22. juni 2014

HAGE, FERIE ELLER: JA TAKK BEGGE DELER ?

Paret som slapper av ved vannkanten nedenfor er ikke to "gjenglemte" medlemmer fra Nes-, eller nedre Eiker hagelag, som var på besøk her i helgen. Neida, dette er de to samme  sommerturistene som kommer tilbake år etter år for å nyte livet på klippene under palmene her i Sponvika-hagen. Ikke så overraskende synes vi som er fastboende, og vet hvor idyllisk det er her. Men ikke alle kan ta like lang ferie som de to på bildet. Særlig ikke aktive hageeiere. For det er ikke helt uproblematisk å bare pakke kofferten og dra sin vei for noen få uker, og overlate roser, stauder, agurker og tomater til tørrvær, rådyr, lus og snegler. Det kan få meget "alvorlige" konsekvenser. Så hva kan en hengiven hageeier gjøre, med hensyn til egen sommerferie?

Det enkleste er selvfølgelig å ta ut all ferie mellom oktober og mars, og holde seg på gressmatta hjemme i sommerhalvåret. En kan jo også forsøke å få naboer til å bli like hagehekta som en selv er, for deretter å foreslå en felles avløserordning på rundgang. Men det er nok et veldig langsiktig og vanskelig prosjekt å gjennomføre. Kanskje bedre å investere en del tusenlapper i avansert vanningsanlegg, robotgressklipper og robot-bed-luker (som sikkert kommer i handelen etter hvert...)

 Eller så går det faktisk an å gjøre som denne dansken ser ut til å ha gjort: Plante alle hagens godsaker i  krukker, kasser, tønner og pallekarmer, og ta hele sulamitten (hagen) med seg på båtferie. Det er jo bare helt genialt! Kun litt ekstra pakking. Bobil-, eller hytteferie er sikkert også mulige varianter, men fottur i fjellet eller haiketur kan nok bli verre! 


"Skip-o`hoi, her er hagen vår...."

Her er det ferieglede i bøtter og spann...

(Bildene av feriebåthagen er tatt i havnen ved Køge bukt, sør for København).

 Og til slutt: Takk til medlemmene fra hagelagene fra Nes (på Romerike) og nedre Eiker (nord for Drammen). Det var veldig hyggelig å ha besøk av dere denne helgen! Her er noen bilder:


Fint vær, og besøk underveis, på smale veier i Sponvika. Vårt hus så vidt til høyre i bildet.


 Drivhuset med innhold betraktes, vurderes og kommenteres...


...og det samme med steinbedene.


Formiddagsmat inntas ved dammen....


Det er kaffekos på terrassen....


 ....og nede ved uthuset. Akkurat slik en koselig hagetur skal være.

  Sommerhilsen fra Eirin og Lars, med ønske om god tur til de som fikk lyst til å pakke med seg hagen og dra.... Det må vel være det som kalles "All inclusive" ?

6 kommentarer:

 1. Ja, det var en frodig båt:-)
  Så koselig med hagebesök - kan tenke meg de koste seg i den flotte hagen deres!
  Söndagshilsen fra Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, båten var frodig. Og vi tror folk koste seg. Nå har vi kost oss med hekk klipping, kniping av rododendron, og vanning, og skal ta et avbrekk med jazzfestival i Danmark, mens barn/svigerbarn overtar her. Alt organisert og tilrettelagt.
   Vi gleder oss til en liten ferie!!
   Masse hilsner Eirin

   Slett
 2. For en flott hagebåt! Der har vi løsningen :) Vi får montere blomsterkasser på bobilen og dra avgårde. Tenker de besøkene har kost seg på hagebesøk hos dere! Ha det fint så lenge :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi ser fram til besøk av der og bobilen!! Spent på hva dere har i kassene.
   Nå tar vi noen dager på jazzfestival i Danmark, og har brukt dagen på tilrettelegging for vannehjelp som inntar arenaen. Minst mulig jobb for dem, og forsøk på å unngå overvanning.Erfart at det er fort gjort.
   Vi har hatt to hyggelige helger med hagefolk.
   Vi ses.
   Lars og Eirin

   Slett
 3. Hei
  Dette må vel være drømmebåten :)
  Hageturer er utrolig koselig, og det ser ut til at dere koste dere veldig. Koselige bilder.
  Ønsker om en fin uke. Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja båten var flott, men vet ikke helt om den kunne legge fra kai!!
   Hagebe.
   søk er utrolig hyggelig

   Båten var flott, men vet ikke helt om den kunne legge fra kai.
   Besøk av hagefolk er alltid hyggelig. Nå er det vi som skal på hagebesøk i Danmark, kombinert med jazzfestival i Silkeborg. Vi gleder oss, og har barn/svigerbarn som skal ta seg av "driften" her.
   Ha en forsatt fin uke.
   Eirin


   Slett