5. april 2015

EKTE PÅSKE-KRIM I HAGEN...

Flere steder i hagen har vi etter hvert laget noen mer eller mindre poetiske skulpturer.  Noen er lett synlige, andre litt mer bortgjemt ..... slik som denne "tobente pryd-bunndekkeren" :


Den kommer plutselig til syne rundt svingen, når hagevandreren nyter duften av kaprifol og tenker vakre blomster-tanker. En riktig fin og spennende hageskulptur synes vi! Og i tillegg  miljøvennlig gjenbruk. Nå er den imidlertid ikke lenger noen hemmelighet for våre blogglesere. Men siden det er påske, og bok- og TV- krim-tider, kunne vi ikke la være å vise  den fram. Lurer du på hvem eller hva "dette" er, så kan jeg berolige leseren med at bena kommer fra søppelfyllinga, og strømpene og skoene fra klesskapet til Eirin (!)  

Det var min bursdagspresang til en særdeles krim-elskende kone, da hun i 2012 signaliserte at hun ønsket seg en hageskulptur - bare ikke en greske betong-gudinner eller flygende englegutt. Her er  skulpturens lille "plantepinne" med noen flere opplysninger:


Kanskje litt spesielt med en kone som synes det er fint med et "lik" gjemt under hekken, men det var jo hyggelig at presangen falt i smak. Vel, det var "påske-krimmen" fra Sponvika. Her er litt annet fra hagen akkurat nå:


Hvite kubjelle, Pulsatilla vulgaris Alba, Blomstrer for første gang - i steinbedet. Julerosen Helleborus Orientalis er fortsatt i sitt ess, mens.......Helleborus Niger er nå i ferd med å "pakke sammen" etter (som nevnt i innlegg 12. mars) å ha bevist. at jula varer helt til påske.
Gartnerinnen (Eirin) synes det er herlig med vårsola, mens...


...jeg har flyttet på en klokkebusk for å gjøre plass til en liten (ikke-kriminell) skulptur-fontene i granitt nede på uteplassen ved drivhuset. Her lages sokkelen....

En kanskje litt skummel påskehilsen fra Eirin og Lars.

32 kommentarer:

 1. Är inte mycket för trädgårdsskulpturer men denna var topp! Det skadar inte med humor i trädgården!
  Försöker klura ut vad du har för material till sockeln...
  Helleborus Orientalis är sååå fin!
  Måste försöka få tag på några plantor!
  God fortsättning på helgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Takk for kommentar. Sokkelen er fire granittblokker 10x30x90cm kjøpt brukt på nettet (Finn.no) for kr. 50.-/stk. Og innvendig er det plassert et firkantet fat/beholder (kjøpt på Bauhaus) for vann og plassering av pumpe.
   Hilsen Lars

   Slett
 2. Det var da en skikkelig oppsiktsvekkende skulptur! Godt den ikke er ekte:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi hadde en toåring som lette etter meg nede i hagen (da var skulpturen ny) .Da han fikk se bena ropte han gledstrålende : MORMOR !

   Slett
 3. Ha, ha=) Utrolig morsom skulptur=) Jeg synes hager skal være lekne, så denne falt i smak. Ser ut som dere nyter påska=) Fortsatt fin påske til dere=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi nyter påsken, og håper og tror at nattefrosten gir seg. Idag må vi ned å revurdere prosjektet vi holder på, det må ihvertfall justeres :-))

   Slett
 4. He he :-D Ja hva gjør han ikke for å glede fruen :-)) Ikke vinterherdig altså? Fra spøk til revolver, flott vårblomstring! Og fortsatt fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig med vårblomstring. Jeg har aldri fått til primula tidligere, men sist år plantet jeg noen, helt andre steder en tidligere, og nå titter de fram alle sammen. Lykke?

   Slett
 5. He-he - den skulpturen var lekker:-)
  Så flott vårblomstring dere har!
  Fortsatt fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulpturen har utløst noen forskrekkede utrop av hagevandrere :-)
   Vi nyter vårblomstring, og det skjer noe nytt hver dag.

   Slett
 6. Høres ut som en morsom hage dere har :))

  Nydelige juleroser! Her har de ikke begynt en gang, for her er det stadig hvitt på bakken hvor mine juleroser er :((
  Håper på varmere tider nå!

  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper snøen smelter raskt. :-)) Her ser det ikke ut til å bli frost denne uka, og jeg får håpe at det gjelder hos deg også !
   Ha en fin uke !

   Slett
 7. Så flott det blomstrer hos dokker, hagen dokkers ser kjempespennende med skumle skulpurer :)

  Flotte bilder.

  Takk for hilsen på bloggen min.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er flott når det blomstrer, og ganske spennende å se hva som har overlevd vinteren (bortsett fra skulpturen). Går og titter flere ganger om dagen nå.
   Takk for kommentarer. Hyggelig å følge med på hva som skjer hos deg :-)
   Nyt de lyse dagene!!

   Slett
 8. Super rolig skulptur!!!!! Är sugen på att ta efter iden!!! Hälsningar från Sverige

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Veldig hyggelig at du likte skulpturen vår !!! Vi håper at den inspirerer til kreativitet og lekenhet i hagen ( - og at det ikke dukker opp for mange "hage-lik" rundt omkring) :-)

   Slett
 9. Så himla kul med skulpturer, det ska jag kanske ta efter! Fint med vita vårstjärnor det har jag inte sett innan! Må så gott och tack för alla fina kommentarer, de glädjer mig verkligen! /Lotta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Veldig hyggelig at du også likte skulpturen vår !!! Og som sagt: Vi håper at den inspirerer til kreativitet og lekenhet i hagen ( - og at det ikke dukker opp for mange "hage-lik" rundt omkring) :-) Og: Hyggelig å følge bloggen din!

   Slett
 10. Hvilken sjov og anderledes idé, med humor på allerhøjeste plan. Men hvis jeg var på havebesøg og pludselig så et par ben ligge på den måde villle jeg få et chok. Jeg tror nok, at jeg bedre kan lide den skulptur, som du er ved at lave - også selvom jeg ikke har set den endnu ;-)

  Dejligt at I også giver jer tid til at nyde solen - og haven :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok noen som får seg et lite sjokk.
   Vi nyter den nye skupturen, og alt som våkner til liv nå.Våren er fantastisk :-)

   Slett
 11. Jag skrattade gott när jag såg den fina installationen under busken. Hade precis sett ett avsnitt av Hercule Poirot och det passade ju så bra! Kunde gott tänka mig en liknande dekoration i min trädgård:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, litt kreativitet og humor frisker opp hverdagen :-)

   Slett
 12. Jøss, for et hageanlegg. Flott.
  Åsså er det morro å oppdage en ny blogg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du likte hagen.
   Vi oppdaget også din blogg nå, morsomt å føle flere hager.

   Slett
 13. He- he...Fantastisk kreativ ide å gjemme "liket" i bedet. God sans for humor:) Så mange flotte sorter som blomstrer i vårhagen hos dere nå. En fryd for øyet.
  God helg.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en fryd å jobbe i hagen nå. Må liksom ta pauser bare for å nyte... Kunne ikke huske at vi hadde så mye som blomstret om våre.

   Slett
 14. Det var en flott hage. Virkelig noe å være stolt av. Akkurat det med "liket" under buskene var litt vel nifst, men liker man krim så liker man krim. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk ! Ja vi er nok stolte av hagen som er utviklet rundt en råskisse Lars laget en natt for noen år siden. Det har vært og er, morsomt å skape og, å se muligheter til å sette nye ideer ut i livet
   underveis.:-)

   Slett
 15. Flott med litt humor i hagen!
  Og så flotte juleroser da!!!
  Kos dere med våren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, litt humor må til.
   Akkurat nå er det nye juleroser, primula, cordyals og blodurt som skal i jorda.
   Vi nyter våren !

   Slett
 16. Uj.uj så läskigt! Men humorn, den gillar jag!

  /Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint at du likte humoren !
   Du viste bilder av cordyalis på din blogg. Da gikk det opp for meg hva som hadde dukket opp i hagen. Og for noen dager siden , fikk jeg noen flere av en venninne !
   Så neste vår blir det mer cordyalis-blomstring :-)

   Slett