19. oktober 2018

BRÅSTOPP, MEN LIKEVEL IKKE HELT SJAKK MATT...

Ikke veldig mye nytt å skrive hjem om herfra, men:
For et par dager klarte jeg (Lars) så vidt å gjennomføre årets siste besøk i hagen - godt hjulpet av Eirin og fru Paraset.  De besøkende hageentusiastene fra Fredrikstad og Trønderlag fikk en fin skumrings-runde i høsthagen med lys og lykter tent, og fyr på bålplassen. Det har forresten vært mange hyggelige  trøndere innom her siste året, og vi må si oss enige med de som mener at det her i landet er alt for få av dem, sett i lys av behovet!

Det er stemningsfult å gå rundt i når den er opplyst på kveldstid. I tillegg var det også mange høstlige innslag, som absolutt ikke akkurat ga kompostfølelse! 

Men så ble det altså bråstopp. Jeg (Lars) hadde slitt med vond rygg en periode i høst, men noen dager før hagebesøket gikk ryggen helt i vranglås. Jeg måtte tilbringe noen kjedelige dager liggende i stresslessen foran Eurosportkassa med snooker og tennis. Nå virker det heldigvis som jeg er  på bedringens vei, og klarte å gjennomføre en kort foto-ruslerunde i hagen på formiddagen. Her er hva jeg så:

 Denne småbladete rognen nærmer seg klimaks.

Fortsatt blomstrende høstanemoner


Vi lurer på om beinveden rekker å åpne blomsterknoppene for første gang. Det er i hvert fall ikke mye om å gjøre...


Disse to gode naboene holder fortsatt ut, både med hverandre og nattefrosten.


Klokkebusken Monet blomstrer igjen for annen gang...


...og det samme gjør denne.


 Neida, det har ikke snødd. Det er bare de dekorative stråene med flaskebørsteblomster som ønsker å formere seg. Enda mer støvbærere enn løvetann.... Her er en av dem - skikkelig fin liten hageskulptur!

Heldigvis set ser det ut til at vi har kommet sånn nesten i havn også denne høsten. Men de siste store krukkene som må vinterlagres innendørs er jeg absolutt ikke venn med lenger. Jeg kan kjøre dem med sekketralle til døråpningen også neste år. Men derfra og inn får de  komme seg selv - eller finne seg en annen hageeier.  Jeg hjelper dem ikke mer! Egentlig skulle vi befunnet oss hos gode venner på Jylland akkurat nå. Og så ligger jeg altså her med den bærbare PC`en i fanget og skriver blogginnlegg. Ikke en gang bra nok til å sitte ved spisebordet foran høstvinduet og legge puslespill. 


Men, slikt har jo skjedd noen ganger før også, og det går seg som regel til i løpet av et par uker. Føler meg litt som en proff idrettsmann, som sier at de for det meste sover, spiser og trener.Steller ikke en gang i hagen! Vel, at jeg trener er kanskje å ta hardt i, men jeg går stadig korte turer på 2-300 meter for å ikke stivne. Og husets egen hjemmesykepleier stiller igjen opp med tålmodighet og omsorg, når det er for vanskelig å ta på strømpene.  Så nå ser vi fram mot hage-vinterferien som starter til helgen - også for henne.Vi har absolutt fått vår  hagestell-dose  i år., og er godt fornøyd med det. På bildet (av sjakkbordet nede i hagen) spiller jeg med sort, og "Magnus" har nettopp flyttet sin hvite hest og meldt "sjakk - matt".

Det er jo ikke uvanlig at det filosoferes litt over "livets høst" etter at man har passert sytti. Jeg er nok ikke av de som bruker mye tid på det, og når det gjelder livet, så føler jeg meg langt fra "sjakk matt" - selv etter endt hagesessong, med vonde knær, rygg og skuldre. Om noen måneder tror jeg at jeg skal være klar for nye "trekk" og tøff revasje. Kroppen er ugrei, men "Sjakk matt" det er jeg ikke! 

Til slutt: Takk igjen for mange og hyggelige kommentarer!
 Hilsen fra Lars i godstolen, og Eirin som er ute i hagen og tar innspurten.


11 kommentarer:

 1. Huff, det er ikke godt når ryggen slår seg vrang. Synes det er utrolig godt gjort at dere klarer å holde ting så fint i hagen tross alt dere har av vondter :)
  God bedring fra oss!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for oppmuntrende kommentar både nå og tidligere. Men vi vet jo ikke hvem "...fra oss" er. Hadde vært hyggelig å vite, men takk uansett.

   Slett
 2. Hei Lars og Eirin

  Sikken noget med ryggen, den har vi kun en af - og må passe på den.
  Godt du ikke føler dig skakmat, heller ikke i spillet er du det nej, Kongen flytter du ned på det hvide felt til venstre.

  God bedring Lars!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Karsten. Den feilen så jeg ikke. En glipp. Det skulle stått en sort bonde på det hvite feltet, og det er nå rettet opp med nytt bilde - og sjakk matt. Av og til blir jeg spurt om jeg er god i sjakk, siden jeg har et så fint sjakkbord i hagen. Svaret er vel: Nei, men jeg tror jeg kan være en ganske god taper! Har i hvert fall litt trening i det.
   Mvh. Lars.

   Slett
 3. "Lagom är bäst" säger vi i Sverige men inte alltid så enkelt att följa det budskapet. Trädgården kräver sin tid, inte minst på hösten och nog är det svårt att begränsa sig och plötsligt står man där, något orörlig. Gott att det löste sig.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
 4. Hei Eirin og Lars.
  God bedring med ryggen. Det er ikke til å spøke med. Det vet jeg alt om. Ja, nå er det siste innspurten. Mye å gjøre om høsten også.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. God betring med ryggen.
  Mannen min er i samme situasjon akkurat no, heilt krank...
  God haust til dokke begge.
  Klem

  SvarSlett
 6. God bedring med ryggen, det er slemt når man må lægge sig og den gør ondt. De store krukker må du finde en anden løsning på :)
  Smukke billeder fra haven.
  /Ulla

  SvarSlett
 7. Hei Eirin og Lars

  Kranglete rygg er kjedelig og ikke minst vondt! Får håpe at den blir bedre med hvile og vinterferie ;)
  Kroppen må en lytte til, og jeg har også hatt vond rygg selv om jeg prøver å ignorere den. Men det går jo ikke, og da må en hvile. Flotte bilder fra hagen. Fargen er så fin på den lille rognen. God bedring!

  SvarSlett
 8. Uf, det er ikke rart at have rygproblemer, og slet ikke for et havemenneske. De fine knopper på benveden er vel frugter. Jeg mener, at den forlængst har blomstret; men blomsterne er så små og diskrete, at man næsten ikke opdager dem.

  SvarSlett
 9. God bedring med ryggen, det dur ikke, når man gerne vil i haven. Jeg håber, det snart går over.
  Min mand har en dårlig skulder, så han har set tennis i eftermiddag, han bankede en pæl i, det var ikke godt for skulderen.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett