20. april 2018

SPRING HAS SPRUNG...

Så har telen i bakken forsvunnet, nattetemperaturen  er så vidt på plussiden og dagtemperaturen ligger på mellom åtte og tolv grader. Vi har tidligere slått fast at man aldri blir helt ferdig med en hage. Selv om vi ikke lenger har noen store prosjekter eller planer framover, dukker alltid opp ting en vil eller må endre litt på,  noen planter som bør flyttes til mer plass, mindre sol, mer fuktighet, og lignende. Noen små ideer som ikke er for slitsomme, eller tar flere dager, men som kan være hyggelige å gjøre, slipper derimot gjennom nåløyet. 

Hagearbeid er trivelig å holde på med. Men som sagt,  er  vi glade for å  konstatere at perioden - seksten år - med  anleggsarbeid og store prosjekter  er over, og at det ligger an til et mye roligere tempo framover, siden vi nå kan være to om vedlikeholdet. Og det gleder vi oss til!

Noen småting gjenstår, men det er som sagt hyggelig småfiksing, som  bare tar noen timer, eller en dag eller to. Det første er allerede unnagjort: Vi fikk brukt noen beleggningsstein vi har liggende bak uthuset, til å få laget en liten grillplass på uteplassen til gjesteleiligheten vi leier ut. Ikke stor, men stor nok til en engangsgrill eller tur-grill.


Ellers er det full fart med beskjæring, rydding og luking, og vi er klar for vår andre bortkjøring av hageavfall, siden våre tre kompostdunker er fulle.

For det meste har vi lilla og hvite krokus i hagen. Men den fineste synes vi er denne to-fargede i forgrunnen på bildet over.

Denne hundetannen er også vakker, selv om en åkersnegle har forsynt seg litt...

Krokusen dominerer området undre hasseltreet. men snart er den ferdig-blomstret, og da tar den fylte blåveisen og ruteliljer over forestillingen. Blåveisen har allerede begynt å  forberede seg, bak til venstre i bildet.

Sol-sypressen synes vi er en elegant plante. Den vokser sakte, sakte, og etter 8-10 år er den kun nesten en meter høy - og vid.

Tråd-sypressen som henger ut over kanten på den lange granittmuren, er etter hvert blitt en dekorativ liten busk, etter at vi måtte skjære den sterkt tilbake etter frostskader for noen få år siden.

Jaså, var det der du hadde gjemt deg i år...?


Eirin &Lars.


31 kommentarer:

 1. Även här är det mest krokusarna som blommar just nu. Tyvärr har jag väldigt få nunneört, men det går ju att ändra på;)
  Fina sten anläggningar!!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes nunnurten sprer seg dårlig, men den er vakker den korte tiden den blomstrer:-)

   Slett
 2. Vakre krokus! Den stripete synes jeg også er så fin. Godt å ha bare vedlikehold å forholde seg til.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den stipete er fin, men jeg må liksom ha masse hvitt og blått nå på våren:-)j

   Slett
 3. Gleder meg også til å bli ferdige med alle store prosjekter her også. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal bli godt å bli ferdig med de store prosjektene. Tror nok det dukker opp noen mindre:-)

   Slett
 4. Hei Eirin og Lars.
  Vakre bilder. Solsypressen ser flott ut. Som du sier, elegant. Jeg synes det er godt at de store tingene er over. Så kan en kose seg med vedlikehold. Fin kveld til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir godt å være to om vedlikehold, da blir det mer tid til å kose seg med det:-)

   Slett
 5. Hei Eirin og Lars

  Ja, det er en dejlig tid, masser af flot hos jer også!
  Hundetanden ser godt ud, det kunne være meget værre:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Helgen ble en langhelg på badet med et slitsomt novovirus. .Ellers er jeg enig i at det kunne gått mye verre med hundetannen:-)

   Slett
 6. Det er en fin grillplads, I har lavet. Det må være skønt at sidde ved grillen og nyde udsigten og de smukke omgivelser.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å få en grillplass foran gjesteleiligheten også:-)

   Slett
 7. Ja, nu händer det massor i våra trädgårdar. Småler när jag ser säckarna med trädgårdsavfall, här är också alla komposter överfyllda. Det betyder väl att vi gjort ett gott arbete i vår.

  Ha det gott i er vackra vårträdgård!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble 21 sekker i denne omgang, og vi er langt fra ferdig:-) Håper vi kan begynne å tømme litt ut av kompostdunkene nå som telen er gått.
   Ha det godt.

   Slett
 8. Det är underbart med dessa Krokusar som är vårens budbärare Er Solcypress är så vacker.Här hos mig så kommer det att dröja tills dess man kan städa i trädgården men det går fort nu när snösmältningen har kommit i gång och jag ser fram emot den härliga tiden.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper snøsmeltingen går raskt, så du kan få startet:-)

   Slett
 9. Ja det är en ljuvlig årstid nu. Så ordnat och fint ni har och vilken utsikt, härligt.
  Allt gott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en herlig tid. Utsikten er nok enda bedre på de andre uteplassene, og vi nyter den.

   Slett
 10. Hunnetann, alle rede? og jeg som gledet meg over min første krokus i går. Skjønn tid fremover, godt dere kan ta det litt roligere men jeg misstenker at det blir innsats for fullt like vel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her har krokusen sagt takk for seg, måtte nok bøye seg for regnet.
   Tror vel egentlig at mistanken din stemmer:-)

   Slett
 11. Her har vi hatt et par dager med over tyve grader nå så både menneskene og plantene i hagen får nesten "fnatt". For bare et par uker siden var det kjeledress på ungene når de skulle ut, nå er det T-skjorte og solkrem på. Det skal bli litt kjøligere til uken og det er nok bare bra. Vi vil jo ha litt vår før det blir sommer!
  Sypressene dere har er utrolig fine og det er lett å se at plassene de vokser på er valgt med omhu. Sånne fine busker blir enda finere når de får ta plass og vise seg frem.
  God helg!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt at det ble litt kjøligere og regn, da varer våren litt lenger.
   Gnisten til å holde på i hagen er fortsatt ikke helt der, for min del, og jeg håper den kommer. Nå har jeg hatt langhelg på badet pga norovirus, så det ble gjort lite i hagen. Men...i morgen er det meldt strålende vær.:-)/Eirin

   Slett
 12. Visst är det härligt att det äntligen blivit lita varmare och att vårblommorna kommit. Vi har varit borta så jag ligger efter med städningen men nu har jag börjat rensa och städa i trädgården. En underbar tid väntar. Ha det fint. Carita

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi ligger etter med vår oppryddingen her også, det er godt med litt kjøligere vær, da er det lettere å henge med:-)

   Slett
 13. Så fantastiskt fint ni gör! Naturstenen bredvid den nyanlagda grillplatsen är så läcker!
  Vi har fått tillbaka lite av kylan och nattemperaturerna kan ibland vara farligt nära noll. I natt hade vi 2 plusgrader.

  Ha det gott!
  /Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi ble fornøyd med plasseringen av den steinen. Ellers er det kaldt om nettene her og. Natt til søndag var det frost, is på frontruta og rim på tak og gress, og det kommer mer frost...
   Ha det godt.

   Slett
 14. Så känner jag också, att aldrig bli färdig med trädgården och eftersom det bara är jag som är intresserad blir jag nog inte färdig heller. Varje projekt tar lång tid. Att bara ta hand om det som finns är inte så roligt, mycket trevligare att skapa och göra nytt.
  Så söt nunneörten är där den gömt sig!
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Noe av inspirasjonen ved å holde på i hagen, er nok å sette nye ideer ut i livet. Så vi kommer nok til å fortsette med det(men håper vi er ferdige med de store) Bare vedlikehold, ville nok bli kjedelig i lengden:-)

   Slett
 16. Krokosen første så fint. Deilig tid. Våren :-)))
  Hva for fantastisk utsikt fra terrassen... drømmen...
  Hilsen fra Viola

  SvarSlett
 17. Det er så vakkert i hagen deres, til alle årstider.
  Og så herlig at det blir mindre store jobber på dere nå. Har jo vært mye tøff jobbing på hagen de siste årene, blir godt med litt roligere tilværelse. Ønsker dere fine vårdager:)

  SvarSlett