14. februar 2014

Flere bilder fra hagen...

Vi har nå lagt ut flere nye bilder med kommentarer i vårt fotoalbum på siden "SLIK ER HAGEN". Her er noen av dem. Vil du se flere så gå til "albumet". 

Kanskje vi burde bruke dette bildet som hovedbilde på forsiden...? 

Dette er øverste delen av den lange steintrappa som går fra svingen ved enden av spirea-hekken og opp til uteplassen i det nordre hjørnet. Trappeløpet er delt inn i tre nivåer, og er senket ned i terrenget. Vi synes det både gjør trappeløpet spennende å se på, og god å gå i. På det midterste nivået er det "avstigning på høyre side" inn til lekearealet med lekestue. 

Slik ser trappa ut fra øverst ved det lille steinbedet....

....og slik ser den ut nedenfra. Tre trinn før første platå, tre trinn til neste platå..... Såtegrana på hjørnet er 6 år gammel, plantet bak en stein som veier et drøyt tonn. Trappetrinnene ble kjørt inn i hagen med traktor da vi begynte med hagen, og har ligget lagret inntil vi lagde denne trappa. Da ble de "vrikket" på plass med sekketralle og spett.

Langs kanten av trappeløpet ble det sommeren 2013 laget et nytt lite steinbed, for små kaktuser o.l. 

7 kommentarer:

 1. Så heldige (og flinke) dere er som har en så fin trapp. Det kunne jeg også ønsket meg, men vi har ikke et terreng hvor det er naturlig med trapp, dessverre. Det første bildet passer absolutt som hovedbilde :) Dere har det virkelig frodig og flott.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar. Ja, fint med trapp(er) - helt til du skal opp og ned med fulle trillebårer.... da kunne vi godt tenke oss hage med "alt på en flate". Det har også to sider. Går absolutt bra å være "lykkelig hage"-eier med flat tomt! (Vår minste trapp har forøvrig kun to trinn!)

   Slett
 2. Flott trapp! Liker løsningen dere har valgt med å senke trappen ned i terrenget. Så enig med dere at det skaper spenning i hagen. Beundrer den totale planleggingen av hagen vi får inntrykk av at dere har gjort! Å ha øye for komposisjon og se detaljer i forhold til helheten er viktige elementer, og dere har virkelig lykkes med det. I kveld skal våre tanker, ideer og drømmer ut av hodene våres og ned på blokken.
  Bilde dere har som hovedbilde på bloggen er et flott bilde, samme gjelder bilde dere vurderer som nytt hovedbilde. Luksusproblem :)
  Ønsker dere en god helg :)

  Hilsen fra Tone og Eivind

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal dere ha for den positive tilbakemeldingen. Og lykke til med videre planlegging og utvikling av egen hagen. Vi skal følge med!

   Hilsen Lars

   Slett
 3. Det var virkelig en fin løsning. Dere har tydeligvis sans for helhet og det å skape god romfølelse i hagen. En fryd å besøke bloggen deres. Jeg kommer igjen:)

  SvarSlett
 4. Har akkurat oppdaget bloggen deres og beundret hagebildene. Hvilken spennende og gjennomført hage dere har! Gleder meg til å følge bloggen deres og kanskje komme på tur til sommeren :) Hilsen Vigdis

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er velkommen innom til sommeren. Følger med på bloggen din, og skulle gjerne hatt et plante/arbeidsrom som ditt. Hos oss er spisestua tatt i bruk i år. Jeg er forresten fra Sandefjord og har nok hage interressen med meg derfra, og har alltid elsket å luke. Hilsen Eirin

   Slett