14. september 2018

SOMMEREN - IKKE HELT SLUTT ENDA...

I forrige innlegg skrev vi at neste (dette) innlegget skulle være informasjon om den åpne hagekvelden den 28. september, som vi har kalt "Lysaften i høsthagen". Dessverre er vi ikke helt klare med innlegget enda. 

Det kommer neste uke, og i mellomtiden  deler vi et par ferske bilder fra høsthagen - tatt nå i dag, som viser at "Blomstringen" og sommeren ikke er helt slutt for i år!

Pierisen - som vi tror er en "Forrest flame" (og ikke en Mountain fire) har hvite små blomster tidlig på sommeren. Men nå på høsten får årets nye skudd/tilvekst en kraftig dyprød farge. Skikkelig dekorativ synes vi.


Denne Callicarpa bondinieri "Profusion" (glassbær) var flott når den blomstret, og enda finere - synes vi - nå når den har fått alle de fiolette bærene. Planten var en nykommer i vår hage tidligere i sommer, og trives midt i solsteiken. Vi har fått et par spørsmål om hvor vi har fått den fra, og svaret er Foss hagesenter/hageland på Hurum. (NB. Ikke sponset reklame!)

Liten hilsen fra Eirin og Lars.

7 kommentarer:

 1. Nei heldigvis så er det ikke helt slutt på sommeren enda. Flott Pieris! De er så fine med de dekorative røde skuddene. Glassbær/Callicarpa har jeg prøvd å dyrke i potte og ta den inn i en uisolert kjellernedgang, men de døde. Tror jeg skal prøve en gang til og plante de i bakken. Veldig fine med de lilla bærene på høsten. God helg!

  SvarSlett
 2. Mulig der er noe som blomstrer her også, men det regner så mye at vi orker ikke å gå ut å se etter ;-)) Håper høstkrokusen har vett til å vente litt! Vi har prøvd glassbær her i hagen men trivdes ikke hos oss. Vi prøver kanskje igjen for den er veldig stilig med de lilla bærene :-)) God helg til dere!

  SvarSlett
 3. Hei Eirin og lars.
  Heldigvis at den ikke er over enda. Kunne vi bare få litt bedre vær. Det er ikke måte på alt regnet vi har fått.
  Flott Pieris. Den har jeg ikke hørt om før. Blir spennende med lysaften.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Hei Eirin og Lars

  Flotte sensommerplanter!
  Nej sommeren er ikke slut - og tilmed i næste uge lover de supervejr med op til 25 grader hernede - mon ikke i også kommer til at mærke lidt til det?

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 5. Hej Eirin och Lars
  En liten stund till har vi lite sommar kvar åtminstone visar temperatur mätaren det när solen är framme då har vi uppemot 20 grader .Det är så härligt att det finns det som blommar ännu men man kan se att naturen i övrigt har börjat med sina förberedelser inför en annan tid och det är så vackert.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 6. Ja fantastisk, sommeren er fortsatt bevart, selv om trærne - på grunn av tørken - bruk allerede høstbladene... og det er en flott druehøst :-))
  Klem fra meg

  SvarSlett
 7. Det er flere år siden jeg festet meg ved bilder av Callicarpa i ei blomsterbok, men tror dette er første gang jeg ser noen som har den. Det ble dere, selvfølgelig :-)

  SvarSlett