GJESTELEILIGHETEN

Dersom du skal tilbringe noen dager i Halden-området, er vår gjesteleilighet et hyggelig overnattingssted og utmerket utgangspunkt for mange fineopplevelser. Du kan klikke på bildene hvis du vil se de større.


Et par tilbakemeldinger fra gjester:
"While working in Halden and looking for somewhere to stay other than a hotel I was lucky enough to find a guest apartment in Sponvika owned by Lars and Eirin Bjerke. The apartment is spacious, very comfortable and completely self-contained. A perfect place to relax with its own outdoor seating area. I was immediately impressed by beauty of the area and Lars and Eirin have the most beautiful garden which the door and windows face.

My stay there was made all the more memorable by the welcome and friendship shown by Lars and Eirin, I arrived at the apartment as a guest but left with the feeling that I made two new friends. I would recommend the apartment to anyone wishing to visit Halden or the surrounding areas, it is a special place and a place I will remember for a long time."

David Taylor, Inspection & Test Engineer, Edinburgh, Scotland

“Här bor man i en väldigt fin lägenhet i bottenvåningen på ett bostadshus och med en botanisk trädgård utanför dörren. Bara trädgården är värt ett besök. Värdparet är mycket trevliga och tillmötesgående. Omgivningen är typisk Norsk by vid havet med hamn och lokal pub med olika temakvällar.” 

Per Erik, Stockholm.
Om gjesteleiligheten: 


Gjesteleiligheten ligger vakkert til ved sjøen i idylliske Sponvika. Opprinnelig en gammel fiskerlandsby fra 1600-tallet, med hvitmalte hus og trange gater, like ved grensen til Sverige. Det er fine områder for bading, fisking, sykling, vandreturer og båtturer  i skjærgården. Et utmerket sted for ferie og rekreasjon, og for å samle nye krefter. Bildet over viser Korterødkilen (t.v.) og Svalerødkilen (t.h.)Leiligheten er på 45 m2, og består av kjøkken, stue, ett soverom med dobbeltseng, samt bad/WC. Det er egen inngang, egen biloppstillingsplass, og egen vestvendt uteplass med nydelig utsikt. Villaen er omgitt av en praktfull hage, og våre gjester er velkommen til å ta med seg kaffekoppen ned til hagedammen, eller rusle en hyggelig kveldstur i den innholdsrike hagen.
Leiligheten er innredet i en hjemmekoselig stil, er godt utstyrt, og kan være et hyggelig alternativ hvis en skal tilbringe en periode i Haldenområdet, og kan tenke seg noe annet enn et hotellrom. Leiligheten ligger i villaens sokkeletasje, med utsikt over hagen, sjøen og småbåthavna. Stuen er lys og koselig... (nytt bilde med ny sofa kommer etter hvert!) ...med store vinduer med utsikt til hagen og med utsikt til hagen, sjøen og småbåthavna.
Det er parabol-TV med flatskjerm, og internett-tilgang. Hylle og bord i stuen i likhet med mye av den andre innredningen i leiligheten er laget av gamle materialer som ble skiftet ut da villaen ble bygget om.

Soverommet har en 160 cm. bred dobbeltseng med gode madrasser og overmadrass. 
Det store garderobeskapet (som ikke sees på bildet) er fra ca. 1880.

Kjøkkenet er ikke stor, men er praktisk innredet, har godt med skapplass, og inneholder alt som er nødvendig: Servise, bestikk og kjeler. Kjøle- og fryseskap, komfyr med to plater og stekeovn, mikrobølgeovn kaffetrakter m.m. Det er ikke oppvaskmaskin, men det er hyggelig å nyte den flotte utsikten mot sjøen og småbåthavna fra plassen ved oppvaskbenken...

Hyggelig spiseplass med utsikt til hage og sjø.

Badet er lyst og deilig, og som i stue og kjøkken, er det også her varmekabler i gulvet.

Fakta om leiligheten:
Egen inngang fra hagesiden. 
Liten entrè med garderobe.
Soverommet har en 160cm. bred dobbeltseng, med gode to gode madrasser og en bred overmadrass, og et stort garderobeskap. Sengen er ferdig oppredd. Takhøyden er 2.40m.
Stue har sofa, en god lenestol, 32" flatskjerm-TV, radio og internettilgang. Flislagt gulv med varmekabler, og to store vinduer med utsikt til hagen og sjøen. Takhøyde 2.40m. 
Kjøkken inneholder alt nødvendig av servise, kjeler, bestikk, mikrobølgeovn, og kaffetrakter. Samt to platers komfyr m/stekeovn, mikrobølgeovn, kjøle-, og fryseskap. Det er hyggelig spiseplass ved vindu, og flislagt gulv med varmekabler. Det er ikke oppvaskmaskin.
Badet er romslig og lyst. Det har dusj og WC, skapplass og stor speile, og er flislagt, med varmekabler i gulvet. det er muligheter for bruk avvaskemaskin - etter avtale.

NB! Leiligheten leies ut til 1-2 voksne ordensmennesker for minimum 2 netter. Det er ikke anledning til å ha med husdyr, og leiligheten og eiendommen er røykfri. 
Henvendelse på mail: eirin-lars@hotmail.com  eller sms til tlf. 41001714

Priser gjelder ut 2018:
Lavsesong  (uke 35-24): pr. døgn kr.700,  eller 1 uke, - 20% rabatt = kr. 4000.-
Høysesong (uke 25-34): pr. døgn kr.800,  eller 1 uke, - 20% rabatt = kr. 4500.-
Prisene er inkl. oppredde senger, håndkler og normal rengjøring.
Pris for lengre opphold etter nærmere avtale.

Faciliteter og avstander:
Det er fine turstier i området
Avstand til sjøen: 100 m.
To badestrender, gangavstand ca. 800 - 1000 m. 
Fiskemuligheter
Golfbaner i Halden (13 km.), og i Sverige (ca. 20 km.)
Butikk: Rema 1000, ca. 3 km.
Halden by / sentrum ca. 11 km.
E6/Riksgrensen ca. 3 km.
Pub og marina (i sommersesongen) ca. 400 m.

Se, gjøre og oppleve i «vårt distrikt»:
Kjeøya: Kun 5 min. unna – gangavstand. Halvøy med badestrand, stupemuligheter, turstier, vernet eikeskog skyttergraver fra Karl den 12. tid. Fra øyas utsiktspunkt/toppen (20 min. å gå) er det panoramautsikt over hele skjærgården og Hvalerøyene. Fiskemuligheter.
Svalerødkilen: 1km. herfra. Her er det en småbåthavn, og badeplass med sandstrand.
Sponvika: Opprinnelig en liten fisker-landsby fra 1600-tallet. Nå: Tettbebyggelse med 500 fastboende, små hvite trehus, trange gater g en del sommerhus. Ligner litt på en veldig liten sørlandsby.  Pub/vertshus med uteserevering og marina er åpent i sommersesongen.
I Halden ligger Rød herregård med en flott engelsk barokkhage. Muligheter for omvisning.
Fredriksten festning i Halden - kjent for de fleste fra «Allsang på grensen» og «sommeropera» - er et fantastisk flott anlegg med mye historie fra kriger og unionstid.
Ved festningen er det også en golfbane. Det er det også hvis en reiser 10 minutter fra Sponvika til Dynekilen i Sverige. Halden-vassdraget er også et område med mange spennende muligheter.
Halden er en hyggelig liten by med et hyggelig havneområde. Byens gjestehavn regnes som en av Norges fineste. Et av sommerens høydepunkt er den tradisjonsrike Mat og trebåtfestivalen. Kjent for mange er også sykkelrittet Grenserittet.

Link til det meste om dette er:  www.visitoslofjord.no/halden/

1 kommentar:

  1. Me er nettopp kommet hjem etter å budd ei veke i leiligheten til Lars og Eirin. Dette er ei av dei beste ferievekene me har hatt på lenge. Leiligheten var kjempebra for oss to godt vaksne. Hagen var ei oppleving. Me gjekk rundt og studerte på planter, dyr og små rarietetar rundt om i krokane. Kvar gong såg me nye ting. Berre hagen er verd eit besøk. I tillegg er det eit vertskap som ikkje veit kva godt dei kan gjera for deg.
    Tusen takk til Lars og Eirin som så raust har delt både hus, hage, kunnskaper og vener med oss. Hagen dykkar gav oss ro og inspirasjon til å reise heim, brette opp armene og få meir ut av vår eigen hage. Takk til begge to!

    Lars og Marit

    SvarSlett