23. juni 2019

NYE BESØK ...

Også denne gangen tar vi med et nytt oversiktsbilde. Ikke alt du ser på bildet er vår hage, og det du ser av hagen er heller ikke hele hagen, men en stor del av den.

 Om det ikke viser hele hagen, gir det i hvert fall et inntrykk av hvor frodig den er...Blærespireaen har flotte blomster og er som en magnet  for sommerfuglene..

Orkide på sitt vakreste...

Blomstene på denne hvite peonen har stadig masse humlebesøk - ofte av 4 -5 humlerav gangen. Men når fotografen nærmet seg med kameraet forsvant de fleste... 

Vi har røykeforbud i hagen - men blomstrende piper er tillatt. Her på pipeholurten.

Denne fargerike  vrihostaen har nettopp fått klippet bort alle blomsterstenglene for at den ikke skal se for uryddig ut. Det er jo på grunn av bladene vi har den i hagen.

Og lørdag den 22. juni hadde vi hyggelig besøk av 21 medlemmer av Eidsberg hagelag (MysenØstfold)Strålende hage-vær - håpløst foto-vær, men her er uansett noen bilder fra besøket:

Medbrakt nistemat er supert når hagen har mange hyggelige sitteplasser, og kaffen er nytraktet ... 

Ikke lenge etter at hagegjestene hadde reist, ankom  fem barnebarn med foreldre, fersk loff og noen kilo ferske reker - og årets første sommerfest var et faktum.

Nå er det ikke noe nytt på hage-programmet før den 11. august. I mellomtiden skal vi fortsette å nyte sommeren i hagen - sammen med familie og venner.

Hilsen Eirin og Lars.
16 kommentarer:

 1. Det ser hyggeligt ud, det er nu også rart, når der ikke kommer besøgende. Så kan I rigtigt nyde sol og sommer.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig å bare kunne "pusle" i hagen. rododendron skal fortsatt knipes, litt jevnlig luking og stell og vanning av planter, men et helt annet tempo. Og mer tid til å slappe av:-)

   Slett
 2. Flotte oversiktsbilder! Hygg dere med familien og hagen resten av sommeren.
  Nå det tid for nettopp det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir nok fortsatt litt haging, det er jo livsstilen, og gleden:-) Men definitivt i et roligere teempo!

   Slett
 3. Det er sjovt først at se, hvor stejl en skråning jeres have faktisk ligger på, og så bagefter se billeder, hvor den ser helt plan ud. Det viser også, hvordan vi allesammen er afhængige af at indrette haven efter omgivelserne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Morsomt at du så hvor bratt hagen er. Det gjør at vi får skråninger som fort tørkes ut, og det blir mye gåing i "bakker".
   Så vi har tre fire nivåer i hagen, og det er greit å holde på på et nvå av gangen.
   Bakken opp er svært tung...

   Slett
 4. Hej Eirin och Lars!
  Ni har en så vacker trädgård, förstår att ni får många besökare som vill komma och titta. Hoppas ni får njuta av den själv tillsammans med familjen.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå blir det litt mer kos og glede over hagearbeidet:-) Småstell for å holde ting ved like. Og for barnebarna er hagen et eldorado å leke i.
   Sist lørdag ble vi invitert ned i pelargoniahuset på kafe, og da var alt fra lekestua flyttet ned dit, og de hadde funnet duker som va hengt opp som skillevegger.
   Kreativitet på topp:-)

   Slett
 5. Hei Eirin og Lars, så deilig at dere ha Åpen hagen. Så du kan dele god arbeid, inntrykk og nytelse. Glede gi og gleder kommer tilbake :-)) Hvis jeg er i nærheten, kommer jeg til å besøke deg og din hage også.
  God sommer. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er velkommen om du velger veien om oss når du skal til Norge:-)

   Slett
 6. Hei Eirin og Lars.
  For et paradis dere har skapt. Fine oversiktsbilder.
  Dere er flinke til å åpne hagen deres.
  Kos dere med familien og hagen resten av sommeren.
  Fin dag til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Tror du hadde likt pelargoniahuset om du hadde sett det sist lørdag. La ikke ut bilde. Men 5 stk fra 5 til 11 år, hadde flyttet alt inventar fra lekestua ned i pelargoniahuset, funnet noen duker og lagd skillevegger med dem og inviviterte oss voksne på kafe ( mat blader, singel og blomster fra hagen )

   Slett
 7. Det er et fint oversigtsbillede. Her kan man rigtig se haven som en oase midt i den skønne natur. Det er altid dejligt at have besøgende i haven, enten de kommer for at se haven, eller det er familien der samles omkring havebordet. Vi må håbe på en dejlig sommer, hvor der bliver lejligheder til mange hyggestunder i haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Nå har vi startet på en periode med det å kun kose oss med vedlikehold. bortsett fra hekklipping en gang til..
   Deilig å ha tid til å stelle planter, forandre litt og flytte på noen planter, litt småluking og litt snegleskjekkin, samt hygge med familie og venner:-)

   Slett
 8. Hej!

  Ni har en vacker trädgård, genomtänkt och noga planerad, det syns på översiktsbilden. En vacker tid just nu och det ser ut som om ni också fått bra med nederbörd.
  Njut av ert paradis i den frodiga grönskan och den vackra miljön!

  /Gunilla

  SvarSlett
 9. Så koselege det ser ut med fornøgde hagegjester.
  Og koselegast av alt er familietreffet under markisen.
  Akkurat slik er sommarens høgdepunkter hos oss også.
  Under markisen unngår me knotten og held regndropane unna ;)

  Ynskjer dokke ein fin og opplevingsrik sommar.
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett