9. oktober 2018

ENDELIG ....

I to år har jeg hatt planer om å få orden på alt av hageredskap og hageting, som i stor grad bare er satt rett innenfor døren på uthuset. Men stadig har det dukket opp gjøremål som oppleves som viktigere. Rotet inne på uthuset har lenge vært både slitsomt og irriterende. Da det i uken som gikk ble et par-tre dager med duskregn og vind fra nord, og været ikke fristet til utearbeid,  gikk jeg løs på det rotete redskapsrommet.

Men aller først vil vi takke for hyggelige kommentarer, og dele noen bilder fra høsthagen - slik den ser ut akkurat nå. Etter 8-10 netter med nattefrost har høstfargene  virkelig begynt å prege hagen:
 
 Parykkbusk (t.v.) Dodong rogn (bak) og hassel (t,h.)
 
 I år har også den lille to år gamle - viburnumen fått vakre høstfarger.
 
Vakker med alle fargene - nesten som når løkblomstene dukker opp om våren. men selv det som er vissent kan være vakkert og dekorativt...
 
... om det ikke er fargene, så kan mange av formene være svært skulpturelle.
 
Den blodrøde parykkbusken med det gulbrune hasseltreet i bakgrunnen.
 
Den Japanske lønnen er nesten orange i fargen. I bakgrunnen sees fra venstre det brokbladete tulipantreet, den brunrøde blærespireaen og den gammelrosa syrinhortensiaen.
 

Noe er fortsatt grønt, men innslagene av ulike nyanser av gult, og rødt skaper stor variasjon i hagen. Over har klatrehortensiaen blitt ganske så gul. Under er også tulipantreet i ferd med å skifte til gult.
 
Tulipantre bak barlind og foran bambus.
  
Det er fint med alle de røde fargetonene som kommer til syne i høsthagen. Men vi synes også at det gule, sammen med det som fortsatt er grønt er veldig fint i høsthagen.
 
Eirin holder på - på fjerde dagen - med stell, stiklinger og vinterlagring av pelargoniaer. Ferdig med omtrent to tredeler. I morgen venter 50-60 pelargonier og noen Fuksia, som har midlertidig frostbekyttelse i drivhuset, på stell.
 
I hagen er det stadig færre planter som blostrer, og det er nå at mange av de "grønne plantene" - som lerken på bildet - virkelig begynner å vise seg frem.  Noen få holder fortsatt på med litt blomstring, og det er til og med noen stauder som venter med blomstringen til godt utpå høsten...
 
 ... slik som denne blå skjønnheten - høst-gentiana, som vokser i et av trauene vi har støpt.
 

Så tilbake til rydding i hageredskap på uthuset: Redskapsrommet er kun ti kvadratmeter stort, med en skillevegg med hyller midt på gulvet. Så det er ikke helt enkelt å fotografere der. Men her er noen glimt av hvordan det så ut etter to dagers innsats. Et "før-bilde" glemte jeg å ta.

 Før ryddingen kunne vi knapt nok se gulvet. Nå er det veldig mye bedre! Nå skal vi forhåpentligvis slippe å bruke tid på å lete etter saker og ting, bare vi sørger for å legge/henge alt tilbake på plass etter vi har brukt det!.


Slik som dette ser nå alle veggene ut. med hyller og kroker nærmest fra gulv til tag. I morgen skal jeg merke hver hylle og hengekrok med navn på hva som skal stå eller henge der, i håp om at vi skal klare å holde god orden framover.

Det meste av vanlig verktøy oppbevares i garasjen, men litt er det også greit å ha lett tilgjengelig i hagen. 


Nå er det deilig bare å åpne døren og se inn!
 
Nå kan du også følge oss og vårt hageprosjekt, på facebook.
Eirin - Eirin Bjerke - er nå på facebook, hvor hun forteller om hagen vår, og en del andre ting hun eller vi holder på med. Følg gjerne henne, oss og hagen vår på, og del gjerne videre til andre.
 
Hilsen Eirin og Lars
 

15 kommentarer:

 1. Kjempeherlige farger, og du verden for en orden det ble i redskapsboden. Dere er utrolig flinke med hagen. Beundringsverdig!:)

  SvarSlett
 2. Hei Eirin og Lars!

  Imponerende farger i hagen, og ikke minst rydding i redskapsboden! Det er så godt å få gjort sånt, men fy for et tiltak. Det er i alle fall godt å få gjort det når "ånden" er til stede :)
  Ha en fin høstuke!

  SvarSlett
 3. Hei Eirin og Lars

  Haven præsenterer sig rigtigt flot - godt hjulpet af denne fantastiske høst!
  Flot redskabs-udhus - det ser funktionelt ud:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 4. Hei Eirin og Lars.
  For en orden det ble. Litt av en jobb, og nå gjelder det bare å holde det sånn. Dere skulle sett våres bod. For et rot, men merkelig nok, mannen vet hvor ting ligger. For noen flotte høstfarger. Har også parykkbusk, men bladene har ikke blitt så røde enda.
  Fin kveld til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Wow, vilken explosion i färger. Och vilken ordning det blev i redskapsboden, allt blir lättare när man slipper leta.
  Allt gott!

  SvarSlett
 6. Hei :) For en flott høsthage! Vakre trær og planter. Skjønner det må være godt å få orden i redskapsrommet. Veldig fint og oversiktlig. Ha en fortsatt fin uke. Hilsen Elisabeth

  SvarSlett
 7. Flotte efterårsfarver, men jeg er endnu mere imponeret over redskabsskuret med de rengjorte redskaber - et eksempel til efterfølgelse:-)

  SvarSlett
 8. Fina färger i många av bilder men jag faller också för strukturen i den vissna dagliljan. Skönt med ordning och reda - det underlättar livet.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 9. Sånn orden i skjulet ønsker jeg meg også, litt av en jobb, og litt av en jobb med alt som skal overvintres. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. Hei!
  Vakre høstfarger. Høstfarger og vann er vakkert. Imponert over orden dere har ryddet plass til. Det gjør veldig ofte ting betydelig enklere.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 11. Hvem der bare havde sådan et redskabsskur. Man sparer meget tid og mange irritationer, når der er orden i tingene.
  Hvor er jeres have dog smuk med alle efterårsfarverne, men farverne i drivhuset er bestemt også festlige.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 12. Vakre fargar i fleng hos dokke.
  Nyt hausten vidare med orden både inne og ute.

  SvarSlett
 13. Så vackra färger i Er trädgård även nu på hösten och vilken bra ordning Ni har ordnat för alla redskap samt andra ting man har i en trädgård.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 14. Hej Eirin och Lars!
  Vackra höstfärger i trädgården, och vilken härlig samling av Fuchsia och Pelargoner.
  Det blev snyggt och överskådligt med alla redskap på väggen.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 15. Hej på er!

  Ja, nu blev det ordning och reda. Så skönt när man tar itu med något som länge gnagat och irriterat. Er trädgård är vacker i höstskrud men den är ju alltid vacker, oavsett årstid. Det är nu som strukturerna framträder så fint.

  En trevlig helg till er båda!

  SvarSlett