10. september 2016

JO, TAKK, IKKE SÅ VERST....

Så får vi si det enda en gang: Takk for hyggelige kommentarer og mailer etter forrige innlegg. Og: Vi beklager at vi ikke har svart på kommentarer eller lagt inn kommentarer på andres blogger. Vi titter fortsatt innom en del blogger, men har som sagt lagt opp en ganske så stram prioritering når det gjelder gjøremål for tiden. Eirin har fjernet gipsen, og så smått begynt med forsiktig opptrening.Det var deilig for henne, men hun har også fått beskjed om at det vil ta ca. ett år å trene opp benet igjen ! Så det er langt fram... Bilkjøring kanskje om et par måneder, og hagestell først neste vår!

Men i dag fant vi ut at det skulle være slutt på "kikkerthaging" - som Bille så bra kalte det i en kommentar til forrige innelgg. Jeg trillet derfor - forsiktig - både pasient, rullestol og krykker med meg ned i hagen og tok en liten hagevandring - rullestolhaging! Seks uker siden Eirin sist var i hagen, og fem uker siden jeg sist luket et ugress i den. Ikke hyggelig med halv meter høyt ugress i bedene, brennesle og løvetann...osv. men likevel hyggelig å se på det som fortsatt minner om sommer og gyldne tider. Og det var jo det vi var ute for å se, samt legge noen planer for hva som må flyttes på til våren og hvor vi kan få mer plass til ting. Det blir en stor jobb forstår vi.

Så ble heldigvis ikke sommeren for kort for at denne vakre hibiskusen rakk å blomstre.

Måtte også  ta et bilde av den etter at vannsprederen var satt på

 Duehode står i full sol i forholdsvis tørr grusholdig jord under noen oppstammede tuiaer.

Den har noen nydelige blomster og elegante taggede blader. Super høstplante!

Det lysegrønne urtreet som nå står på skyggesiden av pelarginiahuset har endelig begynt å trives, etter at vi har flyttet rundt på det fire ganger. 

Og georginer pynter opp flere steder i høsthagen.

Mange klematis er veldig dekorative også etter blomstring, slik som denne stålklematisen. 

Slutt på kikkerthaging. Nå er det rullestolhaging som gjelder!

Vakker høst-anemone har vi to store tuer av, og de blomstrer lenge utover. 

Månestrålen har blitt en skikkelig stor tue med en diameter og høyde på ca. en meter. Fin sensommerplante med massevis av blomster.

Syrinhortensiaen har det trangt, men lyser godt opp utover høsten.

For øvrig har vi få planer framover. Eirin går til fysioterapi, trener, og strikker, og jeg har enda ikke helt kommet meg helt etter lungebetennelsen, og går fortsatt på lavgir. Har derfor fått med meg mye tennis fra US-open. Gratulerer, til våre danske venner med Caroline Wozniackis strålende come-back i turneringen!

Hilsen fra to som allerede lengter etter våren.
Eirin og Lars

7 kommentarer:

 1. Godt å se at det er fremgang! Det er bedre med rullestolhaging enn kikkerthaging :)
  Flott syringhortensia. Fortsatt god bedring!

  SvarSlett
 2. Dejligt at det begynder at gå fremad, det var lige det, vi gerne ville høre. Flot månestråle, blomsterne er væk hos mig, og de hvide anemoner vil ikke rigtigt her i haven.
  God bedring til jer begge.

  SvarSlett
 3. Godt det går på fram, men det må være litt av en tålmodighetsprøve. Veldig misunnelig på månestrålen sådde i fjor spirte, men hadde det for tørt i ferien og sa takk og farvel. Duehodet tror jeg at jeg må flytte til mer sol, men den blomstrer i hver fall i år. God bedring til dere begge, hilsen ingeborg

  SvarSlett
 4. Hei Eirin og Lars

  Godt at høre at det går den rigtige vej. Dejlige billeder:)

  God bedring til jer begge!

  SvarSlett
 5. Så hyggelig å komme seg ut i hagen. Planlegging for neste vår er jo også kjekt. Ha det riktig godt, begge to. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 6. Grattis Eirin till gipsbefrielsen! Även om det tydligen är lång väg kvar till fullständig återställelse av benets funktion så gissar jag att detta första steg känns härligt - att slippa värmen och tyngden och klådan. Önskar dig/er många fina rullstolssvängar i er ljuvliga höstträdgård. Den är ju som gjord för rullstol egentligen:-)
  Hälsningar Laila

  SvarSlett
 7. Flott blomstring hos dere Syrinhortensiaen er flott. Vår daua dessverre i fjor sommer. Men nå har vi også månestråle. Håper den klarer vinteren.
  Veldig godt å se at det går framover med dere.
  God bedring! Anne

  SvarSlett