SE HAGEN

Denne siden er bloggens fotoalbum, med mange bilder og korte kommentarer fra hagens mange hagerom. Bildene er delt inn i grupper, etter ulike tema/hagerom. Siden ble sist oppgradert den 15.04.15. Rull nedover, og bli med på en spennende hagevandring. 

I året 2011 vant vi førsteprisen i konkurransen "Årets hage" som Halden hagelag har arrangert noen ganger for distriktet Halden og Aremark. Hvis vi husker riktig, så ble konkurransen avholdt for fjerde gang i 2011. Det er foreløpig siste gang konkurransen ble avholdt. Den som ville, kunne melde på egen eller andres hage som hun/han likte godt. Vår hage ble påmeldt av noen som ved en anledning hadde sett vår hage, og syntes den burde være med i konkurransen.Her kan du lese mer om det:

Det var hyggelig å bli påmeldt, selv om vi regnet med at mange det var mange hageentusiaster i Halden og Aremark som hadde både finere hage og mer erfaring enn oss. Vi hørte jo stadig vekk om eksotiske sjeldenheter som kom både herfra og derfra. Og selv hadde vi blant annet flere utskjelte Thuia`er i hagen! Så vi hadde liten tro på at vår hage ville slippe gjennom nåløyet til en kresen jury.  En dag ringte en representant fra juryen og sa at de var å så på en hage kun fem minutter unna, og lurte på om de kunne komme innom og se på vår hage om en liten stund, selv om det var en uke eller to tidligere enn avtalt. Hagen var absolutt ikke det vi regner som ryddig og presentabel, men i forfjamselsen sa vi : "Ok, men kan dere gi oss tre kvarter?".

Femti minutter senere kom fire av juryens fem medlemmer, frontet av både arkitekt, og hagedesigner....Vi følte oss ganske stresset, men senket skuldrene litt, etter hvert som  vi fikk en følelse av at de likte hagen. Juli passerte, og august gikk mot slutten. Så vi regnet  etter hvert med vi at konkurransen var avgjort og at vinneren var kontaktet, uten at vi hadde fått det med oss. Så plutselig kom beskjeden: "Gratulerer med Årets hage". Det hadde dessverre tatt litt lang tid for juryen, siden det var hele 26 påmeldte hager som skulle vurderes. Like etter, 2. september, ble det høytidelig overrekkelse av blomster, diplom og gavesjekk på terrassen, med tale, applaus og veldig blå himmel ! Slik så diplomet ut:

 

 Og dagen etter var det både forside og dobbeltside med heder og ære i Halden Arbeiderblad:
For å gjøre det enklere å orientere seg når du ser bildene, har vi tegnet denne "analoge" hageplan (pr. 14. jan. 2014) 
                                   
1)    Drivhuset og kjøkkenhagen 
2)    Hagedammene 
3)    Sjakk bordet 
4)    Pergolaer og portaler 
5)    Gangstier, trapper og stein i hagen                                                   
6)    Bed og stein i hagen
7)    Lekeplass og lekestue
8)    Uteplasser i hagen
9)    Plantene - stauder, busker og trær - i hagen 
10)  Kunstgalleri og vinterlagringsrom
11)  Slik er hagen om vinteren
12)  Andre bilder som ikke passer gruppene ovenfor.
    
1) Drivhuset 

Eirin steller pelargoniene før de skal inn på uthuset for vinteren. 12.10.2014


Vårstell av pelliser og stiklinger i drivhuset, mars 2014.


Mars 2014


Bobleplast-telt er satt opp i drivhuset for overvintring av diverse planter som ikke kan stå ute. November 2013.


Her deles stauder med tanke på neste sommer!  Noe får vårt eget hagelag til våren - for å selge, noe går til familie og venner, og noe selges for en billig penge når vi har åpen hage. Høsten 2013


Dette er ikke fra butikken, og smaker helt utrolig fantastisk. Og så er det en utmerket "ha-med-bort-gave" isteden for en tvistpose eller flaske vin.


 Hagestell er jo en gammel respektert kunstform. Vi prøver å følge opp dette på vår egen måte....

 Det er sommer, og rødbeter, gulrøtter, purre salat, spinat, tomater og agurk er snart klare for å smakes på!  2013


Ti ulike tomatsorter prøves ut. Våren 2013
 Korearognplantet på sørenden for å gi skygge til drivhuset. Det er samme type rogn som står langs fortauet utenfor botanisk hage i Gøteborg - som sikkert mange har sett, og gått under.


Drivhuset sett fra uteplassen ved uthuset.


Andre studerer det og drømmer kanskje om eget drivhus?


"Hagebesøkere" koser seg med medbrakt niste utenfor drivhuset.


Våren 2012, og vi er skikkelig i gang. Arbeidsbord av gamle metallskuffer, en gammel - stygg skrivebordsplate, restmaterialer, en skadet plastduk, dørterskelbeslag og spraylakk.


Det begynner å fylles opp - også utenfor. Våren 2012


Vakkert om vinteren nede ved drivhusene. Enig?


Drivhusene sett fra øverste hagedam.
2012: Nytt drivhus, klart for innredning.

Ny kompostdunk (fra Finn.no) oktober 2014. 


Kompost og steinlegging ferdig bak uthuset høsten 2013. Tre-trinns kompost pluss varmkompost.

2) Hagedammene

Høsten 2015 laget vi to små dammer med en bekk i mellom, ved siden av en ny sitteplass. De gamle sandalene til vår eldste sønn har fått ærenav å fungere som fonteneskulptur ved den øverste dammen. Ikke akkurat som i Vigelandsparken, men billig og dekorativ fontene, som fungerer godt. Dessuten bra med gjenbruk. Og så har vi gleden over at vi har "laget" den selv. Membranen bak skal skjæres ned etter vinter og tele, og skjules av hekken).

Dette bildet, som er tatt av Steinar Øystad, fylte en helside i Halden Arbeiderblad den 15. august 20011, i en reportasje om arrangementet "1000 Åpne Hager"  dagen før. Stolte hageeiere sitter på stenen og later som om de er avslappet og uthvilte.

Et stemningsbilde fra den øverste dammen. Granen i bakgrunnen "tok kvelden", men har fått en bra erstatning.

Bekken sett fra øverste dam og nedover.


Samme her, men fra en litt annen vinkel. Legg merke til at ingen steder er gummimembranen  (som ligger i bunn av dammen) synlig på kantene. Steinene på kantene ligger ikke oppe på gummiduk-kanten, men er stablet ned i dammen med membranen på baksiden.

Bekken er drøye fem meter lang, og en høydeforskjell på ca. en og en halv meter. Til venstre skimtes tempeltreet, som i dag nærmer seg en høyde på fire meter.


Og et nærbilde av bekken. Legg også her merke til hvordan stenarbeidene på kantene skjuler gummimembranen 100%. Det er helt avgjørende for at dammen skal virke naturlig,


Bekken - januar 2015

"Hagevandre" samler inntrykk og inspirasjon.

Idyll fra øverste dam om sommeren.....

og om vinteren. Hver tid på året har sin egen stemning ved en hagedam. (Februar 2011)

 

 Men sommeren er aller best! Bare se her! (sett fra øvre dam)

Her gjøres det om (høsten 2013) for at Bronseblad-stauden skal få ny og bedre plass, og komme til sin rett ved den nederste dammen.

Og slik så det ut i juni 2014

Og her er litt utsikt over den nederste delen av hagen, sett fra den lille dammen.

3) Sjakkbordet

Sjakk - matt Karlsen!


Du kan lese om hvordan sjakkbordet ble laget på siden "HISTORIKK".Langs stien opp til sjakkbordet...

4) Pergolaer og portaler:

I Mai 2015 ble det planlagt og bygget en ny roseportal over gangstien opp mot sjakkbordet. Vi ønsket å skjerme av mot sjakkbordet, og forsterke opplevelsen av dette som et eget hagerom, og hadde også lyst på en klatrerose av typen "Flammentanz".

Slik ble den, sett nedenfra...

...og slik ser den ut sett fra sjakkbordet. Når klatrerosen vokser til, vil den bli et fint "tittehull" som forhåpentligvis vil fungere begge veier, og trigge nysjerrigheten hos den hagevandrende. "Dobbelt" tak, i to lag, med armeringsnett på toppen, er laget for å gi gode klatremuligheter for rosen.

Pergola og port ved inngangen til hagen sommeren 2014. Vildvin har kommet skikkelig i gang, og skal til våren tvinges til å vokse mot nord (mot huset).

 Portalene våre er ikke først og fremst klatrestativ for planter. De er laget og plassert for å fungere som spennende "døråpninger" inn mot ulike hagerom. Vi har også forsøkt å plante så tett som mulig inntil sidene på portalene, for at innsyn til hagerommet skal være gjennom portalene, og ikke på siden utenfor. Portalene skal fungere som hagens spennende "tittehull", og skape nysgjerrighet og overraskelser for hagevandreren. Bildet over er tatt gjennom en av portalene i 2013.

 Dette bildet er tatt fra samme sted som bildet ovenfor i mai 2014 og viser den nye store roseportalen - som nettopp et blitt beplantet.

Her ser du den fra plenen. 2014

Og her ser du den fra andre siden, inn mot plenen. 2014

Hagevandrere - august 2014 - studerer beplantning ved den nye roseportalen.

Den minste av portalene med kattebusk og klematis, med den nederste dammen i forgrunnen. Legg merke til hvordan steinene er stablet ned under vannlinjen slik at gummimembranen ikke synes !

Over er et bilde av portalen nederst i hagen med utgang til sti (80 meter) ned til sjøen og småbåthavna. Du skimter den også i bakgrunnen på neste bilde, som er sett gjennom portalen som fører ned til den nederste hagedammen.

En portal i hagen virker nesten på samme måte som ramme på et bilde. Og den kan fungere like godt begge veier. På bildet under ser du den samme portalen sett portalen sett fra dammen.  (Beklager den sorte plastbøtta som ikke ble fjernet før bildet ble tatt).Nærbilde av samme.

Her er en titt gjennom den samme portalen (sett ned mot hagedammen) vinterstid.

Portalen med storblomstret klematis, og storbladet pipeholurt.

5) Gangstier og trapperI forbindelse med at vi fjernet spireahekken i skråningen bak lekestue, for å lage en liten sitteplass, og få plass til annen beplantning (nye trær), laget vi en liten snarveis-trapp opp skråningen av flate sprengstein.

 En liten trapp med to trinn ble laget opp til en ny uteplass i skråningen. (oktober 2015)

Våren 2014 ble en ny liten "trapp" ble laget utenfor uthuset - opp til uteplass/tersasse, til erstatning for den gamle som lå helt inntil husveggen, for å gi plass til et lunt voksested for en drueplante.

 Slik så det ut i august samme år. 2014


Ikke så verst synes vi! 2014

"Hovedveien", sett fra gårdsplassen og nedover. 2013

Og videre nedover. Lekestue, inn til høyre her...2013

Stien fra "Hovedveien", ned mot store hagedam.2012

"Skogs-stien" nedenfor den lille hagedammen. 2012

Dette er øverste del av den lange steintrappa i granitt som går fra svingen ved enden av spirea-hekken og opp til uteplassen i det nordre hjørnet.  På nivået i midten er det "avstigning på høyre side. På det midterste nivået er det utgang til lekeområdet med balløkke og lekestue.


Slik ser trappa ut fra øverst ved det lille steinbedet....

....og slik ser den ut nedenfra. Tre trinn før første platå, tre trinn til neste platå.....Såtegrana på hjørnet er 6 år gammel, plantet bak en stein som veier et drøyt tonn. Trappetrinnene ble kjørt inn i hagen med traktor da vi begynte med hagen, og har ligget lagret inntil vi lagde denne trappa. Da ble de "vrikket" på plass med sekketralle og spett.

6) Bed og stein i hagen

Fire gamle gjerdestolper i granitt er kjøpt via Finn.no, og skal bli til hageskulpturer, eller fungere som sokler for små stenskulpturer i hagen. Oktober 2015Slik ble det. Du kan lese på bloggens dagbokside, fra oktober, om hvordan vi gjorde det hele.

Vinter i steinbedet - januar 2015

Steinsopper med vinterhatter på - januar 2015


Den store steinen ved kanten av den nederste dammen har et veldig dekorativt mønster. Den fungerer også som både benk og kaffebord for en person. (07.09.14)Bedet nederst i hagen ved hageporten, fikk en oppgradering sommeren 2014, med et høyere midtparti og en del nye planter.


Langs kanten av trappeløpet ble det sommeren 2013 laget et nytt lite steinbed, for små kaktuser o.l. 

Nytt steinbed ble laget foran uthuset  -i april 2014, som erstatning for det det opphøyde kassebeddet laget av jernbanesviller.
Ferdig beplantet i april 2014...


Detalj tre uker senere.


...og her et nærbilde i juli tre måneder senere.

Et lite steinbed på toppen av den lange steintrappa. vi har forsøkt å gi inntrykk av at fjellet kommer opp gjennom bakken, og var her for beleggnings-steinene ble lagt.

I den steinrike skråningen mellom gårdsplassen og hovedveien klarer bergoniaen seg bra. Ikke mye annet ville klars å vokse her!

Ved det store steinbedet har vi brukt rullestein langs kanten og skiferaktig bruddstein i selve bedet. Bedet forandrer stadig karakter. Både fordi ulike ting blomstrer til ulike tider, og fordi det stadig ommøbleres og gjøres om.
Her er et foto av samme bed, men med et års mellomrom og ulike tider på våren/sommeren. Nedenfor kommer noen detaljbilder fra steinbedet:


 


Siste detaljbilde fra steinbedet.

Ovenfor og bak denne tett beplantede skråningen er den øverste/minste hagedammen. Helt til høyre i bildet skimtes så vidt litt av steinene langs bekken. Forøvrig en samolanting vi er veldig fornøyd med - både når det gjelder farger og former.


Og her: Stein som utsiktsplass i det store steinbeddet øverst i hagen.

Og stein som koseplass ved vannkanten.

Halden og Iddefjorden er fra gammelt avkjent for sin granitt. Juli 2014

2/3 av muren er fra ca. 1930. 1/3. Den siste tredjedelen til venstre ble stablet i 2001.


Totalt er granittmuren omtrent tyve meter lang. På toppen er et like langt, og halvannen meter bredt steinbed. I tillegg ender muren - i begge ender - i hvert sit forskjellige steinbed.

Stei stablet på kanten ved nederste hagedam. Det er fint når steinene ligger litt nede under vannflaten, plantene henger litt ut over kanten, og det hele speiler seg i vannet - sett fra uteplassen ved dammen. Sommeren 2014. 


Bekkens utløp i nedre dam. Det var litt av et puslespill å legget steinene slik at membranen ikke ble synlig, og samtidig få det til å se mest mulig naturlig ut.


"Ekte" steinsopp.


Og to tilhengerlass med sprengstein ligger klare til det 20 meter lange, og 1,5 meter brede bedet på platået over granittmuren. 

Her er det steinbeddet et par år senere i 2012.


Lave steinmurer av brudd/sprengstein er brukt for å lage små forhøyninger i terrenget på det som i utgangspunktet var den flate delen av tomta. Nivåforskjellene - som kanskje bare er 20-40 cm. store er med på å skille du ulike hagerommene fra hverandre, og gi en følelse av at hagen er stor når en vandrer fra rom til rom...


Ingen tvil om at stein kan være utrolig dekorativt!


Så det er veldig greit å ha et lite lager, i tilfelle.... 
Store "rundstein" som kansteiner rundt opphøyde bedd, gatestein  som innramming, og brudd/spreng-stein brukt som beleggningsstein. Ulik stein viser ulike funksjoner, og fungerer dekorativt på samme tid.

"Kantsteiner" på 1,5-2 tonn ble heist og dyttet på plass med traktorgraver. Dette er to, av .i alt 20-25 store steiner som ble kjørt inn i hagen helt til å begynne med.

...og i en kulp i bekken. Vi har forsøkt å plassere steinene slik at det skal virke som om både dammen, bekken, steinene og plantene rundt har vært her siden "tidenes morgen". Eller for å si det på en annen måte: at det skal se mest mulig naturlig ut, og ikke se ut som om det
har blitt "plassert her" forrige sommer. Og for å gjenta: Ingen synlig membran langs kantene!

 Her er det steinete bekkeløpet i damanlegget, sett ovenfra.....

Her skal det bli en "to-etasjes" mur opp mot syrinene (høsten 2011)

Og her ser du tre lave murer av rullestein i skråningen mellom uthuset og "sjakkrommet". Helt øverst, med en del sol på formiddagen, vokser det Asalear. På det mellemste nivået med en god del skygge,er det planten to Rhododendron (og noen midlertidige stauder for å fylle opp).På det nederste nivået, hvor det også er mye skygge er det plantet seks storbladete Hosta. Og i den nederste muren ser du Murtorskemunn som stjeler plassen fra uønsket ugress.

I den mer enn tyve meter lange rullesteinsmuren under Spireahekken gjør også Torskemunnen er utmerket jobb med å begrense manuell luking

7) Lekeplass og lekestue

Et huskestativ ble stadig etterlyst når vi hadde besøk av de yngste. Og i oktober 2015 ble lekeplassen utvidet med et lekestativ som hadde tårn, sklie, huske m.m., og en uteplass som er fin å sitte på hvis en vil følge med på de minste. 

Og det er fortsatt plass til både badminton og litt ballspill. Et lite gjerde langs skråningen blir nok nødvendig neste vår, for å beskytte planter i skråningen, mot både fotballer og smårollinger som til stadighet må ned for å hente....


"Drømmehagen"?

Lekestue og ballplass sett fra uteplassen i nordre hjørne av hagen.8) Uteplasser i hagen


I forbindelse med at vi fjernet den store brede spireahekken i skråningen nedenfor lekearealet, fikk vi mulighet til å lage et par små nye sitteplasser, - noe vi lenge hadde ønsket oss. Den på bildet over og under, er laget inn i selve skråningen, og er i ferd med å få en liten hagedam og et vannfall ved siden av seg. (oktober 2015)

Her er en nye uteplassen på toppen av skråningen, ved lekeplassen, etter at den store Tuia`n ble fjernet. (oktober 2015)

Utsikt mot korterødkilen fra uteplassen ved uthuset. Hekken er klippet akkurat så høy at når vi sitter, så går hekken visuellt opp til strandkanten, og skaper en illusjon om at sjøen går helt inntil hekken og at hagen ligger helt ned mot vannet.


Ved denne uteplassen har vi laget en koselig bålplass , som ofte brukes på sene kvelder vår og sensommer. Her er et par bilder til:


Selve bålpannen er en bryggerpanne som vi har skåret ned kantene på med en vinkelsliper. Noen hull er også borret i bunnen for å få luft/trekk fra undersiden, og for at regnvann skal renne ut.


Granitt kantstein (kr. 50.-/stk. på Finn.no) ble hentet i Fredrikstad, og ble til fine benker ved øvre dam....

Krakken under morelltreet ved den lange granittmuren. Over muren er det ca. 20 meter lange steinbedet. Vi elsker stein!

...og litt bortgjemt i "skogen".

Uteplassen ved uthuset fungerer fint for en liten gruppe (juni-14)...

....men også bra når det kommer mange.(juni-12)


Og når mange kommer på besøk på en gang, er det alltids noen ledige "seter" klare for en kaffepause.

Uteplassen ved nedre dam sett gjennom buskene (2012)....

....og sett fra andre siden av dammen (2012) 

Og her fra åpen hage juni 2014

Uteplassen ved den store dammen er et attraktivt sted både for store og små. Ikke minst for gullfiskene som noen av våre egne barnebarn kaller for "familien Findus", siden de overvintrer under (forhåpentligvis) isen.

Og her er den samme uteplassen sett gjennom portalen ved "hovedveien", november 2012.

Den ensomme krakken i skyggen under morelltreet, ved steinbedet og den lange granittmuren i bakgrunnen.

Leveggen, av gamle hummerteiner, ved uteplassen nede ved uthuset er aldeles ikke å le av. Den fungerer utmerket som vise-seg-fram-sted for vakre pelargonier.

Den overbygde uteplassen brukes somlunt og beskyttet oppholdssted for sårbare pelliser når det er ferieavvikling for "gartnerstaben"

Oppe på den "private" balkongen er det for tiden ca. 70 krukker med pelliser og agaver. Med 10-12 lykter er det nesten vanskelig å gå inn og legge seg  på en sen sommer- eller høstkveld 

9) Stauder, busker og trær i hagen
Vi har laget en egen side sfor stauder, busker, og trær i hagen. Den heter PLANTENE, og du finner den i menylinjen på bloggens forside, Her finner du både en liste over hagens planter, og massevis med bilder avdem. Her er det kun en smak:.

Fyllt blåveis.

Denne palmeliljen, (Yucca filamentosa), kom med 27 nye skudd året etter blomstring...
....og har overlevd tre vintre.


Keiserkrone bærer sitt navn med rette!

10) Kunstgalleri og vinterlagringsrom:

Eirin titter ut i hagen, etter at utstilling er ferdig montert for sommeren 2015.


Døra inn til det lille sommergalleriet som stod klart til åpen hage i juni i år (2014) En grønn drueplante til venstre, og Bornholm-fikentreet til høyre.Ikke store plassen, men grafikk og maleri av tretten forskjellige kunstnere hadde fått plass på veggene. Lars har også noen av sine bilder i galleriet. Du kan se noen av bildene hans på siden GALLERIET i bloggens menylinje.


Sommergalleriet er isolert, og om vinteren brukes rommet til oppbevaring av planter som ikke kan stå ute i kulda. her er mange Pelargonier, men også store Agaver, Engletrompeter, ulike stiklinger m.m.

11) Vinterbilder fra hagen:

 Julerosen, som var hvit og fin med mange blomster har nå blitt rød og fin (!). 15 cm. snø, od den har hodet så vidt over "vannet". (Mars 2015)


Slik så det ut fra terrassen (mars 2015)


 Mange andre har sikkert fått mye mer snø enn oss, siden vi bor i et område  (Hvaler-området) av landet som har minst nedbør og flest soltimer pr. år. (I følge tidligere statsmeteorolog Kristian Trægde). 

Det er viktig å riste av den tunge våte snøen på de mest utsatte plantene, slik at grener ikke brekker. (Mars 2015)


Vinteren skaper mange flotte kunstverk i hagen. Og en rusletur blir nærmest som et besøk på en spennende kunstutstilling i et galleri. (Mars 2015)


Stein, trær, busker, greiner, blader.... Alt får forskjellige uttrykk, når snøen legger seg. (Mars 2015)


Den runde Buskboomen og Skjermgrana blir til to helt forskjellige skulpturer. Nesten litt ergerlig at det er midlertidig kunst! (Mars 2015)


En hel annen skulptur som tiltrekker seg fotografens oppmerksomhet er den lille greinen fra den vintergrønne Trochodendron araloides, som titter fram under vinterfrakken (strie) vi tok på den i desember. (Mars 2015)


(Mars 2015)


Den nederste hagedammen. (Mars 2015)


De visene astilbene blir til flotte dekorasjoner når snøen kommer. (Mars 2015)


(Mars 2015)


Mars 2015


Synet av snø som "henger" i Hemlokken (t.h.) og langs vannkanten i den øverste dammen, oppleves kanskje for øyet - slik vakker musikk oppleves  for øret ? (Mars 2015)


Så mye snø har vi faktisk ikke hatt tidligere i vinter. Vi har imidlertid sett på værmeldingen, og er ganske sikre på at det blir vel med denne snøen som det dessverre ikke ble med vinterens forkjølelse: At den er borte i morgen ! (Mars 2015)


(Mars 2015)

Med naturen som kunstner. Januar 2015


12)  Andre bilder som ikke passer gruppene ovenfor:

 Etter dagens innsats i hagen nytes ofte noen kveldstimer på terrassen, med utsikt til sjø, båter og solnedgang...., (bilder 05.10.2015)
...og av og til en flylast norske sydenturister (oppe i venstre hjørne) med utslippshale farget av den vakre solnedgangen!


Barnebarn Aurore, mater familien Findus, som takker for maten med suss på fingeren.Vi har en dyrevennlig hage. Her trives ikke bare humler og sommerfugler. Passer det med besøk i dag?


Utsikt fra terrassen over Korterødkilen og Kjeøya sommeren 2014


Utsikt mot Korterødkilen og Svalerødkilen vinteren 2008


Korterødkilen en høstkveld 2013.


Utsikt mot Svalerødkilen og korterød gård en høstkveld 2012.


4 kommentarer:

 1. For en fantastisk hage dere har - drømmehage! Jeg har virkelig storkost meg på denne lille reisen rundt i bloggen deres :) her var det mye inspirasjon å hente, og jeg kommer garantert tilbake. Gleder meg til å vise min mann bloggen deres! Vi er nærmest i startgropen i arbeidet med å anlegge vår hage, noe vi har stor glede av begge to. Det gleder meg å se at dere har lagt link til bloggen vår :) Veldig hyggelig av dere!
  Jeg ser frem til å følge bloggen deres videre!

  En fin kveld ønskes fra Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei til dere.
   Takk,takk Tone. Veldig hyggelig å høre. Vi har også lest bloggen dere har med stor interesse. Vi er visst omtrent like ferske som hagebloggere ser det ut til. Gleder oss til å følge med dere videre..... Det virker som dere har en del planer og ambisjoner for hagen, og det synes vi virker spennende.
   Mvh. Lars.

   Slett
 2. Du verden for en flott hage!! Hagevandringen blei en stor opplevelse og jeg fikk mange nye ideer til min hage .
  Jeg gleder meg til våren kommer her nord. Snøen ligger fortsatt i kjøkkenhagen, men det går fremover. Vi har planer om flere uteplasser i år og da må drivhuset flyttes. Da håper jeg at jeg kan kjøpe et større drivhus som også kan være en koseplass på kalde og våte dager.Drivhuset skal plasseres slik at jeg kan se inn i kjøkkenhagen min. Ha ei fin uke

  SvarSlett
 3. Heisann!
  Her var det fint alle årstider! Litt av en jobb å holde i orden...

  SvarSlett