13. august 2018

NESTEN ALT KLAFFET ...

Strålende vær, 20+, og en behagelig svak vind, gjorde den åpne hagedagen i går, søndag, helt topp. Mellom 60 og 70 hageinteresserte besøkende var innom i løpet av de fire timene.

Folk kom og gikk hele tiden, fra klokken ett til klokken fem, så det var ikke noe stress, slik det lett blir hvis alle kom samtidig når hageporten åpnes, eller en stor gruppe kommer samtidig.


 Hagen virket frisk og frodig, etter det siste døgnets kraftige regnvær... 

...som til og med de blomstrende hibiskusene hadde "overlevd".


 Det eneste som var et MEN, var at det hadde kommet fuktighet inn i en eller annen stikkontakt i hagen, så jordfeilbryteren slo seg umiddelbart av hver gang vi slo den på, slik at vannet ikke rant  bekken eller noen av de tre fontenene. Det var jo litt dumt på en slik dag.

På gårdsplassen rakk vi akkurat å gjøre det ferdig foran det lille nye uthuset.

Vi synes det ble ganske ok. Vi er jo - som mange sikkert har fått med seg - ganske reservert når det gjelder alt som etter hvert kalles for hagepynt, og har derfor en del tanker om hva vi synes hører hjemme i en hage. Men denne dekorasjonen på uthusveggen ble vi faktisk ganske fornøyd med. 

Mange fant noen overskuddsplanter bak uthuset, som ble med dem hjem, kanskje sammen med noen nye ideer. Besøkende kom fra både nærområdet, Østfold, Oslo, Sverige og Madeira - sistnevnte (t.h. på bildet over) kom selvfølgelig ikke til Halden på grunn av hagen vår, men hadde faktisk flyttet til Halden og var i gang med egen hage. Uansett; gøy å få besøk fra selveste "blomsterøya". 

Folk koste seg i det deilige været og de vakre omgivelsene.

Småkaker, kaffe, te eller kaldt drikke til de som hadde lyst på. 
De fornøyde hageeierene satte selvfølgelig pris på de mange god-ordene om at hagen var både vakker og inspirerende. Oppmuntrende ord får en aldri for mye av!

Hilsen to fornøyde hageverter,
Eirin og Lars.
11 kommentarer:

 1. Hei Eirin og Lars

  Tillykke med et vellykket arrangement, ikke fordi jeg er overrasket, i har meget at byde på og er rigtig gode til at planlægge:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
 2. Så fint at dere fikk godt vær! Det var jo supert å ha åpen dag da. Mange besøkende hos dere, og det var nok veldig vellykket. Dere har virkelig teken på dette :)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 3. Så flott at så mange fant veien om hagen hos dere:)
  Mange fine "rom" og planter å beundre, ikke rart folk koser seg:)

  SvarSlett
 4. Hei Eirin og Lars.
  Så flott at dere fikk godt vær. Dere kan dette med å arrangere åpen hage. Godord og ros er alltid moro å få. Fin kveld til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Åh, hvor ville jeg gerne have været med, men der var desværre for langt. Men jeg nyder jeres billeder og beskrivelse af haven.
  Det var godt, det blev en god dag for jer og jeres gæster, mange er sikkert taget hjem fyldt med inspiration og gode ideer.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 6. Hei!
  Så hyggelig at det ble en fin dag. Det er alltid spennende å vise fram. Og dere har mye. Noe jeg festet meg ved , er ikke hage, men det lille vinduet som ser ut til å være oker, men kanskje er umalt. Likte fargekombinasjonen. Trappa også +++
  Ha det godt Anne

  SvarSlett
 7. Dere har jo et mønsterbruk, og fiffige detaljer i bøtter og spann.

  Ikke rart det kommer mange besøkende. Det ville jeg også gjort hvis jeg hadde anledning.

  SvarSlett
 8. Hej Eirin och Lars!
  Ser så fint ut, och alla ser ut att trivas. Blir alldeles till mig av de fina Hibiskusarna. Den lilla boden är fin, och snyggt med pelargonerna.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 9. Hej på er!

  Jag är inte ett dugg förvånad över det stora intresset för er trädgård. Den syns på bilderna hur väl strukturerad den är och er känsla för det passande, kombinerat med stor växtkännedom präglar hela trädgården. Jag delar också er syn på pynt, ju mindre av detta desto bättre.

  Ha det så gott och njut länge av minnen från denna dag!

  SvarSlett
 10. Kul att vädret var på er sida när ni hade öppen trädgård! Uppmuntran och beröm är alltid kul. Jätte fint ser ni ut att ha och mycket som fortfarande blommar! Fin hibiskus! Har två förstådda frilands hibiskusar, men de har inte blommat än. Väntar med spänning.
  Ha det gott!

  SvarSlett
 11. Så flott at det kom så mange gjester i hagen! Flott også at dere tar dere tid til å by på hagen og dere selv på denne måten, det er til stor inspirasjon for mange vil jeg tro. Og så er det jo alltid noe helt annet å oppleve en hage i virkeligheten enn å "bare" se på bilder. Vakre bilder er selvsagt inspirerende det også, men stemningen i en hage må oppleves på plass.
  Hagehilsen Nora

  SvarSlett