16. november 2017

ÅPEN HAGE NESTE SOMMER....

Vi takker for alle de positive tilbakemeldinger på de redigerte/bearbeidede fotoene vi viste i forrige innlegg, og åpner åpner like godt dette innlegget med å vise dere et par til i samme sjanger (som jeg faktisk er veldig fornøyd med) selv om dette innlegget skal handle om noe ganske annet: Åpen hage - 2018.

Vi begynner med denne høstlige solnedgangen over Korterødkilen, sett fra terrassen. Det kan vel  passe bra til fredagens blooming friday tema som er: "Trädgårdens vackraste vy".

tar også med dette bildet av ett av barnebarna. Delvis farger, delvis sort/hvitt, og delvis skarpt, delvis uskarpt. Kult?

På lange mørke inne-kvelder om høsten kommer tankene ofte inn på ting en har lyst til å gjøre i hagen neste sommer. For vår egen del har det resultert i at vi har lagt noen planer for når, og hvordan, vi skal ha Åpen Hage i 2018. 

Det passer ikke for oss å delta på hageselskapets "1000-åpne hager" søndag den 24. juni, så vi har valgt ut noen andre datoer, som passer litt bedre med andre planer og gjøremål til sommeren. Blant annet skal vi jo på  hagetur til Jylland med Halden hagelag. 43 deltakere som skal besøke hele tretten spennende hager. Det blir garantert hagetur med høy Wow-faktor!


Vi har åpen hage i Sponvika:
Lørdag 16 og  søndag 17. juni kl. 13.00 - 17.00, og
Søndag 12. august kl. 13.00 - 17.00
Ingen entrè disse dagene.
I tillegg tar vi imot besøk av enkeltpersoner og grupper etter avtale, i den grad vi har tid og kapasitet. Henvendelser, helst i god tid, kan gjøres på mail: eirin-lars@hotmail.com

Og så blir det kveldsåpen hage med tema: lys i (høst)hagen.
 Fredag 28. september, fra kl.19.00 og utover kvelden vil hagen være  åpen, med lykter, lamper og lys tent - minst et par hundre - langs hagens stier og mellom busker og trær. Dette vil skape en spesiell stemning og en annerledes hageopplevelse enn den en opplever på en vanlige sommer-hagevandring.

 Et besøk denne kvelden kan forhåpentligvis også bli inspirerende og nyttig for den som tenker på muligheten av å installere litt belysning i egen høst-hage?


På denne tiden av året begynner det å mørkne sånn ved åttetiden. Og de som kommer allerede ved 19-tiden vil derfor, i tillegg til spennende belysning av hagen, også oppleve vakre høstfargene som har begynt å sette sitt preg på haven. Kanskje ikke fullt så fargerikt som på bildet nedenfor, som er tatt midt i oktober, men helt sikkert både frodig, fargerikt og høstvakkert.Det vil bli enkel servering denne kvelden, og vi har valgt å ha en entrè på kr. 40.- for å dekke litt av utgiftene. (NB. kontanter - ikke kort.) Besøkende bør ta med varmt yttertøy/skotøy, da høstkvelden kan være kjølig. Det tas forbehold om brukbart vær. Skulle værvarslet tilsi at arrangementet må avlyses, vil vi informere om dette i innlegg på denne bloggen  "kvelden før kvelden". Sjekk dette før du setter deg i bilen.

Da har vi tenkt å ta en lengre blogg-vinterferie - slik som tidligere år, og kommer først ut av hiet når det nærmer seg vår og rastløsheten begynner å krible i de grønne fingrene. 

Så: Hjertelig velkommen tilbake til nye blogginnlegg, og til spennende hagebesøk i Sponvika - neste år. 

Hilsen Eirin og Lars.


9 kommentarer:

 1. Det er jo bare så imponerende alt dere orker og får til! Flott med så mange åpen hage dager hos dere.

  God helg!

  SvarSlett
 2. Hei Eirin og Lars

  Alletiders initiativ, som jeg tror mange vil benytte sig af - det tegner til at blive nogen gode dage!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 3. Dejligt at leg ikke er forbeholdt børnebørnene. Mon ikke mange vil besøge jeres åbne have - I har jo meget at byde på. Nyd jeres blogpause.

  SvarSlett
 4. Hei Eirin og Lars.
  Imponerende av dere å åpne hagen som dere gjør. Synd at jeg bor så langt borte. God helg til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Så fina vyer allihop. Jag gillar den första bilden, kul med lite annorlunda bilder.
  Ha en fin helg. Carita

  SvarSlett
 6. Åh, hvor ville jeg gerne se jeres have, men der er jo desværre lidt langt. Det er fint, at I allerede har lagt jer fast på datoerne, så man kan tage det med i sin planlægning. Så må I hygge jer i jeres vinterhi. Jeg vender tilbage til jeres blog, når det går mod forår og lysere tider.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 7. Så flinke dere er til å holde åpent. Skulle jeg være i nærheten på aktuelle tidspunkter kommer jeg gjerne innom. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Så flink du er med redigering av bilde.
  Bildet av barnebarnet er kjempeflott.
  Hadde eg budd nærare skulle eg komt på hagevandring.

  God søndag frå Anne-Mari

  SvarSlett
 9. Skal si dere er tidlig ute med planlegging, men det gjør jo at vi andre har muligheter til å legge turen om Østfold på riktig tidspunkt.
  Flotte bilder fra kveldsbelyst hage!
  Ha fine dager fram mot jul!
  Turid

  SvarSlett