30. juli 2018

LITEN FERIETUR FOR HAGEFOLKET...

Takk for alle kommentarer til forrige innlegg. Veldig hyggelig å få tilbakemeldinger, selv om vi for tiden ikke følger opp hver enkelt. Varmen har hittil gjort at all aktivitet holdes på et nødvendig minimum. Og regnet som var varslet i helgen passerte langs kysten rett utenfor oss. Vi så det på avstand, men ble dessverre ikke våte i håret.

Sist fredag - var det varslet 35 grader midt på dagen. Da pakket vi capsen og solbrillene,  kjørte over grensen til Sverige - til Håverud/Mellerud i vakre Dalsland, og tok en slusetur oppover i områdets vakre landskap, med en av veteranbåtene som frakter turister rundt i det store vassdraget. 

På bildet over kjører båten over en såkalt akvadukt - som er en vannbro - som i dette tilfellet går over elven og under jernbanebroen. Som du ser var det veldig trangt! Så mange foto ble ikke tatt, siden vi befant oss ombord på båten, som etter vår mening var ganske overfylt av folk.

Ved alle slusene var det en liten kø av småbåter, som var på vei oppover eller nedover den vakre vannveien.

Mange skuelystne fulgte med på slusingen. Slusesystemet er jo en ganske så genial oppfinnelse for å kunne frakte varer, folk og fe på vannveier oppover og nedover, fra kyst til innland. Helt utrolig smart.

Etter noen få timer, en del sluser og vannbroer oppover i kanalene, hoppet vi av, tok "skrangletog" - kalt skinnebuss - tilbake til utgangspunktet, og kjørte  åpen bil, med vind i håret, til Bengtfors, hvor vi spiste middag i skyggen på en utecafe før vi kjørte hjemover. Senere på kvelden, hørte vi av en nabo at gradestokken hadde passert 36 kl. 18 på ettermiddagen. Puh...men ypperlig liten "ferietur" for oss hagevaktmestere, som ikke har for vane å reise mye bort på sommeren.

 I dag, ligger det an til å bli bare 25 grader, men i morgen venter vi igjen rundt 32, og da går turen nedover langs Svenskekysten, til en av de hyggelige småstedene, Havstensund, Grebbestad, Fjällbacka eller Hamburgsund, eller kanskje Kosterøyene, med ferge ut fra Strømstad.... Alt sammen innen en times kjøretur syd for riksgrensen. 

Fra onsdag av ser det ut til at temperaturen vil stabilisere seg på et litt mer normalt sommernivå, selv om regnet fortsatt ser ut til å utebli de neste 10 dagene... Vi svetter oss  videre dag for dag, men svetter dessverre ikke nok til at det går an å samle det opp i en sisterne og vanne hagen med det...

Kort-tur hilsen fra Eirin og Lars.


5 kommentarer:

 1. Hei Eirin og Lars

  Ja, det er jo lige i nabolaget 'Dalslandskanal' - alletiders i havde en god tur.
  Næste uge, bliver mere til havearbejde:)

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
 2. Hej Eirin och Lars!
  Ser härligt ut med en svalkande båttur. Det är för varmt med grader runt 30 och över, vi har i vart fall fått regn äntligen. Idag var det ett riktigt mullrande åskväder.
  Hoppas ni får en trevlig resa /Marika

  SvarSlett
 3. Høres deilig ut med kanaltur. Jeg har heller ikke vært så aktiv på blogg, verken min eller andres i sommer, kan ikke sitte inne når det er så fint vær, men i dag regner det og jeg skal jo egentlig jobbe, selv om jeg ikke har så lyst. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Det hørtes hyggelig med en båttur!

  SvarSlett