3. august 2018

TETT PÅ I HAGEN...

De fleste hagebloggere virker til å være veldig glade i bilder av alt som blomstrer i hagen. Selv er jeg nok mer glad i å skrive om hva vi gjør i hagen, enn hva vi har i den. Av og til er det imidlertid ikke så mye nå fortelle om  - for eksempel slik som i dag. Og da er det fint å kunne benytte anledningen til å vise fram noen av skjønnhetene som finnes rundt i hagen. Så nedenfor kommer det en runde med ferske nærbilder.

Men først igjen: Takk for kommentarer. Riktignok, ikke mange etter sist innlegg, men likevel: Takk til dere som skrev,  Her er dagens "nære ting":

Prikkperikum eller Johannesurt.

Gentiana gracilipes

Juni-magnoliaen eller sommer-magnoliaen blomstrer for andre gang allerede, med sine utrolig vakre, nesten porselensaktige blomster.

Hostaen med det spesielle navnet "Praying hands" (litt skadet av haglebyger) kan jo nesten likne på litt krøllete fingre som krøller seg om hver andre...

Og i disse dager blomstrer alle tre hibiskusene samtidig...

Den røde...

...den kornblå med burgunderkjerne

..og den hvite/rosa med dyp-rød kjerne, som nok er vår favorirtt, og den minst hardføre av dem. Og ja, de vokser ute i bakken på et litt lunt sted, og tas ikke inn om vinteren.

De blomstrer kort, men er veldig riktblomstrende når de først blomstrer.

Den rosa er sist ut med blomstringen, og på denne er det minst tre ganger så mange knopper, som blomstene du ser.

På portaler og pergolaer blomstrer fortsatt en del klematis.

Blomsterklasene på den storbladede nøkketungen lyser  godt opp der den står.

I ruinene av en krukke vokser denne pellissen.

Akssøyleblomst.

På terrassen blomstrer ca. 60 pelargonier...

På sensommeren blomstrer syrinhortensiaen, og den lyser virkelig opp på sene sommerkvelder.Alunnrot, små og beskjedne, men veldig vakre.

....Duehode kommer for fult....

Denne  "Monet" dverg-klokkebusken blomstrer ikke nå. Men hva gjør vel det når det tette bladverket er blomstring god nok.

Klokkebusken blomstrer også for andre gang i sommer.

 
For tiden holder vi på å kloppe bort alle blomsterstenglene på hostaene, før de slipper alle kronbladene ned på bladene , klistrer seg til disse og lager brune flekker. Enklere å klippe bort nå, enn å gå og fjerne og skrape bort kronblader fra de grønne bladene hver dag. 

Bak uthuset vokser en kjempestor "tue" med "Kyss meg ved gjerdet". Siden den vokser bak uthuset, kunne den jo kalles  " Kyss meg bak uthuset ". Den er godt over to meter høy - og må kunne kallet et langt, skikkelig kyss!...og i drivhuset har mor (Eirin) og datter(Hanna) en hyggelig prat, som vel også kan karakteriseres som en av de nære tingene i hagen nettopp nå

Nær blomsterhilsen fra Eirin og Lars.
 - som minner om at vi har åpen hage søndag 12. august kl. 13 - 17

11 kommentarer:

 1. Så mye fint dere har som blomstrer nå! Hibiscusen har jeg prøvd å overvintre inne, men den fikk bare spinnmidd. Heuchera har de nydeligste blomster, ja.
  God helg.

  SvarSlett
 2. Väntar på att min syrenhortensia ska slå ut, en favorit. Så mysigt de har i växthuset.
  Allt gott!

  SvarSlett
 3. Hei Eirin og Lars

  Sikken en imponerende blomstring hos jer, det ser godt ud!
  Din magnolie ligner meget Magnolia sieboldii - flot blomst!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 4. Hejsan!
  Så fint ni har det! Och mycket som blommar hos er. Ni har tillgång till bevattningsvatten, eller hur?
  Ha det alldeles fantastiskt gott!
  /Anja

  SvarSlett
 5. Hej,så mycket fint att titta på Syrenhortensian är otroligt praktfull med sina vita vackra blommor en sådan har jag på min vill ha lista.Ser även mysigt ut med att sitta i växthuset och samtala.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 6. Hej Eirin och Lars!
  Så mycket fint som blommar hos er, fastnade speciellt för den otroligt fina Syrenhortensian och de vackra Hibiskusarna.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 7. Hei Eirin og Lars.
  For en flott blomstring dere har i hagen. Syrinhortensia er bare nydelig. Jeg har en hibiskus som blir blå og lilla. Heuchera er en dille her hos meg.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Visst är det roligt att läsa om projekt och vad andra gör i sina trädgårdar. men det var roligt att se alla blommor ni har just nu också. De röda pelargonerna älskade jag färgen på. Vet inte varför men den du kallade 'Tue....' är eller var vanlig i Sverige också och den växte ofta vid och bakom uthus. Undrar om det är något skrockfullt?

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 9. Den kvite junimagnoliaen er overjordisk nydeleg.
  Alt det andre er også fint.
  Dokke har sikkert vore flinke med vatning som har fått det så blomsterrikt.
  Her er regnet og vinden komt for fullt i helga, nesten litt haustleg...
  Eg har sett i gong varmepumpa i stova for første gong på mange veker.

  God søndag.

  SvarSlett
 10. Hei Eirik og Lars
  Tusen takk for en hageopplevelse av de virkelige store. Vi ser at her ligger det en iderik kunstnersjel og en god håndverker samt flinke vedlikeholdshender til å holde så mange planter klipt og stelt samt å holde ugress borte. Vi har fått mange ideer til vår egen hage I dag så nå sitter jeg å tegner og fabulerer.
  Hage Hilsen fra Marit og Morten fra Rygge.
  facebook: Gjønnes gård Rygge
  www.marit-Abrahamsen.net

  SvarSlett
 11. Den Gentianan er noe av det flotteste jeg har sett!
  Etter at jeg var hos dere har jeg tenkt mye på Hibiskus og at vi kanskje burde prøve det her hos oss også. Jeg hadde ikke nevnt det for Peter, men han kom plutselig hjem med to planter her om dagen som en overraskelse. Så nå skal det testes Hibiskus her også:-)
  Hagehilsen Nora

  SvarSlett