13. juni 2018

ÅPEN HAGE OG NÆRE, VAKRE TING....

Akkurat nå oppleves det som jeg ikke helt vet om det er vi som står stille mens dagene farer forbi, eller om det er dagene som står stille mens vi farer forbi. Og ting går raskere jo eldre en blir. Jeg forsøker å ta vare på-, og nyte øyeblikkene, men ofte føles det som om jeg nærmest  forsøker å få livet til å stå stille i full fart. Noe som nok er ganske umulig, selv om det skulle vært en fantastisk opplevelse! Akkurat nå kjennes det som jeg har nok med å holde kameraet stille.


 Slik oppleves det i hvert fall med hagen. Knoppen har nesten ikke rukket å bli til en vakker blomst, før den har blitt til en vissen brun hengende greie. Og ikke før har en busslast hageentusiaster forlatt stedet, før vi skal være klare for en helg med åpen hage. Heldigvis har vi hatt et par regnskurer i mellomtiden, og hagen ser virkelig frodig ut, selv om peonene og en del andre ting ikke taklet regnet særlig bra. 

Synd at korekornellen ikke ser ut å beholde blomstene fram til søndag. Men mange nye ting er jo på gang. I dag hadde vår kinesiske Calycanthus fem nye blomster, og det er knopper på vår Stewartia for første gang.
Til helgen holder vi igjen hagen åpen for det hageinteresserte publikum , fra klokken 13 - 17 lørdag og søndag. Gratis eller frivillig enter - velg selv. Mye å se, og hagen forandrer seg stadig.   Oversiktsbilde er fra terrassen.

"Søstrene sisters" - også kalt valmuesøster er det vanskelig å gå forbi uten å bli betatt. Slik som de har pyntet seg skiller de seg absolutt ut fra mengden

De fleste peonene forsvant med regnet, men noen få holder stand - foreløpig...

Flere og flere hosta blomstrer.

Denne slørgranen har i flere år hatt problemer med retningssansen. Først var de tre stykker som hadde problemer med hvem som skulle være topp-sjef. Og når kampen endelig var avgjort kan det se ut som sjefen fikk problemer. Det går rett fram i alle retninger. For et par år siden tok sjefen en 180 graders U-sving, og nå har han eller hun tatt en piruett, og det ser ut som det går rett nedover. Skulle nesten tro at det er en form for slektsgranskning, for det søkes jo unektelig ganske tydelig tilbake til røttene?

Dagens midtside-blomst, slik den også var det for et år siden.

Brokbladet tempeltre. Utrolig vakre blader.

Disse fylte ballblommene vokser inne  i bushen langs bekken
(ovenfor og nedenfor)Det gjør også fem japanspirea.

En gul Allium (med insektsbesøk)

Slik blomstrer denne takløken.

Og denne .

Neida, vi dyrker ikke asparges. Det er yucca-palmen som skal til å blomstre i år igjen!

Akkeleiefrøstjerne.

Bakerst: syrinhortensia, midten: kastanjebronseblad, og foran: en hosta.

Dvergkastanjen blomstrer vakkert - over all forventning!

Den er ikke stor, men vi får likevel et godt inntrykk av den vakre stammen og barken til kopperbjerken.

Hosta  dekker små hull hvor ugresset ellers ville dominert.

Rødkattebusk, jeg er ikke spesielt glad i katter, men denne busken liker jeg!

Det 70 cm. høye hortensiatreet  ble litt solbrent sist sommer. I år har den fått litt mer skygge, og ser ut til å trives veldig bra.

Og på terrassen er det i hvert fall 50 krukker med pelargonier i alle rosa-røde nyanser.

Det ble mye nære ting denne gangen. Neste gang, så....
Hilsen Eirin og Lars.

7 kommentarer:

 1. Takk for sist! :)
  Det er virkelig mye fint å se på hos dere. Synd med koreakornellen da. Den har jeg aldri turt å prøve her, men hvem vet. Kanskje det går bra.
  Brokebladet tempeltre ga meg frysninger. Utrolig flott! Må ha... ;)
  Kos dere med åpen hage!
  Ja, tiden går fortere og fortere...
  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hej Eirin och Lars!
  Ser så fint ut hos er, bilden på dammen och översiktsbilden, allt ser frodigt och fint ut. Den blå vallmon är en riktig skönhet. Taklöken blommar här också som aldrig förr, trivs nog bra i värmen. Nu är det lite svalare väder, känns skönt.
  Lycka till med trädgårdsbesöken.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 3. Hei Eirin og Lars

  Det ser rigtig godt ud - imponerende!
  Flot Koreakornel og Hosta i blomst!
  Spændende hvordan det bliver med resten af året...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 4. Hei Eirin og Lars.
  Det ser flott ut hos dere. Jeg har tempeltre med vanlige blader, ikke brokbladet. Her begynner det å regne. Håper vi får mye, det trenger vi. Og som det blåser. Fin dag til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. ååå, så mykje vakkert dokke viser.
  Eg lika så godt valmuesøster, dei er nydelege, kanskje eg må anskaffe meg slike. Dei finst i mange
  fargar ikkje sant ?
  Eg opplever det same i hagen her, alt blomstare kortare tid enn tidlegare, men så varmt som det har vore er det ikkje rart det går fort i hagen også. Akkurat no er det storm og regn her, håpe det ikkje gjer for mykje skade og at det går fort over.

  Ynskjer alt godt til dokke to.
  helsing Anne-Mari

  SvarSlett
 6. Jeres have er så flot med mange blomster. Den kunne ikke tage sig bedre ud til et åben-have-arrangement end lige nu. I må hygge jer, med jeres havegæster!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 7. Jag håller med om att tiden den rusar i väg mer än då man var yngre det känns så i alla fall.Ni har så fin trädgård med olika fina blommor som till exempel brokbladig Ginko samt vacker Ros och underbar blå Vallmo samt en hel del annat som tilltalar.Bilden på er damm är verkligen fin också.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett