23. august 2016

"Hallo, hvordan står det til...."

Jo, takk, etter forholdene bra, selv om det ikke helt stemmer med teksten i Knutsen og Ludvigsens sang. Det er fem uker siden vi skrev på bloggen, og egentlig har vi fortsatt bloggpause, da vi er nødt for å prioritere hva vi bruker tiden på for øyeblikket. Men siden vi har fått noen henvendelser av typen: "Hallo, hvordan det står til", og hvordan det går med hjemmepasienten?, har jeg, (Lars) tatt meg tid til å gi en kort rapport herfra. 

I hagen vokser både det vi har plantet - og alt det vi ikke har plantet - veldig bra. Det ser fortsatt ganske frodig ut selv om noe har begynt å få høstsymptomer. Den blå hibiskusen er en av de som dessverre er i ferd med å avslutte forestillingen for i år. Som dere ser: Blomster var det nok av! Jeg skulle nok vært ute med kameraet et par dager tidligere.

Eirin sitter i rullestol, og får ikke gjort så mye hverken inne eller ute. Menieres sykdom gjør at balansegang på krykker ikke er noen trygg greie å satse på, og TV-titting eller Pc-skjerm er ikke godt når du fortsatt ikke er ferdig med den kraftige hjernerystelsen. Om 10 dager skal det tas nye røntgenbilder og vurderes om gipsen kan fjernes og opptrening begynne, eller om det blir ytterligere uker med gips og rullestol. Uansett er nok sommeren godt over før Eirin er å se mellom buskene i hagen! Så jeg gjør så godt jeg kan både inne og ute, men døgnet og overskuddet strekker ikke helt til. Ugresset ute og støv og rot inne vokser for raskt til at jeg henger helt med. Så jeg ser fram til bedre tider. 


En helg med åpen hage i begynnelsen av august ble imidlertid avviklet  på tross av ugress mellom busker og trær, og noen regnskurer. 
I underkant av 200 skuelystne var imidlertid innom for å se hagen, og det var riktig hyggelig!

Pelargoniapaviljongen fungerer også utmerket som "niste-cafe"når vi får besøk...

Jeg har nettopp vært ute med kamera i hagen og knipset noen bilder så dere kan få se hvordan det ser ut der - uten at det er så mye tekst til. Det begynte så bra med skyer på himmelen til å begynne med, men så kom sola og laget hardt lys og harde kontraster. Men slik er det ute i hagen for øyeblikket:

Smakfull, men "fattig trøst".Verbaskum

Katalpaen ser ut til å trives godt i full sol.

Det samme med Frankliniaen.

Dette skjebnetreet har nok en herdighetsgrense som passer i sone 1-2. Så det skal få sin første vinter i potte innomhus. Deretter får vi se det an...Druene i solveggen er snart modne, Nam, nam...Alle pelargoniene ser ut til å ha det bra, selv om de for tiden stelles av en ufaglært omsorgsarbeider.

Like ved den lille bekken vokser forglemmegei.

Rett innenfor hageporten blomstrer klematisen i halvskyggen.

Hilsen fra oss til alle våre lesere i denne omgang.
Eirin og Lars

13 kommentarer:

 1. Så skönt att du hörde av dig på bloggen! Började bli riktigt orolig och funderade hit och dit: maila eller inte maila? Hoppas att inga nyheter är goda nyheter. Osv. Ser att Eirin är i goda händer och hoppas att tillfrisknandet går som det ska även i fortsättningen. Förstår att det är kämpigt att sköta er stora ymnigt planterade trädgård alldeles själv men med så mycket fint som blommar kan man överse med ett eller annat ogräs, eller hur. Det gjorde säkert de många besökarna. Imponerad av att du genomförde trädgårdsvisningen trots omständigheterna!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
 2. Så hyggelig å høre fra dere igjen! Forstår godt at alt hoper seg opp når det skjer uventede ting. Godt gjennomført hagevisning! 200 besøkende er jo veldig mange :)
  Fortsatt god bedring til Eirin!

  SvarSlett
 3. Tak for rapporten, jeg har netop tænkt på jer i dag. Det er en hård omgang for jer begge. Jeg håber, at Eirin snart kan starte på genoptræningen, det må være kedeligt at sidde og ingenting kunne lave, men hun ser da nogenlunde tilfreds ud.
  Flotte billeder fra jeres have, man ser ingen ugræs, også flot med så mange besøgende.
  God bedring til Erin
  Ha det godt begge to
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 4. Det var godt å høre fra dere igjen. Jeg har vært på ferie og ute av bloggverden en stund. Hadde derfor ikke fått med meg det leie som har skjedd med Eirin. Ønsker dere begge alt godt. Imponert over måten du holder hagen og fortet på. Det står det respekt av og gjør nok Eirin meget glad.

  Ha det riktig så godt.
  Jannicke

  SvarSlett
 5. Godt å høyre at det går framover, om enn litt seint for den som vil
  bli fort frisk.
  God betring og rehabilitering !!

  SvarSlett
 6. Hei Eirin og Lars

  Godt at i ikke har jer ladet slå ud af denne vanskellige situation!
  Imponerende stort besøg, må man sige.

  God bedring til Eirin

  SvarSlett
 7. God bedring til Eirin! Håper hun raskt er ute igjen i den fine hagen!! :)

  SvarSlett
 8. Kjekt å se bilder fra hagen, ha en fortsatt fin dag og god bedring til pasienten. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 9. Det var hyggelig med nyheter fra dere. Og mye vakkert dere viser frem! Så kjedelig at du har Menieres sykdom også, den er ordentlig plagsom, min far hadde den, så alle gode tanker til Eirin, og ønsker om krefter til Lars.

  SvarSlett
 10. Hei!
  Det er veldig bra at det går framover selv om det sikkert kjennes som evigheter.
  Hagen ser flott ut. Morsomt med så mange besøkende. Har virkelig sansen for pelargoniapaviljongen.
  Ha det godt til dere begge og god bedring Eirin! Anne

  SvarSlett
 11. Hej!
  Trädgården ser väldigt fin ut.
  Krya på dig hälsning till Eirin.
  Allt gott /Marika

  SvarSlett
 12. Hagen ser utrolig flott ut! Beundrer deg for at du klarte å ha hagevisning for så mange mennesker i den situasjonen dere er i nå! Trist at dette skulle skje, og bli så langvarig. Du får hilse pasienten god bedring fra meg!

  SvarSlett
 13. Så hyggelig å høre fra dere igjen. Riktig god bedring til pasienten og godt mot til pleieren. Hagen ser i alle fall ut til å ha det helt fortreffelig med rik blomstring. Ha det riktig godt. Hilsen fra Liv

  SvarSlett