16. juni 2017

HADDE EGENTLIG TENKT...,MEN SÅ...

Jeg hadde egentlig noe helt annet på hjertet i dag - nemlig hagens utforming og struktur. Hadde begynt å skrive om det, men da jeg tok en pause og gikk ut i hagen,  var det gjort. Måtte bare hente kameraet og skifte tema...

Med tittelen: "Velkommen innenfor", kunne vel dette bildet (som også var i forrige innlegg)  vært vårt bidrag til månedens bilde, som er tema for dagens blooming friday. 

Så nå blir det enda et  innlegg med "pene blomsterbilder" og korte kommentarer, som jeg begynner å bli litt lei av å skrive... Liker best at det er litt mer hage-faglig. Så neste gang blir det mest om selve hagen, og ikke noe særlig om det som er i hagen......tror jeg.

Vi kan faktisk ikke huske å ha hatt en så frodig vår i hagen. Det er så fyldig, fargerikt og voldsomt at vi blir nesten litt satt ut. Nå skulle vi hatt åpen hage, tenker vi når vi rusler rundt i den. Vi får bare håpe at det blir like fint i begynnelsen av august! Bildet over er fra den øverste av de to store dammene, der bekken starter sin seks meter "lange ferd" mot den største dammen...  

 Her er hosta som bunndekker rundt barlind og vannkran.

Parykkbusken til venstre, tempeltreet til høyre og huset vårt i bakgrunnen.

En litt tilfeldig, men faktisk ganske stilig samplanting (synes vi).

Midt mellom hosta, kanelsydbæk og den japanske viftelønnen blomstrer viburnumen.

Om noen få dager nå, så er dette  bare minner, og over for denne gang.

Flott på granittmuren.

En liten gullspirea-busk. 

Incarvillea Zhongdianensis står i et av steinbedene.

Nå er den koreanske kornellen på sitt aller vakreste.

Den rosa akeleiefrøstjernen har blitt 120 cm. høy!

I et annet bed vokser "søskenbarnet" - en hvit akkeleiefrøstjerne.

En av papavene i hagen.Wow, så frodig! Man kan vel snakke om wow-faktor i hagenogså?

Fagerbusken er virkelig en fager busk!

I forrige innlegg viste vi bilde av denne bunndekkeren som  vokser mellom de tre (foreløpig) små søyle barlindene. Her er også et nærbilde av den:Enda en bunndekker som hjelper oss å holde ugresset borte mellom hellene. Begynte med en liten "tust".  Nå skal vi dele igjen , og da begynner det å bli en del.

Nå blomstrer enda flere klematis.

Sveiseutstyr står på ønskelisten til 70-årsdagen, så jeg kan sveise klatrestativ til flere klematiser. Vi har ikke plass til flere portaler, men sveisede stativer av armeringsjern, det kan vi fint putte innimellom. Noen peoner trenger også litt stativhjelp for ikke å henge med hodet. Iris ved dammen.


Da jeg gikk en tur i dag, og hadde med meg kameraet, kunne jeg ikke la være å knipse noen bilder fra det nærmeste nabolaget. Vi har jo faktisk også glede av hva vi ser like utenfor vår egen port. Pent å se på, og ikke noe ansvar for å stelle, luke eller vanne...  

Denne gullregnen vokser i skråningen ved veikanten, så jeg er litt usikker på om den står på naboens eller kommunens eiendom. 

Giftig og farlig, men fantastisk å se på. Hadde en kamerat for mange år siden som fikk et sår på kneet fra en kvist av en slik. Han var på sykehuset i tre uker med ben som en  tømmerstokk!

Den står i naboens hage og er drøyt to meter høy. Skikkelig blikkfang.

Ja, selv tuiaen er fleksibel og tilpassningsdyktig.

Rosebuskene vokser i veikanten utenfor naboens stakittgjerde. Pene er de, selv om de nesten vokser i asfalten, og sikkert ikke har smakt så mye hverken kukompost eller andre godsaker.

Sommerlig hilsen og takk til nabo`ne fra Eirin, Lars.


15 kommentarer:

 1. Nydelige bilder! For et utvalg av planter dere har i hagen. Ren nytelse å se på bildene :)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har nok et godt utvalg, skulle gjerne hatt navn på flere... men omtrent alt av merkepinner blir tatt av trost og skjærer:-)

   Slett
 2. Hei. Fantastiske bilder. For en hage dere har. Tenk å ønske seg sveiseutstyr til 70 års dagen. Det er sprekt.Ønsker dere en god helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hagen er vakker nå, har ikke opplevd den så frodig tidligere. Det ble andre gaver, så sveiseutstyret får har han kanskje på selve dagen.:-9
   Ha en fin uke.

   Slett
 3. Koselig å være med på vandringen! God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er frodig og vakkert her nå:-) Kommer ikke helt fram på bildene..

   Slett
 4. Vakkert i hagen !!!

  God helg frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. De er vakkert nå, og det var et perfekt sted for hageselskap for både voksne og barn:-)

   Slett
 5. Må jeg spørge om, hvad det er, der vokser i din granitmur?

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle gjerne hatt navnet, men trost og skjærer tar alle skilt:-(
   Den er flott i muren. Skal prøve å sjekke litt på nettet etterhvert (men den er vanskelig å holde i sjakk)
   Eirin

   Slett
 6. Utrolig frodig og deilig hos dere nå! Her kunne vi tenkt oss litt solskinn, bare sånn at vi kunne tørke opp litt ;-)) Fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det allerede så tørt at vi må vanne.. Vi nyter frodigheten nå, og se ikke ugresset så godt :-)

   Slett
 7. Hei Eirin og Lars

  Frodigt, og spændende i haven.
  Incarvillea zhongdianensis var helt ny for mig!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Incarvilleaen ser ut til å trives godt her. Det finnes jo flere typer, men denne har etter noen år begynt å formere seg:-)
   Vet du forresten hva den rosa i steinmuren heter?
   Ha en fin uke.

   Slett
 8. Du verden så frodig det er hos dere. Plantene viser seg virkelig fra sin fineste side! Fagerbusken er barndomsminner for meg. Vi hadde en hjemme i hagen i Skjeberg og mormor og morfar hadde den også. Når mamma flyttet til Porsgrunn for ca 15 år siden var det til en hage som hadde en gigantisk Fagerbusk rett ved inngangen til hagen. Den var fantastisk flott! Nå er det huset solgt og de nye eierne hadde visst ikke bodd der mer enn noen uker før de kappet ned hele herligheten - burde være forbudt spør du meg. Jeg har heldigvis en bitteliten stiklingsplante fra den busken stående i en potte, men hvor jeg skal plante den har jeg fortsatt ikke bestemt.
  Ønsker dere en fin ny uke (og ser fram mot det innlegget du egentlig hadde tenkt å skrive)
  Hagehilsen fra Nora

  SvarSlett