9. mai 2018

MER VÅRBLOMSTRING ...

Fortsatt består hovedaktiviteten i hagen for tiden, i å fjerne vissent  bladverk fra fjordåret, og ta knekken på framvoksende ugress, mens våren blomstrer vakkert rundt oss.
Nye tulipaner åpner seg hver dag nå, og setter deilige farger på hagen, med alle de fine grønne nyansene som bakteppe. Herlig, herlig!

Til å bekjempe ugresset, er  rakene  på bildet over og under favoritt redskapene våre. De er bare drøyt 20 cm brede, og enkle å komme til med mellom planter og steiner. Den over har langt skaft, og en god vinkel på "tennene", mens den nedenfor har teleskop-skaft.
jeg forsøker å rake gjennom bedene en gang i uken - når det er varslet tørt og varmt vær de nærmeste dagene, og da uroes de små ugressplantene nok til at de tørker og dør. Veldig effektivt! En runde gjennom alle bedene tar en halv arbeidsdag. 

Det er morsomt å se hvordan de små plantene en  kjøpte for noen få år siden, blir større og større tuer hver vår, slik som denne røde kubjella. I motsetning til de andre, kommer denne med bladverket først, før blomstene.

Trilliumen hadde en blomst for  seks år siden. Nå har den 30 knopper, som skal vise seg fram neste uke.

 Vi er veldig glade i primulaene vi har. Flere av dem har også lagt på seg "noen kilo" siden sist vår, og  i dag skal vi plante ut en hvit og blå kule-primula, som vi fikk tak i i går.


Stjernemagnolian var akkurat ferdig med sin blomstring, da en annen Magnolia begynte å blomstre. Nå står også fire andre magnoliaer i kø for å vise fram hvor vakre de er. Gøy at ikke alle seks blomstrer samtidig! 

 Blå hvitveis - eller anemone....

 
...og et nætbilde av den samme.
 
En tue med amerikansk blåveis trives under skjermgranen.

Et nærbilde av den samme.

Det begynte med en enslig liten blomst for tre år siden. Nå er det en koloni på mer enn femti ruterliljer. I tillegg har  den også etablert seg et par andre steder i hagen.Vilt og vakkert med villtulipaner.

Gul hvitveis


Tua med bekkblom i bekken mellom hagedammene har blitt dobbelt så stor. I tillegg har også den fått slektninger to andre steder langs kanten av den største hagedammen.

Hilsen Eirin og Lars.

14 kommentarer:

 1. Det blir så mye som blomstrer på en gang nå i varmen. Flotte og store primula hos dere! Jeffersonia oppdaget jeg også i blomst i dag :)
  Ha det godt.

  SvarSlett
 2. Hei Eirin og Lars

  Så meget flot i har blomstrende nu!
  Spændende med den store mængde Trillium - det bliver da flot!
  Jeres "amerikansk blåveis" ligner meget en Jeffersonia - og fin det er den:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 3. Hei Eirin og Lars.
  Så mye flott som blomstrer i hagen. Flotte primulaer. Ikke dumt med rake. En sparer ryggen litt. Magnolia har jeg sans for. Skulle gjerne hatt plass til fler.
  Fin kveld til dere.
  Hanne-lise.

  SvarSlett
 4. Uj, uj så fint det blommar hos er. Vilken fantastiskt vacker Primula! Och presidentsippan ser helt fantastisk ut - min har bara försvunnit.

  Ha det så gott i er vackra hage!
  /Anja

  SvarSlett
 5. Skønne solskinsbilleder! Mit favoritredskab er en lille kultivator. Den følger mig overalt og er blevet kortere gennem årene, fordi jeg har knækket skaftet adskillige gange.

  SvarSlett
 6. Hej Eirin och Lars!
  Ser så frodigt och fint ut, skulle önska att min backsippa blev så stor och fin.
  Härlig primula, och bollvivan har blivit en favorit. Det fina vädret fortsätter.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 7. Jag älskar primula, ja trillium och mycket annat också. Praktiskt med en kratta som inte är så bred.
  Allt gott!

  SvarSlett
 8. Vilken vacker primula och härliga bilder på vårblomningen. Nu gäller det att skynda på och ta bilder medan alla vårblommar är fina, snart kommer nästa period med andra blommor och då blir det nya fotorundor i trädgården. Allt kommer ju igen år efter år men man är lika fascinerad av allt varje år ändå.Ha det fint. Carita

  SvarSlett
 9. For en flott kubjelle. Min, som var ny i fjor, har bare kommet med noen små blader her. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. Planterne må trives godt hos jer, sådan som de formerer sig. Amerikansk blåveis tror jeg ikke, jeg kender, men den ser smuk ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 11. Smukke primula of hvitveis, og sikken fin trillium, den må I vise billeder af når den blomstrer.
  Er det ikke bare en herlig tid lige nu 😊

  SvarSlett
 12. Kjære vene - hvordan i all verden får dere Trillium og Primula til å bli så store og flotte på så kort tid? Her snakker vi grønne fingre "de luxe"! Trillium sliter jeg med å få til. Så langt har jeg plantet de i sur jord sammen med Rhododendron og Hosta, men de blir ikke større (snarere mindre) med tiden. Nå har jeg bestemt meg for å prøve meg på Trillium i vanlig jord i stedet. Hva slags jord har dere til deres Trillium?
  Ha en fin helg i hagen!
  Klem Nora og Peter!

  SvarSlett
 13. Ååå, så mykje lekkert dokke har i hagen.
  Godt tips med dei smale rivene.
  I desse dager med kvitveis overalt undrar eg meg over at i nokre tuer er det
  rosa/lilla skjær over dei. Er det jordkvaliteten som bestemmer det eller er det ulike arter
  av kvitveis ?
  God søndag frå Anne-Mari

  SvarSlett
 14. Åh så mycket ögonfröjd du bjuder oss på. Magnolia som blommar har jag endast sett på bild nu när jag är på resa i Göteborg så har jag fått se den på riktigt och den är underbar.Så fint även med alla vackra vårblommor som Primula roligt är det även att de blommor man inköper växer till sig och blir större då blir man så glad.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett