25. oktober 2018

MED HODET OVER...

I høst har det vært mange som nesten bokstavlig talt har hatt problemer med å holde hode over vannet, med de kraftige høststormene og ekstremt med nedbør. Og om vinteren  har det  noen steder vært slik at det dag etter dag og uke etter uke har kommet mer snø enn hva de har rukket  å måke bort, slik at de faktisk har snør inne. En kan vel si at de har hatt problemer med å holde hodet over snøen.

 Her hvor vi bor er vi omgitt av mange store løvtrær, og vi kan nesten fra dag til dag måle hvor mange centimeter nedfall av løv det har kommet  både "siste døgn", og "siste tretti døgn" som det heter i værmeldingen. vel, ingen krise det. I bedene lar vi det jo bare ligge som isolasjon til våren. Men på gangstiene forsøker vi å holdet det borte, da det kan bli veldig sleipt og glatt når det kommer vann eller snø på det.

Når det gjelder løvet, så kan vi rake bort den ene dagen, og dagen etter er det like mye. Kanskje vi hage-drivere skulle innføre utrykket "å holde hode over løvet". Nå begynner det heldigvis å bli lite løv igjen på trærne, og vi har sagt stopp. Nå trekker vi inn i det lune hiet, tar både en lang hage-vinterferie og blogg-vinterferie, og gir sannsynligvis ikke "lyd" fra oss før snøen smelter, det igjen begynner å  krible i de grønne fingrene og hageredskap og "annet" som ble glemt igjen ute i alt løvet, dukker opp igjen. 

Hilsen Eirin (og Lars).

13 kommentarer:

 1. Ja, nå skal det bli godt å ta vinterferie fra hagen, men bloggingen fortsetter jeg med. Har så mange bilder at jeg kan fortsette lenge... :)
  Ønsker dere en god vinterferie, og så "høres" vi vel en gang utpå nyåret :)

  SvarSlett
 2. Fortsetter med blogging her og. Får jo tid til å dykke i arkivet, og litt skjer jo ute også...
  Ja, brått var det vassemengder med løv på bakken. Har raket en omgang, og et par til blir det.

  SvarSlett
 3. Hei Eirin og Lars

  Vinteren er helt speciel at blogge i. Der bliver ofte tid til mere dybdegående betragtninger og tanker. Og folk har tid til at se og læse med.
  Men lysten og helbredet skal være med.

  Ha en god vinterferie

  SvarSlett
 4. Jeg går ikke i hi endnu, der er stadig meget at lave i haven, her er det ikke så koldt, så jeg klarer nok en måned mere :) Bloggen plejer jeg også at fortsætte med vinteren igennem. God vinterpause.

  SvarSlett
 5. Jeg håber, sneen smelter tidligt, så I kan komme i gang i haven og på bloggen. Måske I får lyst til at vise et par snebilleder.
  I må have det godt i jeres lune vinterhi!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 6. Hei Eirin og Lars.
  Det skal bli godt med en liten pause, men kommer nok til å blogge litt. Ønsker dere en god ferie, og så sees vi til våren.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Hej Eirin och Lars!

  Det är ungefär likadant här med alla löv, vi bor o skogen så det regnar ner löv över oss varje dygn. Jag vill också försöka hålla gångarna fria från löv inför vintern men det blir allt svårare tycker jag för varje år som går.

  Ha det så gott!

  SvarSlett
 8. Hej Eirin och Lars!
  Vilken härlig bild, hoppas ni får en härlig vinter, och så ses vi igen i vår.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 9. Önskar er en skön vinter- och bloggferie!

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 10. Hej Eirin och Lars
  När vintern kommer får man tid att planera för kommande tider men man får även tid med lite annat att syssla med och kanske lite mer lugn och ro.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 11. Hei!
  Blogging om vinteren synes jeg er spennende. Konturer, linjer og svart/hvitt silhuetter blir enda tydeligere.
  På gjensyn til våren! Anne

  SvarSlett
 12. Jeg blogger meg gjennom vinteren, men jeg tror dere har fortjent en god pause fra hagearbeidet. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 13. Deilig tid jeg ønsker dere begge to... og når våren kommer igjen, ser vi hverandre her i bloggen... jeg gleder meg til det :-)))
  Kanskje det er også en hilsen i mellom.
  Klem fra Viola

  SvarSlett