15. juni 2014

FULL WEEKEND-PAKKE MED ÅPEN HAGE.....

Så er "hage-festen" over for denne gang, men kommende helg blir det "fest" igjen!
 Nå i helgen, 14. og 15 juni, har vi hatt "Åpen hage", med 25 varmegrader og besøk av mange hageinteresserte og hyggelige mennesker. Knallfint vær for de besøkende, men ikke veldig ideelt for fotografen..

 
Mange av de besøkende var fra hagelagene i Skjeberg og Svindal, som ankom hver for seg, i henholdsvis stor og liten buss. Det var mange positive kommentarer om hagen, og like mange spørsmål om planter og gjødsling og drenering og hagedam-laging og drivhus og tomater og sykdommer og beleggningsstein og beskjæring og alt det andre...

Over er en gjeng fra Svindal, og nedenfor; nysgjerrige hagevandrere - og Eirin som svarer og forteller så godt hun kan.

De fleste tittet også innom det lille sommergaleriet på uthuset, der det var utstillt et utvalg grafikk og malerier av flere kjente kunstnere.

Selv om vårblomstringen med syriner, asalier og rododendron var over, var mye fint å se i hagen. 


Blant annet blomstret flere vakre klematis....

 
... valmuer...

...blærespirea sammen med japanspirea.... 

...flere ulike typer Allium...

...og noen flotte "ballblom", og veldig mye annet....

Og i vårt lille "plante-overskudd-utsalg" fant flere av hagegjestene noen godbiter som de kjøpte med hjem til sin egen hage. Skulle du befinne deg i nærheten og synes at det er av interesse, så er det fortsatt en del fine pelargonier og andre stauder igjen. Det er bare å ta kontakt.

Og gartnerinnen kunne glemme at det skulle se pent ut i egen kjøkkenhage, og kunne høste og forvelle en omgang brokkoli etter "stengetid". Og etter noen hektiske dager for å gjøre alt klart til besøk, har hun sagt det også blir tidlig sengetid. 
(Gartneren satser nok på en pose peanøtter, en kald øl, og  litt VM i fotball....)

Og kommende helg blir det altså besøk igjen. Riktignok ikke "Åpen hage", men besøk av hagelaget fra Nedre Eiker og hagelaget fra Nes på Romerike. Det gleder vi oss til!

Det var første gang vi hadde "åpen hage" på denne tiden av sommeren, og for oss har det vært en veldig positiv erfaring. Selv om det er mye å se i hagen i august, og mye inspirasjon og hente, så synes vi nok selv (i likhet med mange andre) at hagen kanskje er på det vakreste og frodigste på denne tiden av sommeren og noen uker framover. men Åpen hage blir det igjen lørdag og søndag 9. og 10. august, i forbindelse med hageselskapets arrangement "1000 Åpne hager". Begge dager kl. 13-17. 

Til slutt må vi, i disse summe-opptatte-tider, bare tilføye at det er masse humler og bier over alt i hagen. Og nå har vi til og med oppdaget at vår hageblogg er veldig summe-vennlig: Det er jo massevis av bi-setninger i hvert eneste innlegg! 

Kveldshilsen fra to fornøyde og litt slitne hageentusiaster.

7 kommentarer:

 1. Hei! Hagen deres ser så vakker og frodig ut. De som var på besøk, må ha hatt en flott dag. Det er alltid kjempemorsomt å snakke med hagefolk. God junikveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er frodig og vakkert nå, og det trengs mye vanning!! Og..hagefolk er hyggelige.
   Nå skal vi prøve å nyte denne uken her med litt småpusling, og kanskje bli litt mer aktive på blogg igjen. Vi har lyst til å ta en tur innom dere.
   Eirin

   Slett
 2. Så heldige mine gamle sambygdinger er som fikk besöke en så flott hage (jeg er skjebring men bor der ikke lenger). Jeg må si meg enig i at de aller fleste hager nok er som finest nå i ukene rundt St.Hans.
  Håper dere får en like positiv opplevelse neste helg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er utrolig deilig å bare gå rundt i hagen å nyte nå. Juni er en vakker måned. Jeg får prøve å bli litt mer aktiv på blogg igjen. Har ikke hatt overskudd siste 2 ukene. (har stort sett litt arbeidsfordeling, Lars skriver innlegg, jeg svar og kommentarer, og kommentarer har det vært lite av siste tiden)
   Fortsatt god juni!!
   Eirin

   Slett
 3. Hei, jeg var på besøk i haven deres på søndag, og tror jeg må komme igjen i august. Fantastisk nydelig og så utrolig inspirerende! Tusen takk for meg!

  Mvh

  Astrid E. Kure

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen. Takk for hyggelig tilbakemelding! Vi besøker selv mange hager, og synes alltid det er interessant å se den samme hagen på ulike tider av året/sesongen. Så, velkommen tilbake i august. Da vil hagen se en god del annerledes ut enn hva den gjorde midt i juni.

   Slett
 4. Så kjekt med hagebesøk og for en flott dag det må ha vært for de besøkende. Sol og finvær gjør nok hageopplevelsen helt topp.
  God midtsommer til dere!

  SvarSlett