17. juni 2019

HELT SUPERT ...

Nedenfor, er 24 medlemmer av Lørenskog hagelag på vei fra turbussen - til åpen hage i Sponvika på lørdag. Strålende sommervær og temperatur godt over 20 grader.

 Etter dette bildet var kameraet utladet, og flere bilder ble ikke tatt denne dagen. Gruppen hadde medbrakt nistemat, og vi hadde nytraktet kaffe. Alle virket til å like det de så, og noen nye ideer og  planter ble tydeligvis med hjem til Lørenskog. Da de siste medlemmene av gruppen forsvant ut porten cirka klokken halv ett, dukket nye gjester opp til Åpen Hage for andre hageinteresserte fram til klokken 17.00. I alt var vel drøyt 60 gjester innom hagen i løpet av dagen. 

Søndag formiddag hadde vi først besøk av hagelaget fra Ski, og deretter igjen Åpen Hage for andre interesserte. Disse fire bildene er fra denne gruppens besøk.Den koreanske cornellen til høyre påd bildet ovenfor ble grundig beundret og fotografert. 

Fylt av vakre porselenshvite blomster var den utvilsomt hagens wow-skjønnhetsdronning, selv om dette bildet er tatt i full sol. 

Andre skjønnheter som ble mye fotografert var de vakre blå valmuesøstrene og den hvite akeleiefrøstjernenen. Vi tipper at både disse og noen fagerbusker helt sikkert  blir nykommere i  flere hager neste år!
 Det var supert vær for hagevandring, men som du ser, ganske hardt og vanskelig lys for å ta gode bilder. 

Vi synes det var et veldig hyggelig besøk, og de mange kommentarene ga oss virkelig en følelse av at det var hagen som ble sett og opplevd, og ikke bare de vakre plantene og tingene i den. Og det betyr mye for oss.

Deretter var det igjen åpen hage for alle som hadde lyst på en hagevandring. Vi hentet mer kaffe, viste rundt, og det ble mye hyggelig hageprat. På ettermiddagen ble det litt duskregn, men stadig nye mennesker dukket likevel opp innenfor hageporten. I alt var mellom 70 og 90 hageinteresserte innom i løpet av dagen. De siste forsvant ved femtiden, og vi lukket porten, spiste veldig sen frokost, og seg ned i hver vår stressless etter en travel, intens og hyggelig helg - akkurat så hyggelig som vi hadde håpet på!

 Nå blir det fem rolige dager med bare normalt vedlikehold, før en gruppe fra Mysen hagelag kommer på lørdag. Vi vet ikke om fagerbuskene fortsatt har sine vakre blomster, men er sikre på at blomstene på den rødblomstrende dvergkastanjen er på sitt flotteste!. 

Sommerhilsen fra Eirin og Lars.21 kommentarer:

 1. Underbart med gott väder, besökare och kaffe som smakar. Jag hoppas alla fick en fin tur i er hage

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble en fin dag, og etter noen dager til i hagen, begynner det å bli litt mer slik vi liker å ha det:-)

   Slett
 2. Hold da op sikken en succes I havde med jeres åbne have. Det er blevet fine billeder trods solen, for det er ganske rigtigt svært at tage billeder i så høj sol.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et par hektiske og hyggelig dager, og...noen 10 - 12 timers hagedager på forhånd:-) Nytt hagelsag lørdag, og så er det tid for barn/barnebarn og venner.
   Det skal også bli deilig å gå å småpusle i hagen. I dag øser det ned her.:-(
   Ha en fin dag.

   Slett
 3. Så gøy med åpen hage. Koreakornell står på min ønskelisten (men hvor jeg skal få plass til den aner jeg ikke). Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Våre koreakorneller står svært lunt, men i år hjalp ikke lav zone, når frosten kom når ting var kommet langt. Endel blomster falt bare av...
   Ha det godt.

   Slett
 4. Hej Eirin og Lars

  Ja det lyder som en klar succes!
  Godt at få annerkendelse for sin indsats!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at folk kan se hagen vår. og få en fin hageopplevese.
   Godt å "dele" med andre:-)

   Slett
 5. Svar
  1. Vel..Du er vel ganske flink du også.
   Opplever vel at vi er gode på å jobbe:-)

   Slett
 6. Hei Eirin og Lars.
  Godt overstått og jeg skjønner dere sank ned i hver deres stressless.
  Heldige med været var dere også.
  God uke til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter snart nok en uke, begynner ting å bli litt mer ferdig. De fleste av rododendronene har fått knepet av visne blomstene, og vi har fått ryddet et par bed til.
   Et hagelag på lørdag, og så er det familie og venner fram til 11.august.
   Selvfølgelig også en tur til Danmark, som vi alltid tar:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 7. Det er skønt for jer, at åben have arrangementet var en succes. Den skelnen, I gør mellem planter og have, kan jeg ikke rigtig følge. For mig er det to sider af samme sag.

  SvarSlett
  Svar
  1. God hagedesign uten planter skaper selvfølgelig ingen interessant hage. Men vi tenker også at en stor planteesamling nødvendigvis ikke er ensbetydende med en hyggelig og spennende hage. Vi har selv masse planter i hagen, men det er den estetiske utformingen av hagen - med gjennomtenkt struktur og formspråk, vi har lagt størst vekt på. Derfor setter vi pris på at folk ser det:-) Men det går selvfølgelig ann å tenke annerledes enn hva vi gjør.

   Slett
 8. Hvor var det dejligt, at I havde et par gode havedage med mange gæster. De fik helt sikkert en masse inspiration med hjem. Jeg ville gerne have været med.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok det var endel som fikk ideer:-) Noe vi syntes er morsomt.
   Vi lurer på: Hvor i Danmark holder du til? Og er det evt mulig å besøke din hage?
   Vi skal noen dager til Videbæk, i slutten av juli, og besøke noen gode (hage) venner./eirin

   Slett
 9. Hej Eirin och Lars!
  Vad trevligt med många besökare som fick njuta av er fina trädgård. Nya bekantskaper och mycket trädgårdsprat.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempehyggelig med besøk:-)
   Har dessverrre ikke hatt krefter til blogging på et par uker. Lørdag kommer et nytt hagelsg på besøk, og så er det familie og venner resten av sommeren/Eirin

   Slett
 10. Herlig med en slik dag men det er lov å sitte godt i sofaen etterpå. Mye fint å se hos dere!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott med et par sånne dager! Nå er det nytt hagelag lørdag. Vi blir inspirert og ser også ting vi kan endre...
   Så da er det bare å kose seg med hagearbeid i et roligere tempo:-)

   Slett
 11. Hej Eirin och Lars!
  Det är så trevligt med dessa trädgårdsbesök och träffa likasinnade personer som man kan prata trädgård med.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett