7. august 2017

OG TAKK FOR BESØKET....

Så var helgen med Åpen Hage over for i år. Rundt hundre mennesker var innom og besøkte hagen i løpet av de to dagene med nesten sammenhengende fint vær Ekstra hyggelig var det at flere av de besøkende hadde besøkt hagen tidligere, og nå kom tilbake for andre eller tredje gang, og syntes at det var mye inspirerende nytt å se, både når det gjaldt utforming og innhold. 

Jeg knipset mange bilder i løpet av helgen, men uheldigvis hadde jeg eller noen andre kommet bort i en duppeditt på kameraet på et tidlig tidspunkt, så eksponeringsinstillingen hadde blitt endret, så de fleste bildene ble helt ubrukbare. Så her kommer de få som ble ok, med et ganske begrenset persongalleri...


Utvalget av overskuddsplanter (i det nye planterommet bak uthuset) var også større enn tidligere år, og mange fikk med seg noen nye hagebeboere hjem. 

Veldig vakker, kanskje den lukter godt også...? Tidlig i sommer, hadde vi delt og pottet flere nye skudd på yucca-palmen, og et par andre litt sjeldne planter,og de forsvant alle sammen. 


Folk kom og gikk hele dagen i det deilige sommerværet. Og det var akkurat passe mange til at vi rakk å prate litt med den enkelte, svare på spørsmål, og vise rundt.


Det var kaffe, småkaker  og hyggelig hageprat nede på uteplassen ved uthuset....


 
...og det oppstod stadig  hyggelig prat og deling av erfaring mellom de besøkende.

Vi har ikke begynt å legge planer for neste år enda, men regner med at  vi fortsetter å åpne hagen også neste år, sannsynligvis både på forsommeren og sensommeren. I begynnelsen av august er den mest frodig, men tidlig i juni er den mest fargerik med alt som blomstrer. Å ha åpen hage en mørk høstkveld med alle lysene tent i hagen og fyr på bålålassen er også en ide vi tenker på...

Hilsen fra Eirin og Lars som for øyeblikket ikke har andre planer enn å tilbringe de neste par dagene, med bena høyt i hver sin gode hagestol.


22 kommentarer:

 1. Hei. Dere var heldige med været. Alt blir mye koseligere da. Å ha en hagevandring når det er litt mørkt med masse lys høres spennende ut. Yuccapalmen har jeg hatt i flere år, men ikke fått blomst på den enda. Det er dere vel unt å sitte i hagestolene noen dager. Ute plasker det ned. Fin dag til dere.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror en "lysaften" ville vært fint i august. Lyset i august, hvor rødtoner og det hvite nærmest lyser er flott.
   Her har det øst ned i hele dag.
   Ha ene fin kveld.

   Slett
 2. Hej Eirin och Lars!
  Ni hade tur med vädret, sol och fint, kan inte bli bättre. Alltid trevligt med besök av trädgårdsintresserade. Har aldrig sett en blomma förr på Yucca palm. Så vacker.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Yucca palmen blomstrer for tredje gang. Den var nok flottest forrige gang med to blomsterstengler. Får håpe på det neste gang:-)
   Ha en fin kveld.

   Slett
 3. Hei Eirin og Lars

  Tillykke med en veloverstået åben have!

  Kan godt forstå at i under jer selv et par stille dage:)

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble en dag en i stolen, og det var godt :-)
   Nå nyter vi høstfargene i hagen, og pusler litt rundt..
   Ha en fin uke selv.

   Slett
 4. Så hyggelig at dere åpner hagen deres på denne måten! Dere har så mange spennende planter og gode ideer, så jeg forstår godt at dere har hatt mange innom! En hagevandring med tente lys og bål høres jo veldig spennende ut! :-D
  Ha en riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det å bli inspirert av andre:-) Vi har noen danske hagevenner som har lysaften i august, og fikk lyst til å prøve det neste år.
   Ha en fin kveld.

   Slett
 5. Til lykke med successen. Det er helt fortjent, at I tager en dag med benene oppe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Og.. det er veldig deilig å være så noenlunde ajour, for første gang i sommer:-)

   Slett
 6. Att öppna sin trädgård och möta alla dessa entusiaster är så fint och ger minnen man lever på länge. Gott att ni bjuder in till er vackra trädgård och besökarna var många!

  Det är också krävande att prata med alla så ni behöver säkert några lata dagar att pusta ut på.

  Ha det så gott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er inspirerende å møte hage entusiaster, få tilbakemeldinger på det vi har gjort, og hyggelige samtaler.
   (Det var nok hageinnsatsen den siste uka som tok mest på:-) )
   Ha det godt.

   Slett
 7. Åpen hage, jeg fikk det ikke med meg, ser ut som om det vart en flott dag. En dag kommer min tur å få besøke den og håper jeg. En høstdag med bål kanskje, hørtes ut som en spennende ide. Håper dere får noen rolige, solige dager fremover :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får ta deg en handletur over grensen her nede en gang og stikke innom. Det hadde vært hyggelig å treffe deg:-)

   Slett
 8. Jag längtar verkligen efter att få se er trädgård "live"! Hoppas vi kan komma iväg nästa år...
  Johan är fortsatt ganska handikappad men stretar på med att slipa de gamla brädorna som ska bli del av golvet i orangeriet. Och jag stretar på med att hålla trädgården och Tim vid liv...
  Kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner godt at du må holde på for å holde hagen i live, særlig med vannmangel.
   Hagen din krever virkelig sin kvinne! Håper at Tim fortsatt har det bra, og flott å høre at Johan er igang igjen. Ta vare på deg selv.:-)
   Klem/Eirin

   Slett
 9. Så flott hagedag hos dere!
  Fint at en kan få tid til å snakke med de som kommer også, det er jo alltid hyggelig å dele erfaringer og snakke hage:)
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hyggelig å få snakket litt med de som kommer, og dele erfaringer.
   Nå nyter vi augustfargene i hagen:-)
   Ha en fin helg.

   Slett
 10. Riktigt avundsjuk på alla som fått besöka er trädgård. Ett besök hos er står högt på min agenda, men vi har svårt att få ihop det rent praktiskt.
  Men, jag gläds med dem som fått njuta av allt det fina ni har...:-)!

  Ha det gott
  /Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er hjertelig velkommen dersom det skulle passe for deg en gang, også utenom de dagene vi har åpen hage. det er bare å kontakte oss.
   Vi skulle også gjerne sett din hage en gang :-)

   Slett
 11. Hej på er. Ni verkar ha haft en fin helg med öppen trädgård och många besökare. Det är riktigt trevligt att träffa andra trädgårdintresserade trädgårds människor och diskutera olika olika problem och också bra saker man har i trädgården. Tack också för att ni tog er tid att besöka vår trädgård, det var ett väldigt trevligt och givande möte för oss.
  Vi har också haft vårt sista besök för året så nu kan man eventuellt börja planera för nästa år. Man vill inte ändra så mycket i trädgården medan besöken pågår men nu när sensommaren har kommit är det en bra tid att göra förändringar. HA det fint. Carita o Bertel

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres deilig ut å komme i gang med høstarbeidet. Vi tenker også å få gjort en del nå i høst, så det ikke blir så mye til våren.
   Det var inspirerende og hyggelig å besøke hegen deres, og dere er hjertelig velkommen hit neste sommer:-)

   Slett