odden som stikker ut på venstre side i bildene er en del av Kjeøya, der det finnes rester av mye gammel historie, med blant annet skyttergraver fra Karl den tolvtes tid. Svalerød er for øvrig et nyere navn for Svolder, noe som gjør at historikere mener at det kjente viking-slaget fant sted her, og at mye historie fra vikingtiden kan være sunket i havet nettopp her.

Bildet over og nedenfor er utsikt fra vår eiendom til småbåthavna i Korterødkilen og Kjeøya.
Gjesteleilighet 1, er på 45 kvadratmeter,  ligger i villaens sokkeletasje. har egen biloppstillingsplass, inngang og uteplass med sol fra formiddag til langt på kvelden.

Leiligheten er innredet i en hjemmekoselig stil, er godt utstyrt, og kan være et veldig hyggelig alternativ hvis en skal tilbringe en periode i Haldenområdet, og kan tenke seg noe annet enn et hotellrom. Her har man en hel leilighet for seg selv, stille og rolig, med deilig uteplass, og mange muligheter rett utenfor døra.
Stuen er lys og koselig, med store vinduer med utsikt til hagen, sjøen og småbåthavna.Den har en god sofa, en god lenestol. Flatskjerm-tv av god kvalitet med parabol-tv og mange kanaler. Leiligheten har også wi-fi/ internett. Takhøyde 240 cm.
Hyller og bord i stuen, er i likhet med mye av den andre innredningen i leiligheten, laget av gamle materialer fra takkonstruksjonen da den gamle villaen ble bygget om. Det er en liten innvendig trapp og flislagte gulv med varmekbler. Leiligheten er godt isolert. Er varm om vinteren og sval og deilig om sommeren.

Soverommet har en 160 cm. bred dobbeltseng med to gode madrasser og tykk overmadrass. Teppe på gulv og panelovn.Takhøyde 240 cm.

Gjestene kommer til oppredde senger i en rengjort og hyggelig leilighet! Soverommet har et stort  store antikt garderobeskapet (som ikke sees på bildet)  fra ca. 1880
Kjøkkenet er ikke stor, men er effektivt og praktisk innredet, har godt med skapplass, og inneholder alt som er nødvendig av servise, bestikk og kjeler. Kjøle- og fryseskap, komfyr med to plater og stekeovn, kaffetrakter, strykejern m.m. Det er ikke oppvaskmaskin, men det er til gjengjeld hyggelig å nyte den flotte utsikten mot sjøen og småbåthavna fra plassen ved oppvaskbenken...

Mellom entreen og kjøkkenet er det en hyggelig spiseplass som også er laget av materialer fra det gamle huset, også med utsikt til hage og sjø.

   
Badet er lyst og deilig, flislagte vegger og gulv, og med med varmekabler i gulvet.


Fakta om leiligheten:

Egen inngang fra hagesiden. 
Liten èntre med garderobe.
Soverommet har en 160 cm. bred dobbeltseng, med gode to gode madrasser og en bred overmadrass, og et stort garderobeskap. Sengen er ferdig oppredd. Takhøyden er 240 cm.
Stue har sofa, en god lenestol, 32" flatskjerm-TV, med wi-fi internettilgang. Flislagt gulv med varmekabler, og to store vinduer med utsikt til hagen og sjøen. 
Kjøkken inneholder alt nødvendig av servise, kjeler, bestikk, mikrobølgeovn, og kaffetrakter. Samt to platers komfyr m/stekeovn, mikrobølgeovn, kjøle-, og fryseskap. Det er hyggelig spiseplass ved vindu, og flislagt gulv med varmekabler. Det er ikke oppvaskmaskin.
Badet er romslig og lyst. Det har dusj og WC, skapplass og stor speile, og er flislagt, med varmekabler i gulvet. det er muligheter for bruk oppvaskemaskin - etter avtale.

Alt er ganske nylaget. Dette er ikke en oppusset kjellerstue med gjenbruk av gammelt interiør!

Booking:

Ved forespørsel om leie av leilighet ønskes følgende opplysninger:

* fullt navn og alder på alle aktuelle gjester
* bosted by/land
* opplysninger om yrke/arbeid.
* litt om hensikt med oppholdet, som arbeid, ferie, eller lignende
* bekreftelse på at husregler er lest og akseptert

NB! Leiligheten leies ut til 1-2 voksne ordensmennesker som behersker-, og kan kommunisere greit på et skandinavisk eller engelsk språk. Leiligheten leies ikke ut til russ. Henvendelse kan gjøres på mail: eirin-lars@hotmail.com  eller  tlf. 41001714

Priser som gjelder 15.06.18 - 15 06.19:

Høysesong (uke 24-34) pr. døgn: kr 800 -  hel uke (søndag- søndag): kr 4500

Lavsesong  (uke 35-23) pr. døgn: kr 650 -  hel uke (søndag- søndag): kr 3700

I tillegg kommer  et obligatorisk rengjørings-gebyr på kr. 500 – uavhengig av antall døgn eller personer.

Pris for lengre opphold etter nærmere avtale.

Prisene er for øvrig inklusiv oppredde senger, håndklær og strøm.

Husregler:

* Leiligheten leies ut til 1-2 voksne, eventuelt voksen person med barn over 12 år. (Dette er blant annet på grunn av to store dammer i hagen). 
Leiligheten- og eiendommen - er røykfri, og det er ikke tillatt å medbringe husdyr. 
Et stille og rolig sted hvor det ikke er aktuelt med arrangementer, festing og partystemning.
Det er muligheter for grilling og bruk av vaskemaskin etter avtale.
* Snakking i mobiltelefon   gjøres inne i leiligheten – ikke på uteplassen og i hagen, av hensyn til andre beboere. 
Sengene er ferdig oppredd ved ankomst. Før avreise skal sengetøy tas av og legges i skittentøykurv på badet sammen med håndklær.
Innsjekking etter kl. 15.00, utsjekking innen kl. 12.00  

Faciliteter og avstander:
Det er mangefine turstier og sykkelmuligheter i området. Kart  finnes i leiligheten.
Avstand i luftlinje til sjøen: 100 m.
To badestrender, gangavstand ca. 700 - 1000 m. 
Fiskemuligheter
Golfbaner i Halden (13 km.), Sverige (ca. 20 km.) Sarpsborg (ca. 30 km.)
Badeland i Sarpsborg (ca. 28 km.), Strømstad (ca. 30. km.)
Ferge til Kosterøyene ca. 30 km.
Butikk: Rema 1000, ca. 3 km.
Halden by / sentrum ca. 11 km.
E6/Riksgrensen ca. 3 km.
Pub og marina i Sponvika (i sommersesongen) ca. 400 m.


Se, gjøre og oppleve i «vårt distrikt»:

Kjeøya: Kun 5 min. unna – gangavstand. Halvøy med badestrand, stupemuligheter, turstier, vernet eikeskog skyttergraver fra Karl den 12. tid. Fra øyas utsiktspunkt/toppen (20 min. å gå) er det panoramautsikt over hele skjærgården og Hvalerøyene. Fiskemuligheter.
Svalerødkilen: Familievennlig badestrand, 1km. herfra. 
I Halden ligger Rød herregård med en flott engelsk barokkhage. Muligheter for omvisning.
Fredriksten festning i Halden - kjent for de fleste fra «Allsang på grensen» og «sommeropera» - er et fantastisk flott anlegg med mye historie fra kriger og unionstid.
Ved festningen er det også en golfbane. Halden-vassdraget er også et område med mange spennende muligheter.
Halden er en hyggelig liten by med et hyggelig havneområde. Byens gjestehavn regnes som en av Norges fineste. Et av sommerens høydepunkt er den tradisjonsrike Mat og trebåtfestivalen. Kjent for mange er også sykkelrittet Grenserittet.

Link til det meste om dette er:  www.visitoslofjord.no/halden/

2 kommentarer:

 1. Me er nettopp kommet hjem etter å budd ei veke i leiligheten til Lars og Eirin. Dette er ei av dei beste ferievekene me har hatt på lenge. Leiligheten var kjempebra for oss to godt vaksne. Hagen var ei oppleving. Me gjekk rundt og studerte på planter, dyr og små rarietetar rundt om i krokane. Kvar gong såg me nye ting. Berre hagen er verd eit besøk. I tillegg er det eit vertskap som ikkje veit kva godt dei kan gjera for deg.
  Tusen takk til Lars og Eirin som så raust har delt både hus, hage, kunnskaper og vener med oss. Hagen dykkar gav oss ro og inspirasjon til å reise heim, brette opp armene og få meir ut av vår eigen hage. Takk til begge to!

  Lars og Marit

  SvarSlett
 2. En helg på denne plassen ble rett og slett for lite. Hit vil vi gjerne tilbake! Leiligheten var utrolig koselig og Sponvika en rolig plass og ypperlig utgangspunkt for utfart både til fots og i bil noe som passet oss godt.
  Hagen var en opplevelse utenom det vanlige. Imponerende arbeid som er lagt ned der over en årrekke. Det har gitt resultater og omvisningene vi fikk var intet annet enn inspirerende.

  Takker så mye til dere begge Eirin og Lars for en flott opplevelse :)

  Torunn og Jahn O

  SvarSlett