6. juni 2014

VÅR ÅPNE HAGE....

Vi har de siste årene deltatt på hageselskapets arrangement "1000 åpne hager", som har funnet sted ca. 10 - 15 august. Det skal vi også i år. Men siden hagen stadig skifter karakter i løpet av sommeren, har vi i år bestemt oss for å holde "Åpen hage" to helger i løpet av sommeren. En på forsommeren: 14. og 15. juni, og en på sensommeren: 9. og 10. august. Alle dager kl. 13-17.  Altså: Første gang allerede om 8 dager fra i dag. Så, dersom du har lyst og anledning til å ta en tur innom vår hage, er du hjertelig velkommen! Vi har også en del overskuddsplanter som selges disse dagene.  Adressen er Korterødveien 62, 1794 Sponvika. Flere opplysninger finner du forøvrig  på siden ÅPEN HAGE på sideoversikten i bloggen, eller du kan ringe 41001714 eller sende mail til eirin-lars@hotmail.com.
 Her er noen nye "smakebilder" fra hagen - tatt denne uken (uke 23) :
 Korea-kornellen som vi første gang så blomster i en besøkshage i Randers på Jylland måtte vi bare skaffe oss ett eksemplar av. Nå har den klart seg gjennom to vintre, og er bare helt elegant og vakker når den blomstrer! Virkelig en av våre favoritter!


Mange ulike Iris blomstrer nå. Denne er ca. 70 cm. høy, har store blomster, og står ved bekken mellom hagedammene. Vi har også et par forskjellige Iris-typer som vokser ute i vannet. 

 Disse hvite Alliumene  balanserer på toppen av en ca. 130 cm. lang stilk.

Det er enda noen få uker til den store storbladete hostaen blomstrer. Da passer det jo fint at noen Allium tar seg av blomsterpynten så lenge.
  
En av våre tre store Agaver som  har flyttet ut for sommeren. Synd at Fagerbusken har så kort blomstringstid. Vi har til gjengjeld to stykker....

Fikentreet har nå slått fast rot ved sydveggen på uthuset. Fra nå av må det klare vinteren utendørs!

Dvergsyrin med sine små lys-lilla blomster skal kuleklippes etter blomstring.

 Liker godt fargekombinasjonene i dette bildet. (Kanadisk fjellhemlokk til venstre)

Om en uke henger de store Bronsebladene perfekt ut over steinkanten langs dammen, i fin kontrast med prydgresset/sivbladene.

 Kattebusken har okkupert mesteparten av denne portalen, men litt plass blir det til den blåfiolette klematisen.

 Og på denne portalen vokser en Pipeholurt og en Klematis.

Bare helt supert at Klematiser og Iriser kommer for fullt når Syriner og Asalear er på nedadgående.

Og kommer du innom når vi har åpen hage, så kan du få se enda mer......

Med hilsen fra Eirin og Lars

10 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig kommentar og at dere vil følge bloggen min :-) Koreakornellen er et syn! Svært usikker på overlevelsesvnen her, så jeg har nøyd meg med å så frø...
  Lurt å ha "åpen hage" utenom tiden hageselskapet har funnet. Da er hagen min på sitt minst interessante, og jeg ser ingen grunn til å delta. Skulle ha vært i juli - eller i mai!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok det er mange som syntes "åpen hage" i regi av hageselskapet er for sent. Og, iår kunne vi godt tatt det enda tidligere. Vi er litt spente på responsen til helgen
   Lykke til med koreakornellen.
   Eirin.

   Slett
 2. Takk for koselig kommentar hos meg :)
  Det ser ut som dere har en flott, frodig og innholdsrik hage! Jeg får desverre ikke kommet og sett, så jeg nøyer meg med de fine bildene!
  Ha en flott helg =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja hagen er flott og frodig i år,(så det har vært mye vanning). Utrolig fint med det siste regnet.
   Nyt dagen!
   Eirin

   Slett
 3. Det er nesten så jeg får lyst til å ta meg en tur hjem til Östfold for å få mulighet til å se hagen deres er veldig fristende. Dessverre kan jeg ikke det neste helg, men jeg håper dere får en flott helg med mange besökere!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi håper på endel besøk. Du er velkommen innom om eller når du er i Østfold, det er bare å ringe, eller sende en mail.
   Nå er det ut å luke og plante her, etter at vi har vært på farten noen dager.
   Kos deg i hagen.
   Eirin

   Slett
 4. Litt for langt unna denne gangen men kanskje kommer vi forbi? En annen gang :-)) Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og ...velkommen innom om dere er på disse kanter.

   Slett
 5. Hei dere :) Vi ligger litt på etterskudd i bloggverde ser vi. Mye fin blomstring hos dere nå. Vi må nok forsøke å få Kornellen til å trives i vår hage! Utrolig vakker er den! Dere må ha lykke til med åpen hage. Vi gleder oss til å besøke dere senere i sommer :) Hilsen Tone og Eivind

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Vi er nok på etterskudd med blogg om dagen vi også. Vi rekker å nyte hagen mens vi holder på, og er spente på om åpen hage utenom den i hagelagets regi slår an. Tror nok vi kunne markedsført litt bedre...men hagen hagen blir jo luket og "ferdig", og ser ganske bra ut.
   Det blir hyggelig å treffe dere.
   Eirin og Lars

   Slett