6. juni 2016

FRODIG OG FARGERIKT...

Frodig og fargerikt i hagen om dagen. Vi har plantet våre tre siste nykommere. En Nothofagus antarctica - kanelsydbøk, en Sorbus scalaris - som vi hverken har noe norsk navn på eller vet noe om. (Kanskje du kan hjelpe oss?) Og en konvallbusk - Clethra alnifolia "Pink Spire".
Ellers ser det omtrent slik u(som nedenfor) rundt i hagen etter en uke med fantastisk vær og temperaturer opp mot 30 grader. Førstkommende lørdag kommer hagelaget fra Drammen hit på besøk, og det ser ut til at det gode været vil holde seg. Så er det bare å bruke de nærmeste dagene på å luke, rydde, plante...og gjøre hagen hyggeligst mulig.Det er en fin tid for blomstring av Rododendron og Asalea.Viburnumen har noen forholdsvis beskjedne blomster, men bladene er virkelig flotte.Orange papave i steinbedet.

Noen av de siste tullipanene som blomstrer

Blåfiolette akkeleier forran parykkbusken "Grace".

"Grace" har klart seg enda en vinter, og må nå regnes for å være en moden tenåring i hagen.Fylt trillium.En liten men vakker primula-godbit... Ramonda myconi.

Alle syrinene er i blomst. Noen har nettopp begynt å blomstre, mens andre er i ferd med å avslutte for i år...Den burgunderrøde er flott sammen med den hvite.

Den tofargede syrinen synes vi er veldig vakker.Og selv om nikkesyrinen ikke har like mange blomster, synes vi at det er en flott busk med sine hengende greiner og blomster nesten som en vid fontene.Akkeleie

Den hvitblomstrende koreanske kornellen er bare helt fantastisk når den blomstrer. 

Gul lilje vokser i dammen som vannplante.

Mens denne holder til på fastlandet.

Klematis på portalen.

Det har begynt å bli en del beboere i pelargonia-paviljongen, og flere flytter inn i løpet av uken.... 

Bronseblad ved den nederste dammen.

kattebusken, eller kattetungebusken er dekorativ med sine grønne/hvite/rosa blader.

I år har vi imidlertid for første gang opplevd - eller i hvert fall lagt merke til at det også blomstrer med masse små hvite klokker hengende på undersiden av grenene.

 Stadig dukker det opp ulike Allium på steder vi ikke har plantet dem.

Enda denne vinteren ikke har vært spesielt tøff, så klarte ikke fikentreet seg ute i veggen, slik det har gjort de tre siste vintrene. Alle de gamle grenene er livløse, men det skyter nye skudd fra roten. Så vi skal nå klippe alt det gamle helt ned, og starte forfra igjen.

Første gang denne trepeonen blomstrer.

Strandnellik...

...og akkeleiefrøstjerne

Og i dag begynte også denne juni-magnoliaen å blomstre.24 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk trädgård Ni har den skulle jag gärna vilja vandra i så mycket vackert att vila ögonen i.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk.Det er deilig å være i hagen nå:-)

   Slett
 2. Så fint det er hos dere nå - og lykke til med hagebesøket til helgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Junihagen er er en fin tid, litt synd at så mye blomstrer så tidlig...

   Slett
 3. Heldige hagelagsvenner som får ein rundtur i den rikholdige hagen.
  Bildene viser vakre blomster !

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid hyggelig med besøk av "hagefolk" :-) Men rekker nok ikke helt å luke ferdig..

   Slett
 4. Å, så flotte bilder fra hagen nå! Lykke til i helgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vakkert nå:-)
   Vi gleder oss til hagebesøk.

   Slett
 5. Flotte bilder som alltid. Nydelig trepeon.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Fantastisk blomstring i den flotte hagen. De har virkelig å glede seg til hageselskapet fra Drammen. Lykke til og kos dere. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, vi gleder oss til hagebesøk, og koser oss i hagen :-)

   Slett
 7. Så frodig det er i hagen hos dere nå! :-D Jeg ser dere også har gått til innkjøp av en Nothofagus Antarctica. Jeg er veldig spent på om den vil overleve hos oss, men den som intet våger.... ;-) De fylte trilliumene, trepionen og så veldig mye mer var skikkelig vakre :-D
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er deilig og frodig nå. Nothafagus Antartica har vi plassert på et lunt sted i hagen ved siden av et tulipantre som har overlevd endel vintre her.
   Den fylte trilliumen har det endelig blitt litt størrelse på, men det tar år..
   Nå skal vi ut å luke og plante litt.

   Slett
 8. Ai,ai,ai, jeg så det var hagetur men leste ikke godt nok at det var til dere!! så bare strømstad. Nå kan jeg angre meg at jeg ikke meldte meg på, sukk... håper jeg får anledning en annen gang å komme innom dere, man trenger nok mye mer enn to timer til den! Så mye fint. Hoppas det blir en hyggelig lørdag :)
  (Men hva gjelder barlind hekk. har dere noen erfaringer med røtter, har tenkt i de baner men blir det like ille som med en tujahekk?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært hyggelig om du hadde blitt med. Det er ofte ledige plasser på slike bussturer, så om du kontakter Rigmor Tollefsen i Drammen hagelag, så kan det hende det er plass. Hvis ikke, er du velkommen innom ved en annen anledning.
   Ang. rotsystem på barlind , så vet vi ikke, men den er lett å klippe (forme), og kan holdes smal på en helt annen måte en tuja.

   Slett
 9. Så mye fint dere har kjøpt,og så mye fint dere har i hagen!
  Hageselskapet i Drammen har virkelig noe å se frem til :)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen ganger lurer vi på hvor vi skal plante det nyinnkjøpte.. men det finnes alltid en plass, om man har litt "hagedilla" :-)

   Slett
 10. Så mye vakkert dere viser. Aller finest denne gangen var nok Trepeonen synes jeg.
  Lykke til med hagebesøk i helgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært mye vakkert som har blomstret nå. Den gule trepeonen er noen år, blomstret for første gang, og er kjøpt som enkel rød :-)

   Slett
 11. Så otroligt mycket som blommar fint hos er! Fäster mig särskilt vid två saker: dels att ni förutom blomster har många inslag av spännande bladformer (vilket inte minst nykomlingen Sorbus scalaris, bräkenrönn på svenska, vittnar om), dels att ni inte bangar för att blanda in rhododendron och azaleor i "vanliga" rabatter. Varför undviker så många trädgårdsodlare dessa fantastiska växter?
  Önskar er en skön helg!
  Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har nok ofte mer fulgt vår estetiske sans og magefølelse enn "regler", eller hagekunnskap. Noe som kanskje har ført til at vi har måttet flytte på endel planter underveis, men mye har gått forbausende godt, og man lærer underveis :-)
   Og..vi er veldig glad i variasjon i bladverk.

   Slett
 12. Hej!

  Ja det var verkligen en vacker bildkavalkad men vackrast av alla tror jag den gula, enkla buskpionen är. Jag har en viss förkärlek för det enkla.

  Ha det så gott i ert blommande paradis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den enkle gule trepeonen, er kjøpt som enkel rød.. og jeg har nok også en forkjærlighet for de enkle blomstene:-) Enten det er peoner, pelargonia, dahlia eller andre, ender jeg opp med enkle..
   Så nå er det bare å vanne, vanne, vanne.

   Slett