27. april 2018

VÅRBLOMSTRING I HAGEN...

Full fart ute i hagen om dagen, selv om det er ganske så kaldt, og frostnetter,så oppleves det som om alt eksploderer, og det er ordentlig vår ! Nesten redd for å gå glipp av noe, når vi står litt på med rensking av bed og luking. Da ser vi jo planter som flyttes eller deles, og små endringer og ideer tar form underveis.

Da noen skyer dukket opp i dag, tok jeg med meg kameraet ut på en rask liten runde i hagen. Og her er hva jeg rakk og knipse før sola ble for sterk igjen:


Stjerner i sikte!  Stjernemagnolia er vakker. Bare synd den blomstrer så kort, og nå er det meldt frostnetter...Neste vinter må vi prøve å få litt oversikt  over plantenavn, og lage litt mer bestandige merkeskilt. Vi fikk et godt tips av Bertel, da vi besøkte hagen til Carita og Bertel i Stockholm sist sommer. Så her er det bilder uten navn, noen PrimulaPumpen i dammen hadde stoppet i vinter. Antakelig is i avløpsrøret. Nå er systemer renset, og i gang igjen. Deilig å høre den klukkende lyden fra bekken, der flere tuer med bekkeblom er klare for blomstring.

En cordyalis som fortsatt blomstrer.

Skikkelig god arbeidsstilling.

Lungeurt.

Nok et par Primula


  
Noen av de mange påskeliljene 
  
Først var vi (blodurt) tre, så ble vi seks, og nå er vi tolv som blomstrer - pluss noen babyer. Det er skikkelig familieforøkelse! Dobling hvert år, og vel så det.
  
Scilla er vakker, men den sprer seg noe utrolig  Julerosene ser ut til å trives

Til sist en kubjelle.


Hilsen Eirin og Lars, 
som i dag holdt på ute helt til solen forsvant, og gradestokken viste +3.

16 kommentarer:

 1. Så mye fint dere har som blomstrer nå. Skjønne primula! De ernjeg cekdig glad i. Det finnes så mange fine sorter av de.
  God helg!

  SvarSlett
 2. Hej Eirin och Lars!
  Så mycket fint som blommar hos er, och vilken härlig blomning på magnolian. Hoppas blommorna klarar sig från frost. Min är fortfarande ganska liten, full med knoppar men det brukar inte bli så många blommor. Våren är härlig med så många fina efterlängtade vårblommor.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 3. Hei Eirin og Lars.
  Flotte bilder. Magnoliaen hos meg kommer det bare en blomst. Nydelig med primula. De har en tendens til å forsvinne her i hagen. Alle julerosene har forsvunnet her. Vi har hatt en tøff vinter på sørlandet. God helg til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Hej på er!

  Här börjar också Magnolia blomma, det är ju en speciell upplevelse varje år om nattfrosten bara håller sig borta.

  Trevlig helg i vårträdgården!

  SvarSlett
 5. Hei Eirin og Lars

  Det ser godt ud - imponerende som blodurten har forøget sig, hvad skal det ikke ende med?
  Magnolier er fantastoiske!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 6. Nydelig blomstring hos deg, og magnolia og blodurt er helt fantastiske!
  God helg, Eirin!

  SvarSlett
 7. Fine billeder, der blev resultatet af din rundtur. Vi elsker solen, men når vi tager billeder, må den ikke blive for stærk.

  SvarSlett
 8. Her har hverken Primulaer eller Blodurt begynt å blomstre ennå og det til tross for at det var en god stund siden sist vi hadde nattefrost. Så moro med Blodurten som fordobler seg for hvert år! De er så utrolig vakre!Noen Magnoliablomstring blir det dessverre ikke her i år, rådyra har forsynt seg og spist på greinene så vi får nok være glade om treet klarer seg.
  God helg!

  SvarSlett
 9. Vakre bilder av nydelige planter. Herlig at hagen begynner å våkne til liv igjen. Ha ei fin helg. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 10. Det er skønt med sådan en lang havedag, hvor man kan gå og luge, dele planter, flytte lidt rundt - og frem for alt nyde forårshaven. Og I har virkelig mange smukke blomster, I kan nyde. Blodurten er slet ikke til at stå for, når den folder sig ud i solskinnet. Hvad kan det ikke ende med, når den fordobler sig hvert år😀.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 11. Mye fint som blomstrer hos dere :-)) Ser ut som om vi er kommet omtrent like langt? Selv om stjernemagnoliaen vår ikke blomstrer enda. Lukestillinger kan være skikkelig leie :-)) Jeg har heldigvis stort sett opphøyde bed og da er det litt lettere å komme til. Ønsker dere en flott helg i hagen!

  SvarSlett
 12. Så mycket fint som blommar hos Er Julrosen är ju bara så vacker och Magnolian är ju så klart underbar.Den söta Primulan John Moo har även jag i vår trädgård och den blommar ju så väldigt länge dessutom en underbar vårblomma.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 13. Så fin stjernemagnoliaen var, jeg har merill og den blomstrer også. Blodurten var også spennende, det er en plante jeg ikke kjenner til. Ha en fin ny uke, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 14. Trevligt att jobba i trädgården tillsammans kan jag tro, själv är jag ensam med dessa sysslor. Redan mycket som blommar hos er.
  Allt gott!

  SvarSlett
 15. Hva for vakre farger i hagen din. Jeg elsker magnolia og så fantastisk blodurt... jeg har ikke sett før :-)) Herlig at kommer mer og mer... Vårklem fra Viola
  Takk for flotte bildene.

  SvarSlett
 16. Så mange nydelege planter i blomstring !
  Eg likte særleg magnoliaen og blodurt. Dei ser så eksklusive ut.

  SvarSlett