15. september 2016

KUNST, HAGESHOPPING OG GOD GAMMEL ÅRGANG...

I dag har jeg, som nesten må tvinges inn i en kles-, eller skobutikk, vært på shopping. Ordentlig shopping. Ikke sånn shopping-light!

 Kom først hjem med ett lass brostein...

... og deretter med ca. 12 meter granitt kantstein som er ca. 20 cm. høy (og kjempetung. Ble derfor lesset opp med gravemaskin). Begge deler er av god gammel årgang med sjarmerende patina og farge. Skikkelig kortreist Iddefjord granitt fra nærområdet.

Sammen med en del brostein vi har liggende, skal brosteinene erstatte et gangfelt av kulestein nedenfor uthuset. Gangstier av kulestein er fint å se på, men ikke veldig godt å gå på. Kantsteinene skal erstatte noen slitne jernbanesviller i forbindelse med omlegging og utvidelse av et bed.

 Plantebord og stor dyrkingskasse (begge ca. 3.6 x 1.2 meter) som har vært brukt til plantesalg skal fjernes og gi plass til utvidelse av bedet til venstre, og nye planter og planter som må flyttes på grunn av trange vekstforhold.

 Plantesalget skal få et eget lite hagerom bak uthuset ,og ikke lenger oppta verdifull plass i selve hagen. Det blir en ganske omfattende og krevende jobb, som jeg må gjøre litt over tid. Skal begynner på den nå i høst (så snart kroppen fungerer) men regner ikke med å være ferdig før tidligst ved St. Hans-tider. Så noen åpen hage på forsommeren blir det nok ikke neste år.

Så gleder vi oss over den vakre gullklokkebusken som også i år blomstrer for andre gangen i september.

Og det er første året vi har blomstrende høst-krokus i hagen. Nydelig!

Tar også med dette - ikke helt sylskarpe - fotoet av et bilde jeg malte i 2007 (ca. 80 x 100 cm.) Her om dagen kjørte vi en kveldsturtur i det deilige sensommerværet med den åpne Mazdaen vår,(MX-5), og havnet tilfeldigvis innom noen som den gang kjøpte dette bildet før jeg hadde rukket å fotografere det. Siden jeg hadde kameraet liggende i bilen fikk jeg denne gangen knipset et minne om det. Bildet er også lagt ut på siden "GALLERIET" i bloggens menylinje, sammen med andre kunst-arbeider jeg har gjort.

Høstlig hilsen fra
Eirin og Lars.


4 kommentarer:

 1. Den målningen skulle jag gärna ha på väggen!
  Vilket jättejobb du har framför dig! Är väldigt avundsjuk på er som har så nära till sådana stenskatter! Hoppas tillfrisknandet fortskrider!
  Kram till er båda!/Laila

  SvarSlett
 2. Dette blir nok veldig flott! Morsomt med gjensyn og fotografering av solgt bilde! Fin Gullklokkebusk og høstkrokus! Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 3. Spennende med all den granitten dere har kjøpt! Det blir sikkert et kjempefint tislkudd til hagen når dere har fått dem montert slik dere ønsker!
  Den gullklokkebusken var forresten kjempefin.

  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentarer. Det er veldig hyggelig å få tilbakemeldinger fra dere!
   Eirin og Lars.

   Slett