26. mars 2015

NÅR VINTEREN LEKER GJEMSEL MED VÅREN....

Så fikk vi plutselig enda en dag med vinterhage her i "syden". Sikkert veldig kortvarig men du verden så vakkert! En titt ut av vinduet gjorde det klart at her var det bare å ta med seg kamera, trekke lua over ørene, og komme seg ut i den hvite hagen -som var grønn i går!

 Julerosen, som var hvit og fin med mange blomster for noen få dager siden, hadde plutselig blitt rød og fin (!). Den hadde gjemt seg godt, og hadde kun hodet så vidt over "vannet".


Slik så det ut i hagen i dag tidlig.....


.....og vi mistet brått lysten til å ta formiddagsmaten ute på terrassen, slik vi hadde gjort to dager tidligere - i solveggen med 12 + grader.


 Det hadde heldigvis ikke kommet mer enn 15 cm. snø i løpet av natten, men det snødde jo fortsatt.... Mange andre har sikkert fått mye mer snø enn oss, siden vi klimamessig ligger i  et område (området rundt Hvalerøyene) av landet som har minst nedbør og flest soltimer pr. år. (i følge tidligere statsmeteorolog Kristian Trægde).


Det var bare å begynne å riste av den tunge våte snøen på de mest utsatte plantene, slik at grener ikke brekker.


Som vi skrev i et innlegg den 17. februar, skaper vinteren mange flotte kunstverk i hagen. Og en rusletur blir nærmest som et besøk på en spennende kunstutstilling i et galleri.


Stein, trær, busker, greiner, blader.... Alt får forskjellige uttrykk, når snøen legger seg.


Den runde Buskboomen og Skjermgrana blir til to helt forskjellige skulpturer. Nesten litt ergerlig at det er midlertidig kunst!


En hel annen skulptur som tiltrekker seg fotografens oppmerksomhet er den lille greinen fra den vintergrønne Trochodendron araloides, som titter fram under vinterfrakken (strie) vi tok på den i desember.

I den nederste hagedammen er nok familien "Findus" (våre ca. 30 gullfisk) ganske forvirret over at sommersesongen ble usedvanlig kort i år.


De visne astilbene blir til flotte dekorasjoner når snøen kommer.
Synet av snø som "henger" i Hemlokken (t.h.) og langs vannkanten i den øverste dammen, oppleves kanskje for øyet - slik vakker musikk oppleves  for øret ?


Så mye snø har vi faktisk ikke hatt tidligere i vinter. Vi har imidlertid sett på værmeldingen, og er ganske sikre på at det blir vel med denne snøen som det dessverre ikke ble med vinterens forkjølelse: At den er borte i morgen !En plutselig, og litt nedsnødd hilsen fra Eirin og Lars


27 kommentarer:

 1. Hei! Vakre bilder fra hagen. Hagen i vinterlandskap. Skulle gjerne vært snøen foruten. Her har det vært snø- og trafikkaos. Kom meg rett og slett ikke på jobb. Noe lignende har aldri skjedd før. Jeg ber til høyere makter om vår. Ha en fin kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok snøen forsvinner raskt ! I går kveld tittet noen krokus optimistisk opp gjennom snøen.
   Og heldigvis, det blir vår :-))
   Eirin

   Slett
 2. Snø er vakkert, og dekker over både rot og vissent i hagen.... Ikke mye som stikker opp her med en drøy halvmeter med hvitt.

  SvarSlett
  Svar
  1. En halv meter smelter nok ikke de første dagene, pent er det, men det er jo ikke mye å få gjort i hagen.
   Ha en fin dag :-)
   Eirin

   Slett
 3. Ja det ser fint ud, men det er ikke lige det, man ønsker sig sidst i marts.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er pent, men vi ville nok helst hatt snøen i januar :-))

   Slett
 4. Vakkert er det jo tross alt med ren og hvit snø. Pratet med pappa (som bor i Skjeberg) tidligere idag og han tippet det samme som dere, nemlig at snøen vil forsvinne om en dag eller to.
  Her har vi sluppet snø, nedbørden har kommet som regn istedet. Ikke like vakkert, men greit allikevel for det var faktisk ganske tørt ute.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi var nok litt optimistiske og hadde håpet på regn slik at vi kunne fått gjødslet igår, men det får bare vente. Og..krokusen titter allerede opp gjennom snøen :-)
   Ha en fin helg

   Slett
 5. Ja, pent er det, men snø gjør seg best på bilder ;))
  Min slekt på morssiden kommer langt tilbakev i tid fra Hvaler. Vakkert sted!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok du har fått mye mer snø enn oss, så jeg tenkte på deg igår. :-))

   Slett
 6. Otroligt vackra bilder, men det är inte precis det man längtar efter nu! Här har snön som föll häromdagen försvunnit, och nu regnar det. Men snart är det vår på riktigt, vad härligt det ska bli/ Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal bli deilig med vår, men det ser ut til at vi må vente litt til her hos oss.
   Håper du kan nyte våren snart :-)

   Slett
 7. Herlighet =O Kan det være nødvendig sier nå bare jeg :-)) Håper snøen har smeltet igjen?! God helg og god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Snøen har smeltet, alt har klart seg bra, og vi gleder oss til en ny hagesesong :-))
   God påske !

   Slett
 8. Jammen har dere en vakker vinterhage også! Rene eventyrland. Selv om jeg har snø fortsatt og dette snøfallet kom i tillegg, blir det ikke det samme her. Det er ingenting som står 'luftig og rett' med snøhatter lenger hos meg. Her er alt klemt ned gjennom vinteren - hagen byr liksom ikke på slike vakre skulpturer lenger.
  Håper ingenting har tatt skade av snøfallet hos dere. Så lenge det er så midlertidig er det jo bare å nyte skjønnheten til våren er på plass igjen.
  Riktig god påske :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vakkert med snø, og vi har jo hatt lite av det denne vinteren.
   Nå er det bart igjen, krokus, snøklokker, påskeliljer, scilla og kubjeller har greid seg bra (alt annet også).Så nå er det bare å brette opp ermene og starte hagesesongen.
   Håper det tiner hos deg også :-))
   God påske !

   Slett
 9. Mars er lunefull, men heldigvis forsvinner snøen fort i mars=) God påske til dere=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Mars er lunefull, snøen er borte, og nå er vi spente på april :-))
   God påske !

   Slett
 10. Ni fick mer snö än vi! Men jag måste säa att er trädgård är fantastiskt fin även i snö!
  Du frågade om skottkärran. Den går att beställa hem från nätet och här kan du se ville som är återförsäljare i Sverige. Där finns även en kontaktlänk så att du kan fråga om återförsäljare i Norge.
  http://www.loadbarrow.com/återförsäljare-16100898
  Allt gott!
  Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk !
   Har nå funnet norsk forhandler. :_)

   Slett
 11. Oj, så mycket snö! Men mars kan bjuda såväl vår som vinter... Även april kan luras. Nåväl, vackra bilder, det är något speciellt med snö, för det både döljer och lyfter fram. Fast helst då i januari, fniss... =o))
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlett
  Svar
  1. Snøen forsvant, og nå er det herlig vår ! Men det var is på fjorden i dag morges, og det blir kaldere i natt.. Men så er det slutt :-))

   Slett
 12. Vilka vackra bilder! Snön gör sig bäst så ;-))!

  /Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi fikk omsider snø, men den er heldigvis borte nå, og vi nyter våren :-)

   Slett
 13. Den er virkelig fin, hagen deres, selv i vinterlandskap. Heldigvis forsvant snøen fort. Det er rart med det. Når våren nærmer seg vil vi helst ikke ha snø :) Mette som ønsker å få til en tur til deres hage, står nemlig på ønskelisten min :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Snøen forsvant raskt, og nå har vi en god gammel vår, langsom, slik at den virkelig kan nytes!!
   Hyggelig at du har lyst til å se hagen vår. Velkommen !
   Fortsatt god påske :-))

   Slett
  2. Every time when summer arrived i get new Babyprodukter as my kids are fast growing and i don't want to let them behind the race of life.

   Slett