3. november 2017

MÅNEDENS BILDE...

Mange av de som legger ut bilder på nettet har også et redigerings-program de kan bruke for å fikse og pynte litt på dem. Justere lyset, rette opp hvis det er skjevt, endre kontrasten, justere fargene, beskjære til ønsket utsnitt osv. - er det mest vanlige. Det finnes enkle program som kan lastes ned gratis, slik som jeg har, og det finnes dyre, profesjonelle program for de mer hengivne fotoentusiastene.

Av og til bruker jeg dette programmet til å leke meg litt, med noen av bildene jeg har tatt, og "vrir, vrenger og manipulerer" dem. Enkelte ganger kan resultatet bli ganske morsomt. Så her er tre slike bearbeidede "månedens bilde(r)" fra Sponvikahagen. Prøv selv...

Her er et par allium som vokser foran alperipshekken...

...noen sommerblomster...

...og en japansk lønn.

Om det ikke er gode illustrasjons-bilder, kan de være morsomme dekorasjoner. Morsomt er det uansett å leke seg med noen foto på en lang mørk høstkveld - når Eirin er bortreist.

Hilsen Lars.

12 kommentarer:

 1. Ja mulighetene er uendelige :-)) Alltid moro å leke seg litt med bildene :-D Fin helg til dere!

  SvarSlett
 2. Hei Lars

  Festligt med lidt eksperimenter på computeren - og ja aftenerne er mørke:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 3. Flotte bilder! Ja, det er jo moro å leke litt med bildene, men jeg gjør det altfor sjelden :)

  Ha en god helg!

  SvarSlett
 4. Kul experiment med bilder! Jag vill lära mig mer men först måste jag lära mig det mest elementära vilket inte är alldeles lätt!

  Trevlig helg!

  SvarSlett
 5. Hej Lars!
  Det blev fina bilder och spännande utseende.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvarSlett
 6. Hei Eirin og Lars.
  Det er moro å leke litt med bildene. En gjør det altfor sjelden. Mulighetene er mange. God helg til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Blir aldri til at jeg gjør dette selv, men det blir stilig. Ha en fin helg,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Spännande editering mer som grafiska tryck :) JAg fotar alltid i raw-format och då måste jag 'framkalla' i editeringsprogram. Men ibland när jag är lite trött är det inte lika kul.

  Ha en trevlig helg! Carina

  SvarSlett
 9. Hejsan!
  Roliga bilder! Roliga effekter där formen på växtens detaljer framträder fint. Visst är det kul att leka lite med redigeringsprogram. Det gör jag också ibland, men har inte publicerat ännu några sådana bilder - även om jag redigerar skärpa och beskär ofta bilder.
  God helg och ha det gott!
  /Anja

  SvarSlett
 10. Det er altid spændende at eksperimentere, og billederne er da blevet meget fine. Det er lige netop de lange efterårsaftener, man har ro til at sidde med den slags.
  Hav det godt!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 11. Spännande bilder och bra tidsfördriv så här i höstmörkret när man inte har så mycket annat för sig. Ha det fint. Carita

  SvarSlett