1. juni 2015

SOMMERTREFF I BOTANISK HAGE I OSLO

I går, søndag 31.mai hadde Botanisk hage i Oslo sitt såkalte "sommertreff". Og vi var selvfølgelig innom tidlig på dagen,  på vei til barnebarn-bursdag i Skedsmo. 

Allerede få minutter etter at portene åpnet kl. 10.00 var det fullt av "besøkende hagevenner". Foruten at diverse hage/plante- foreninger hadde sine stands, hadde botanisk hages venneforening mange salgsbord med planter de har drevet fram i løpet av våren, og vi benyttet anledningen til å utvide vår plantesamling med noen eksemplarer vi ikke hadde fra før av. 

Det var Eirin som plukket ut, siden hun er av den typen damer som har alle navn, telefonnummer og fødselsdatoer - og altså plantelister i hodet! Utrolig hva hun har plass til på egen harddisk! "Den har vi, og den har vi ikke"sier hun. "Hva, har vi den?" spør jeg. "Ja. den kjøpte vi jo når vi var...., og den står jo ved den flate steinen under ....treet"  Det tar mindre tid enn et tastetrykk på PC`en hjemme!

 
Antall vandrende bæreposer og tomme plantekasser på plenen viste at "her gikk det unna". Og det er bra, for inntektene går jo tilbake til drift og utvikling av botanisk hage.

Kaffe, vafler og sosialt samvær i solskinn og vakre omgivelser.

Her er dagens innkjøp merket med planteskilt før det skal plantes ut. Mange av plantene er typiske fjellhage-planter. Fint for oss som har flere steinbed hvor det fortsatt er mulig å putte inn noen godbiter. Noen har spurt oss hvor vi har kjøpt skiltene. de har vi kjøpt på nett, fra: info@essentialcompany.co.uk  De har også merkepenner, men vår er kjøpt på Panduro og heter uniPOSCA (PS. Dette er ikke betalt reklame, kun info! Vi ønsker å ha en reklamefri blogg)

Vi ruslet også en tur i hagen, og forelsket oss i denne trepeonen, paeonia kultivar suffruticosa ssp. rockii ! Krokgården Supreme".

 Denne vil vi gjerne skaffe oss et eksemplar av, og tar gjerne imot tips om du vet hvor vi kan få tak i et!

En ikke så lang hilsen Eirin og Lars denne gang.

18 kommentarer:

 1. Heldige dere som fikk med dere åpen hage på Tøyen! Og tusen takk for tipset om hvor en får tak i planteskilt som ikke koster skjorta, jeg har allerede bestilt :-)

  SvarSlett
 2. Så underbart, att träffa andra trädgårdsentusiaster, och hitta fina plantor. Den Pionen hamnade direkt på min önskelista.
  Ha det bra/ Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir endel hageprat, og vi treffer alltid noen kjente.
   Skjønner du falt for peonen :-)

   Slett
 3. Hei! Der skulle vi selvfølgelig ha vært. Det ser ut til at dere (Eirin) fant mye fint. I begynnelsen av september har Ramme gård åpent for salg av planter. Der pleier det å være en mann som selger mange forskjellige peoner. Vet ikke mer nøyaktig enn dette.
  Ha det godt i vinden! Det blåser vel hos dere også? Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne.
   Takk skal du ha. Hvis du tenker på "Pionmannen" ved Tønsberg i Vestfold, så har jeg allerede sendt ham en mail.... For øvrig har jeg hørt sagt at Ramme gård er stengt i år pga. omgjøringer eller byggearbeid. Har ikke sjekket om det stemmer, men.....
   Mvh. Lars

   Slett
 4. Hei

  Jeg skulle gjerne ha vært der i Oslo, for det er så spennende med alle plantene de selger der. Har vært der to ganger for noen år siden. Flott fangst!

  God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid noen "godbiter" å finne der.
   Igår hadde vi den store blåsbort dagen, og idag skal det komme ekstra mye regn, så ingen utplanting idag heller...

   Slett
 5. Ja der skulle jeg nok gjerne ha vært ja :-)) Heldige dere!

  SvarSlett
 6. Du verden for en Peon - kan skjönne at dere falt for den ja!
  Ser ut til at dere fant mye fint til hagen deres, å gå på plantemarkeder kan virkelig berike hagen.
  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jakten på peonen er igang :-)
   Ellers står det igjen å finne ut hvor ting skal plasseres...
   Idag er det innedag, skikkelig kraftig regnvær.

   Slett
 7. Vem skulle inte falla för den trädpionen, fantastiskt vacker! Det är alltid lika trevligt med växtmarknader:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en skikkelig trivelig dag, med deilig vær og mye fint å se :-)

   Slett
 8. Hei. Så flotte bilder. Jeg var der også men det var så mange folk at det nesten umulig å ta noen bilder, så jeg konsentrerte meg om å shoppe der jeg kom frem til bordene ;-)
  Veldig mye fint dere fant!
  Ha en fortsatt riktig fin dag
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var folksomt, så jeg shoppet mens Lars stod på et sted og tok imot !
   Det var skikkelig trangt rundt bordene, og sikkert en kjærkommen inntekt for Botanisk Hages venneforening.
   Så nå er det bare å finne plass til de nye plantene, og lese litt om de forskjellige på nett :-)

   Slett
 9. Trevligt med sådana tillställningar! Mycket fick ni ju med er hem också. Antar att ni presenterar nykomlingarna närmare vartefter.
  Vi har två Rockii, dock inte så kralliga som den ni visar men de bereder oss stor glädje varje juni när de blommar.Vi köpte våra på Zetas, en plantskola lite väl långt från er (men den är värd ett stockholmsbesök!). De säljer inte över nätet . Hoppas någon annan kan hjälpa er!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
 10. Äntligen tog jag mig tid till att titta in i er trädgård. Så mycket fint ni har. Jag kommer nog att titta in igen och följa vad som händer i er trädgård. Flera fina växter har ni köpt också i botaniska trädgården i Oslo som ni besökte. Ha en fin helg. Carita

  SvarSlett