14. mars 2014

Vår hyggelige gjesteleilighet...

Vi har brukt en del tid på senvinteren til å fornye vår lille gjesteleilighet, som vi leier ut til ferie-, og weekendgjester. Møbler, puter, seng, madrasser og kunst på veggene har fått en skikkelig facelift. Vi synes det har blitt veldig koselig, og ser fram til  å ta i mot (forhåpentligvis hageinteresserte) gjester utover våren og sommeren. Det er ikke sikkert at alle som har vært innom vår blogg har fått med seg at vi har en gjesteleilighet, og siden den i stor grad er en del av vårt" besøkshage-opplegg" (på samme måte som  hage-galleriet vi holder på å lage)  fikk vi lyst til å skrive litt om den her. Vi har samtidig oppgradert info-siden "GJESTELEILIGHET" (på denne bloggen), der det finnes flere opplysninger. Vi synes gjesteleiligheten har fått både sjarm og særpreg, og absolutt har blitt noe mer enn et ledig rom med møbler fra det lokale loppemarkedet....

Den spesielle sofaen i stua er laget av materialer fra de gamle takbjelkene fra ca. 1930 - som vi måtte erstatte da vi bygget om huset for 14 år siden. Vi gjemte en del av dem med tanke på senere innredning og "møbelproduksjon". Nå har vi lagt nye puter i sofaen, flere lamper og en god lenestol. Bildet over sofaen er et materialbilde i ull av kunstneren Arve Tolland. På fotoet nedenfor er det ny flatskjerm, og grafikk av Ludvig Eikaas (t.v.) og Dag Storaker (t.h.) på veggene. Fra de to store stuevinduene er det utsikt mot hagen, sjøen og småbåthavna.
Også hyllene er laget av de gamle takbjelkene. Og vi har "pyntet" litt med noen av de gamle jernboltene som var i den gamle takkonstruksjonen på møbler og bjelker. Forkanten på trinnene i den lille trappa opp mot entre, kjøkken og bad, er "beslått" med de gamle trematerialene.

 Soverommet har fått ny dobbeltseng (160 cm. bred), nye gode madrasser, nye lamper, og sommerlig sengetøy. På veggene er det malerier og originalgrafikk. Garderobeskapet som ikke sees på bildet er et stort, nydelig skap fra ca. 1880.

 Og her er spiseplassen, med utsikt til hage og sjø. Bord og benker er laget av materialer fra de gamle takbjelkene. Det samme er for resten tilfellet med en benk, en bokhylle og garderoben ved entreen - som det ikke er noe foto av. 
Kjøkkenet er ikke stort, men inneholder alt nødvendig: Servise, kjeler og bestikk, samt kjøl/frys, komfyr (2 plater) med stekeovn. mikrobølgeovn, kaffetrakter osv. Det er ikke oppvaskmaskin, men fra oppvaskbenken er det fin utsikt ned til sjøen og småbåthavna.
  De flislagte benkeplatene og lyslisten under overskapene er for øvrig kantet med treverk fra den gamle takkonstruksjonen.

 Badet er lyst og deilig, men her er det ikke gjort noen ny oppgradering. Som i stue og kjøkken, er det også her varmekabler i gulvet.

Våre gjester er selvfølgelig velkommen til å ta med kaffekoppen ned til hagedammen eller rusle en tur runt og nyte hagen. Men gjesteleiligheten har også sin egen uteplass med utsikt over hagen, sjøen og småbåthavna. Det blir imidlertid ikke noen bilder av dette før våren kommer og det blir grønt og fint. Så skulle du ha behov for overnatting i Halden-området, eller kjenner noen som gjør det, er vår gjesteleilighet et veldig godt alternativ. Hvis vi er tidlig opp om morgenen er det imidlertid ikke for å lage frokost til gjesten. Vi har derfor ikke kalt dette for B&B - bed and breakfast. Vi kaller det heller for B&K - bed and kitchen, så kan en lage frokosten selv.... Flere opplysninger om gjesteleiligheten og hva en kan gjøre og oppleve i området rundt Sponvika og Halden finnes på siden "GJESTELEILIGHET".

Hører gjerne hva du synes!
Hilsen Eirin og Lars.


4 kommentarer:

 1. Hej Eirin og Lars, tak får de fine ord på min blog, jeg blever lidt svedt ved tanken om, jeg kan leve op til det, når jeg ser jeres have som er rigtig rigtig fin. Men det vigtigste er jo at vi er glade for vores haver. Dejligt at I besøger så mange haver for inspiration, det holder vi også rigtigt meget af. I år hvor vi holder åben have, bliver det spændende om nogen kommer forbi.Det er en rigtig fin gæstelejlighed I har fået lavet, er sikker på at I får held med det. Ligeledes kan jeg lide jeres lille galleri, fine billeder Lars :-). Det er sjovt jeg maler også, altså på amatørplan, har prøvet at udstille et par gange, måske skulle jeg overveje på sigt selv at have et lille galleri. Også god forår til jer og jeres blog, ligeledes gode festival, når I når så langt :-), mange venlige havehilsner fra Margit

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig hilsen. Ja, det viktigste er helt klart at man har glede av det en gjør, enten det er en liten balkonghave, en stor gårdshave, en plantesamlerhave, en fjellhave, eller....! Så får man være så kreativ og haveopptatt som man har tid og lyst til.

   Slett
 2. Ser veldig hyggelig ut! Er ville jeg likt meg :-) Spesielt på sommeren hvor man kunne oppleve den flotte og spennende hagen også. Og en tur innom galleriet selvsagt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre. Og du er selvfølgelig velkommen innom om det skulle passe slik en gang!
   Hilsen Lars.

   Slett