7. april 2014

Slik nyter vi hagelivet....

Den 26 mars lanserte vi våre tre små vårprosjekt (som riktignok har blitt til fire!) i hagen. Nå er to av dem gjennomført. 1) Den lille steintrappa ved uthusveggen er flyttet ut fra veggen så det har blitt lun plass til bed med drueplante. 2) Og det opphøyde bedet av (råtne) jernbanesviller har blitt fjernet, og nytt steinbed er laget og tilplantet med tørketålende planter. For de som er interessert har vi denne gangen tatt mange bilder underveis;
 Her er først noen bilder fra hvordan vi laget ett-trinns-trappa: 
(klikk på bildene om du vil se dem større)

Gamletrappa er fjernet, og det er gravd et dypt stort hull til drueplanta. 22 bøtter med stein og singel fjernes.

Flere lag med "jordbærduk" skal hindre røtter å vokse inn i dreneringsrør langs grunnmuren.

Isolering og ifylling av god jord blandet med grus,.....


...før steiner skyves på plass med spettet.


Trinnet er på plass,....

....og så var det bedet.

Platting blir saget av, og...

...brostein blir lagt mellom trinn og platting. 

Som du ser, ganske mye jobb for et så lite prosjekt. Men for å vri litt  på et kjent sitat fra en annen planet - uten hage: "Et lite trinn for mennesket, men et viktig trinn for hageeieren" - som ble veldig fornøyd! Trinnet, og brosteinene gir et tydelig "signal" om at en beveger seg fra et hagerom og "inn i" et annet. Og det er mye av poenget med ett-trinns-trappa!

Og her er bilder fra prosjekt "nytt steinbed":


Motorsag, spett, sekketralle og traktor en våre uunværlige hjelpere.
Midt i bildet står drueplanten som skal flyttes bort til bedet ved den nye trappa, og gi plass til fikentreet i nytt og større bed midt mellom de to dørene. Det ble mye kapping av beleggningsstein.

God jord er underveis!


Planting av "garden girl", iført riktig hagedesignantrekk fra egen garderobe!

Ferdig! Nå kan det vokse til  - og bli riktig fint!
Dette må vi kunne si oss fornøyd med etter en drøy ukes innsats..... 
Hilsen fra Lars.

14 kommentarer:

 1. Wow, så mye dere har gjort. Å den traktoren fikk mannen her i huset til å sikle :) Han ønsker seg veldig siden fruen (meg) liker stein, singel og mye jord rundt i hagen. Nyt dagene og at det hele vokser til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid. Takk for hilsen. For å svare som en mann: Jeg forstår hvordan han har det. Så gjør mannen din lykkelig - la ham få kjøpe seg en traktor! Hils ham.
   Hilsen Lars

   Slett
 2. Mye godt arbeid er gjort her! Liker godt steinarbeid selv..holder på til jeg nesten må krype inn etter endt hagedag hos meg. Likte spesielt godt det siste bildet..steinbedet ligner naturlige klipper og steinene har et fint enhetlig preg..nydelig.
  Mvh Eli.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Takk for veldig hyggelig kommentar, som bekrefter at vi har fått til det vi prøvde på. Det er i grunn slik vi har ønsket at hele hagen skal være. Funky design-minimalisme er ikke helt vår hage-stil.... Forøvrig prøver vi alltid å ha et lite "lager" av ulike typer stein bak uthuset. Det dukker jo alltid opp noen ideer eller små forandringer, og da er det "kjekt å ha".
   Hilsen Lars

   Slett
 3. Så flott steintrappa ble! Det er så fint med trinn for trinn beskrivelser for oss som ikke er så bevandret i kunsten. Steinbedet ble superfint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det ! Vi har husket å ta bilder av dette "prosjektet",er fornøyd med resultatet, Og ser fram til at plantene gror til.

   Slett
 4. Hei. Her er det utført mykje godt arbeid. Kjekt å sjå korleis de bruker steinen i det siste bedet som også blei veldig fint. Ha det godt .

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mye godt arbeid av mann som elsker å holde på med nye prosjekter, og godt å være fornøyd med resultatet.
   Ha en god uke.

   Slett
 5. Hei! Imponerende steinarbeide dere ha utført. Og det blir så fint. Så hyggelig at dere har lagt dere som følgere. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, handymannen er glad i å jobbe med stein og å realisere nye ideer, og da er det gøy at resultatet blir bra. Veldig fin blogg du har !
   Ha det godt. Eirin

   Slett
 6. Flott arbeid! Steinbedet ble virkelig flott, lykke til med resten av prosjektene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk ! Vi fortsetter nok når finværet kommer igjen.

   Slett
 7. Hei dere :) Så flott det ble med ny steintrapp og steinbed! Utrolig morro og ikke minst givende å holde på når resultatene blir så bra! Det er heller stille fra oss i bloggverdenen for tiden. Vi er fremdeles på vår lille rundtur i Nederland. Med hjem i bagasjen er det både løker og knoller, og annet kos til hagen. Blir stopp på hvert et hagesenter vi ser, og de er det ikke få av! O lykke sier vi :) Vi titter innom bloggen deres for oppdateringer ved hjemkomst om en ukes tid. Ønsker dere en fin påske med hagegleder og alt som hører med! Hilsen fra Tone og Eivind

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Høres ut til at dere har det bra! Fortsatt god tur og god påske.

   Slett