20. oktober 2017

JUST NU: HØSTENS STORE SKJØNNHETSKONKURRANSE ...

Hagen "just nu" som naboen i Sverige sier kunne vært overskriften på våre to siste innlegg, så jeg får ta opp tråden derfra: I begynnelsen av denne uken opplevde vi at høsten var på sitt aller vakreste i hagen. 

Trær og busker hadde fortsatt massevis av fargerike blader, helt til et kraftig regnvær, midt i uken sørget for at det aller meste havnet på bakken. Det tar seg fint ut der også, men er nok aller finest når det henger på trærne.

  Før regnværet rakk vi imidlertid å knipse et bilde av de to blad-naboene blåregn og vingebeinved, som vi skrev om for to innlegg siden (Bla, bla, bla,...) De har veldig like blader gjennom sommeren, men når høsten kommer oppstår det en veldig kontrast. Blåregnen blit gul, mens beinveden blir blodrød.

Høstens vinner av dette årets lokale skjønnhetskonkurranse ble likevel parykkbusken "Grace", med dodong-rognen på en god andreplass. På bildet over og under, sees de to konkurrentene med parykk-Grace nærmest. 

Vakkert - ikke sant? Dodong bakerst, parykkbusken nærmest ,og hasseltreet til høyre. I musikken kalles det for treklang, når tre toner klinger sammen i en vakker akkord...

Her er et nærbildet av den vakre og rødmende vinneren! De brunrøde bladene er de som fortsatt har den litt mørke sommerfargen, mens de skarpt røde, er blader som har fått høstfarge. "Grace" og er en hybrid, og vårt eksemplar er nå ca. tre meter høy.

Hilsen fra Eirin og Lars som akkurat nå nyter høstfargene.


18 kommentarer:

 1. Ja, dere har mange flotte kandidater i hagen! Det er noen ganger vanskelig å si hvem som er vakrest. Blåregnen og parykkbusken var veldig fine i sammen nå. Her ligger nesten alle blader på bakken. Har hatt frost 5 ganger så langt denne høsten, og da er det ikke mye igjen på trærne.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nesten litt rart at vi har hatt flere frostnetter hos oss enn du har hatt i innlandet:-)
   Dodongen og parykkbusken har fortsatt har fortsatt blader, på tross av det.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 2. Hej Eirin och Lars!
  Svårt att välja en vinnare, men tror också att det blir ett val mellan de rödbladiga kandidaterna. Måste få in lite rött i trädgården. Så vackert.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok også at alle er vinnere, men det er deilig med det røde som lyser opp i hagen:-)

   Slett
 3. Hei Eirin og Lars

  Dejlige efterårsfarver! Ærgerligt at der kommer regn igen. Men så værdsætter vi jo opholdsvejret bagefter så meget mere:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare å nyte høstfargene så lenge de er her :-) Her ser det ut til å bli nok en grå og regntung uke.
   Ha det godt.

   Slett
 4. For mig ender konkurrencen uafgjort - alle havner på førstepladsen 😊

  SvarSlett
 5. Hej på er!

  Ja nog är det vackert alltid, särskilt när solen skiner på de sprakande höstlöven. Jättefina bilder innan trädgården säger adjö för denna gång.

  Trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare å nyte fargene til siste slutt:-)
   Med lys kan vi også nyte de på kveldstid.
   Ha en fin uke/Eirin

   Slett
 6. Her har vi også hatt lekre høstfarger, men nå er det ikke så mange blader igjen på trærne. Kommer det vind nå så ryker vel resten.. Men som en siste fargeklatt har vi acer atropurpureum palmatum :-)) Gild som få! Fin helg til dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja får vi kraftig vind nå, så blir det nok ganske grått og trist.
   Bare å nyte fargene men de fortsatt er her:-)

   Slett
 7. Flotte farger. Vingebeinved er bare så fin:)
  Så hyggelig søndag du forteller om, en koselig oktobersøndag:)
  Ha en fin ny uke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, oktobersøndag inne, med fyr på peisen og en trivelig hobby, er godt:-)

   Slett
 8. Nydelige farger. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare å få med seg det siste av fargene nå:-)
   Ha en fin uke/Eirin

   Slett
 9. For et fargespekter! Skjønner at det var kamp om å havne øverst på pallen i skjønnhetskonkurransen:) Vi har torpet vårt i skogen og jeg har dermed tenkt at hva skal vi med flere trær? Tvert om hugger vi ned for å få mer lys. Men det slår meg virkelig at trær er ikke bare trær. Jeg må plante bukser og trær i fargen som sender flammer over hagen om høsten. Takk for inspirasjonen!
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett