4. februar 2015

NY ÅRSBESTE....

Så kom den! På tampen av januar lavet snøen ned i nesten to timer (!), Snødybden ble målt til hele 5 cm. - som var ny årsbeste! Så nå ser vi bokstavelig talt litt lysere på tilværelsen (der ute). For selv 5 cm. snø, er nok til forvandle en hage lokke dens eiere ut på ny oppdagelsesferd.

Det er alltid deilig å bare rusle rundt i hagen for å se, nyte, og ta inn stemningen og atmosfæren. Vær og vind, lys og mørke, sol og måne, kaldt eller varmt, tørt eller vått, regn eller opphold, sommer eller vinter, vår eller høst, morgen eller kveld....Alt er med på å gjøre at hagens "utrykk" stadig forandrer forandrer seg. Så det er alltid noe som kan oppleves som nytt og spennende. Slik var det også denne ettermiddagen. (Klikk på bildene for å få de større)

  Mens plantene i hagen har pause, har snøen lagt seg som et vakkert teppe mellom steiner, trær og busker, og forsterker følelsen av ro og hvile. Alt i hagen står liksom helt stille, som om tiden har stoppet opp. Og en kan ikke unngå å merke at det påvirker både kropp, sinn og tanker. Det er ikke vanskelig å senke skuldrene og koble ut stress og press når en rusler rundt Det skjer bare helt automatisk.

Det er fortsatt en liten råk i isen en liten der vannet renner ut i den øverste hagedammen. Lyden av det rennende vannet er det eneste som bryter stillheten i hagen denne ettermiddagen.

En gang hørte vi en dame si at: "Så lenge jeg har tilgang til en bra skoforretning, kan jeg klare jeg meg uten psykolog". Det er sikkert mange som kan si det samme om betydningen av å ha tilgang til en deilig hage?


I samspill med vind, sol og skygge, bidrar de ulike bladene og greinene til at det oppstår mange spennende snø-mønstre, som hver har sitt eget utrykk.

 Det er litt som å gå på en kunstutstilling der bildene stadig skifter. Eller kanskje som visuell rytmisk musikk for øynene. Litt klassisk, litt jazz, litt blues....en vals og en lite vise? 
 Andre steder legger snøen seg slik at det skapes midlertidige skulpturer. Det er bare å la sansene være åpne. Være til stede, se og lytte, og la hagen "snakke". 


Steinsoppene har fått nye vinterhatter.


Hele vinteren igjennom sildrer vannet i bekken, gir ferskvann til noen tørste småfugler, og oksygen nok til at familien Findus (vår gullfiskfamilie) får oksygen nok gjennom vinteren.


Bambusen som vokser ved bekken er en nydelig skulptur om vinteren!

Selv krakken har tatt en velfortjent hvilepause, men ser nok fram til våren, og besøk av gamle og nye venner. 

"Kongen og dronningen" trosser både snø og kulde, og synes at vinteren og utsikten er helt topp!

Den store roseportalen er klar for at klatrerosene som ble plantet sist sommer, snart skal gjøre invasjon, og nå nye høyder.

Snødekket hilsen fra Eirin og Lars.


21 kommentarer:

 1. Vakre bilder! Vi var i Sverige i forrige uke, og da var det ikke snø på dine kanter, men plutselig kommer den jo bare. Her er det 30 cm og -10 i dag tidlig. Så jeg er glad for hver cm.

  Ha en fin dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skulle nok gjerne hatt noen cm mer med snø, men nå smelter det bort igjen.
   Om du er på disse kanter sommerstid er det bare å stikke innom.:-)

   Slett
 2. Hei! Så flotte bilder, nesten så jeg tenkte at måtte snøen ligge riktig lenge! :) Kongen og dronningen ser ut til å trives utmerket, tøffingene! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Snøen er dessverre i ferd med å smelte igjen her, men vi får nyte den denne dagen også,:-)

   Slett
 3. Så flotte bilder! Hagen deres ser riktig innbydende og fin ut i vinterskrud også - det er en kunst å få til en hage som har noe å by på året rundt!
  Her har vi også fått snø de siste dagene og hele hagen er hvit og stille på en fin måte.
  Håper dere får en fortsatt fin februarmåned - snart er våren her igjen:-)
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Snøen er i ferd med å smelte, og det er meldt mildvær fram til midten av februar, så det går fort mot vår. :-)

   Slett
 4. Så flotte og stemningsfulle bilder! Ja, det er herlig å gå rundt i hagen og oppdage den med "nye" øyne når nysnø har lagt seg. Jeg har skikkelig sansen, for både bekken mellom dammene deres og roseportalen. Skikkelig flott!
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk.
   Vi liker lyden av rennende vann i bekken, og er spente på hvor mye som vil vokse til på roseportalen i år. :-)

   Slett
 5. Hei! Flotte bilder av vinterhagen. Jeg liker også å gå rundt i hagen å se "skjelettet" og få nye ideer. Selv om jeg synes at vinteren varer vel lenge. Dere bor nesten på andre breddegrader og har mer snille vintre.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi bodde i innlandet tidligere, og setter pris på mildere og "kortere" vintre:-))

   Slett
 6. Bäcken är helt underbar. Även i vinterskrud.
  Ha det gott. Åsa

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi liker bekken og lyden av rennende vann hele året:-)

   Slett
 7. Flotte bilder fra vinterhagen :-)) Likte godt steinsoppene med snøhatt på :-)) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, når vi endelig fikk litt snø, måtte vi jo forevige det :-))

   Slett
 8. Flott vinteridyll! Stille,skulpturell og magisk er hagen...vakkert!
  Flott portal dere har laget...tenk nå den blir dekt med roser...for et syn!
  Noen dager med +grader...det er håp:))

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, det blir spennende hvor mye roser og klematis vokser til på portalen i år.
   vi gleder oss:-))

   Slett
 9. Så koselig med kommentar på bloggen=) Og veldig koselig å finne en ny blogg. Gleder meg til å se mer på bloggen deres. Fantastisk roseportal=) Det ønsker jeg meg=) Fortsatt fin uke til dere. Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-))
   Har fulgt bloggen deres en stund,men vært litt lite aktive på "skriving" kommentarer.Satser på endring i 2015!. God helg.
   Eirin

   Slett
 10. Vintervakker hage . Takk for hyggelig kommentar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hagen er flott vinterstid også, spesielt med belysningen.(Vi tar ofte en kveldstur)
   Spente på "et nytt landsbyliv i 2015":-))
   Eirin

   Slett