15. juli 2016

DÅRLIGE NYHETER...

  Dessverre blir det dårlige nyheter herfra denne gangen. Egentlig ikke noe å skrive om, men siden det får konsekvenser for denne bloggen framover, og en del lesere kjenner oss litt etter hvert, så gjør vi det på denne måten: Mandag kveld denne uken hadde Eirin maksimal uflaks på badet i annen etasje. Hun mistet balansen, tråkket aldeles feil, og falt rett i gulvet. Jeg var i første etasje, hørte det kraftige dunket, og løp opp. Eirin lå på gulvet, og det kunne se ut som at ankelen var brukket tvert av. Jeg ringte 113, og 20 minutter senere var sykebilen her, og bruddet ble bekreftet. 

Etter undersøkelse på sykehuset ble det konkludert med tre kompliserte brudd i ankelen, et kraftig slag mot hodet - med og en kul så stor som en halv tennisball,  hjernrystelse og en kraftig forslått skulder. Eirin oppdaget i går at også stortåen på det andre benet var veldig vond, hoven og blå, og det skal i dag tas røntgenbilde for å sjekke om denne også er brukket.  Nå ligger Eirin på fjerde døgnet med midlertidig gipset ben, og venter på at hevelsen skal gå tilbake slik at ankelen kan opereres. Det håpes på opperasjon søndag eller mandag (i beste fall). I følge legen må det settes inn diverse metallplater og bolter, og etter ca. 12 uker skal så noen av boltene fjernes (ny opperasjon). Deretter blir det en lengre periode med opptrening. Det er lite trolig at Eirin er tilbake på "banen" og er "spilleklar" før hagesessongen og sommer og høst er forbi, og julegavene er på plass i butikkhyllene. Situasjonen er både smertefull og kjedelig. Kjedelig fordi hun ikke en gang får lov til å lese eller se på TV på grunn av hjernrystelsen, og orker heller ikke så mye besøk. 


Vi blir selvfølgelig nødt til at å endre på en del på planer og aktiviteter framover. Jeg blir helt alene om hus og hage de neste månedene,så, så mye tid til hagen blir det neppe. Jeg har jo plutselig helt ufrivillig fått krevende deltidsjobber i både hjemmehjelptjenesten og hjemmesykepleien, mens døgnet fortsatt kun har bare 24 timer. Jeg håper det skal gå å holde hagen sånn noenlunde ryddig et par uker framover, slik at vi (dvs. jeg) kan gjennomføre den 7. august med åpen hage og en avtale med et hagelag som skal komme lørdag 6. august. Det er også opplagt at det blir en lengre pause fra hageblogging på både egen og andres blogg. Så det blir nok en god stund før vi gir lyd fra oss igjen. Et par småturer med noen hagebesøk og en jazzfestival vi hadde planlagt må vi også avlyse.  

Forøvrig er siste nytt fra hagen, at jeg på mandag - før uhellet med Eirin skjedde, rakk å få på plass en liten pergola som blåregnen (som vokser på søylen under terrassen) skal få klatre i. Så her kommer noen bilder av den: Den hadde begynt å klatre på rekkverket til terrassen, og trengte en bedre løsning. 

Her vokser den på søylen til venstre, sett nedenfra.

Og her er den, og stedet hvor pergolaen skal komme, sett ovenfra, fra inngangen til hagen.

Den ble selvfølgelig laget i trykkimpregnerte materialer og med armeringsmatte i taket - slik som alle de andre elleve portalene og pergolaene i hagen. Siden taket krysser over gangstien midt i en sving, valgte vi å gi taket en trekantet form, omtrent som et stort pizzastykke - for at det skal se bra ut. Da trengte vi kun en søyle på jordspyd i den spisse enden av "pizzastykket, omtrent der senteret for buen i gangstien er. Det gjør også at konstruksjonen blir stabil og stiv. Det er jo slik at det å gå under ting i en hage, som trær, pergola, portaler osv. gir en god opplevelse og skaper stemning. Og med hekken på den andre siden blir dette nesten som en liten tunell når det vokser til.

Her er det ferdige resultatet sett ovenfra stien...

...og nedenfra. Materialer ca. kr. 500.- Tid til innkjøp ca. 1 time, og snekring ca. 4 timer. Aldeles ikke så verst om jeg skal si det selv. Det er vel ikke usannsynlig at hostaen ved søylen  blir fjernet neste vår, så en klatreplante kan få plassen...

Grenene til blåregnen er nå flettet rundt armeringsnettet på taket. Håper den vil trives der...

Så håpe jeg at det går så bra som mulig med Eirin, og at vi holder hodet over vannet og kommer oss brukbart gjennom også denne utrolig dumme situasjonen.

Hilsen fra en for øyeblikket litt sliten og ensom hobbygartner, som også hilser til våre lesere fra en sykeseng-liggende Eirin med hjemlengsel. 
Lars

21 kommentarer:

 1. Nei og nei så lei høyre.
  Du må helse Eirin og ynskje GOD. BETRING !
  Og lukke til til deg med alle dine gjeremål.
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Det var trist å høre, håper alt går bra framover, og at fot og hode blir bra så fort det går. Hils pasienten. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. God bedring til Eirin og god helse til dig med alle de nye opgaver, du nu skal påtage dig.

  SvarSlett
 4. Ånei!! Så trist og leit! Stakkars Eirin som har skadet seg såpass mye, ønsker henne alt godt og god bedring! Det blir mye på deg også nå,som du må jobbe dobbelt i hagen! Lykke til med det! Hils Eirin

  SvarSlett
 5. Åh stakkels Eirin, god bedring til hende og pas nu på dig selv, en patient er en for mange.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 6. Så trist å høre da! Stakkars Eirin, og deg også som får så mye å gjøre alene. Uhell kan skje dessverre.

  Hils til pasienten, og lykke til med åpen hage!

  SvarSlett
 7. Ååå, så galt det kan gå. Du må hilse masse til Eirin! Veldig greit med denne infoen. Pizzastykket ditt ble superbra! Lykke til videre begge to.

  SvarSlett
 8. Så leit å høre. Stakkars, håper hun får nok så hun slipper smerter. Du må hilse og jeg håper hun kommer seg så raskt som mulig.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 9. Nei, så trist! Håper Eirin har god bedring og at operasjonen går bra! Vi er hjemme i Skjeberg neste uke og hadde tenkt be oss selv på en hageomvisning hos dere men den innbydelsen drar vi tilbake - det tar vi en annen gang når dere begge er friske og har tid og ork for det.

  Ta godt vare på deg selv og Eirin og vær samtidig stolt over ditt seneste prosjekt - det ble kjempefint!

  Mange hilsener fra Nora m/fam

  SvarSlett
 10. Så utrolig trist - men håper på at det blir en så kort rekonvalesens som mulig. Mange gode ønsker og klemmer

  SvarSlett
 11. Hei Eirin og Lars

  God bedring til Eirin, det lyder til at hun er i gode hænder!

  Mange hilsner herfra

  SvarSlett
 12. Å huffameg for uflaks, midt i beste sesongen!
  God bedring, og lykke til med stellet!

  SvarSlett
 13. Hej Lars og Eirin, det var da en rigtig træls nyhed. Men det lyder til der er en plan for helbredelse, og videre forløb, sådan må livet jo prioriteres. Haven ligger der heldigvis som en del af rekonvalcensen, og vi andre kan vente. De varmeste tanker herfra Henrik

  SvarSlett
 14. Det hørtes skikkelig vondt ut! Huff og huff. Du må hilse Eirin god bedring fra oss i Rantenhagen!

  SvarSlett
 15. Så leit!!! Håper smerten gir seg snart og at det går fort fremover. Ta godt var på hverandre i tiden fremover. Riktig god bedring til Eirin. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 16. Nei så kjedelig! Alltid like kjedelig med bruddskader. Håper likevel dere får nyte den flotte hagen deres. Når en først ikke kan gjøre så mye praktisk er det jo godt å kunne se på alt arbeid dere har gjort gjennom mange år. God bedring ønskes Eirin.
  Veldig flott det siste prosjektet dere har laget.
  Alt godt ønskes dere begge to!
  Hilsen Heidi

  SvarSlett
 17. Trasig med slike uhell. Me ynskjer Eirin god betring framover. Lukke til med nye hageprosjekt framover.

  SvarSlett
 18. Det var dog uheldigt. Vi ønsker Eirin god bedring.
  Kærlig hilsen
  Ingr og Jørn

  SvarSlett
 19. Uff, dette var ikke hyggelige nyheter. Du må hilse Eirin så mye og ønske henne riktig god bedring.

  SvarSlett
 20. Hei alle sammen.
  Vi takker for alle hyggelige kommentarer og gode ønsker for Eirin. De har alle blitt lest for henne på telefon hver dag, og hun ber meg hilse og si tusen takk for omtanke og oppmuntringer.

  SvarSlett