30. august 2019

FORTSATT SOMMER OG BESØK I HAGEN...

De fleste hageturer og hagebesøk finner vanligvis sted tidlig på sommeren. Kanskje fordi hagene da er mest blomstrende og fargerike,  og hagefolket er våryre og sultne på ideer og inspirasjon. Slik er det også hos oss. Imidlertider det ingen tvil om at hagen - med trær, busker og stauder, er mest frodig på sensommeren. Og kanskje like inspirerende - om enn på en litt annen måte. 

Bare et bar dager før 1. september, bugner det fortsatt rundt i hagens mange store bed. Det kan nesten være vanskelig å komme fram på noen av hagestiene, og det er mye å se på. Både for den planteinteresserte, og ikke minst for den hageinteresserte - som mer ser etter utforming og komposisjon.

Vi har hatt mye besøk i hagen i sommer. Og mandag kveld denne uken var Aremark bygdekvinnelag her. Først en omvisning rundt i hagen med svar på mange spørsmål underveis, og deretter langbord, kaffe og kringle på uteplassen.

Så på onsdag hadde vi igjen et sommertreff her for gamle klassevenner (+ noen partnere) fra klasse 1 A og B - 1954 kullet - på Vollaskolen på Lillestrøm. Det er alltid hyggelig å treffe de gamle vennene igjen. Og når mange også tar med seg partneren, blir det ikke bare mimring fra gamledager. Fire  stykker var med for første gang, og to av dem, hadde tatt turen helt fra Askøy utenfor Bergen. 

Denne gangen hadde vi satset på spekemat med salat, eggerøre, og hjemmelaget potetsalat - i stedet for grilling - som tidligere... Da kunne alt gjøres klart på forhånd, så vertskapet kunne ta det litt med ro under måltidet uten å passe grillen.

...og hadde dekket langbord til 18 personer på uteplassen nede i hagen. Nytt av året var vår egen versjon av stol-leken, der gjestene oppfordres til å bytte plass med hverandre et par ganger i løpet av måltidet, slik at alle får hilst litt på alle. 

Som sagt var det fortsatt sommer-fint i hagen, og selv pensjonerte leilighetsbeboere syntes det var hyggelig å vandre rundt i det lille paradiset. (Den rødblomstrende stauden på bildet er "Duehode".

Nå stod både den røde og den blå Hibiskusen i full blomst.Og druene hadde begynt å bli modne i solveggen

Selvfølgelig ble det også i år tid til en liten boccia-turnering før kaffe og medbrakt kringle, ostekake og blåbærmuffins. I år klarte både A og B klassen å stille med to firemannslag hver. Selvfølgelig burde jo vi i A-klassen ha benyttet muligheten til å banke B-klassen, men så langt jeg fikk med meg ble det både et par seire og et par tap til begge klassene. Og det er vel like greit hvis vi ønsker at de skal komme tilbake ved en senere anledning?

Mye latter og friske heia-rop fra sidelinjen.

Torsdagen tilbrakte vi stort sett tilbakelent i hver vår stress-less. Og i dag, fredag er det tid til litt blogging, før vi skal ut og rydde og gjøre klart til at 26 medlemmer fra hagelaget i Ullensaker kommer på besøk i lørdag formiddag. 

Det blir sommerens nest siste happening i hagen, før vi avslutter med åpen "Lysaften i høsthagen" fredag kveld den 6. september klokken 19.00, med mer enn 200 lamper og lykter tent  langs stier og bed, fyr på bålplassen, og servering av snacks og godt drikke. NB! Det er obligatorisk entrè på kr. 40 denne kvelden. Vi tar cash og vipps, men ikke kort. 


22 kommentarer:

 1. For noen spennende arrangement dere har. Det er så riktig å si at seinsommeren er en flott tid i hagen. Mange av plantene her hos oss kommer faktisk først på denne tiden. Bare å nyte. Riktig god helg. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig med hagebesøk, og vi har stort sett vært heldige med været:-)
   Ting begynner å få høstpreg, og det ser ut til at endel ikke rekker å blomstre i år. Det har ikke vært varmt nok...
   Vi nyter sensommer/høst-hagen!

   Slett
 2. Wow ! Such a beautiful garden !
  Thanks for sharing your great photos !
  Greetings

  SvarSlett
 3. Det ser veldig hyggelig ut, og det er bare å bli imponert over alt dere får til i hagen! Mye fint hos dere fortsatt.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært en hyggelig uke:-) Og nå skal vi så smått begynne på et par små prosjekt for å gjøre ting litt enklere, og det betyr litt mer stein...
   Er nok endel som ikke har fått det varmt nok til blomstring i år, men vi nyter det som blomstrer nå:-)
   Ha en fin uke/Eirin

   Slett
 4. Hyggeligt og flot at I beværter så mange mennesker.
  Haven ser stadig godt ud.
  God helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det meste begynner å få høstpreg nå.
   Sommertreffet med Lars gamle klassevenner er noe vi ser fram til hvert år.
   (I år gikk vi over til engangs-servise, og det var enklere, siden vi spiser helt nederst i hagen)
   Pc-en min røk på torsdag, og det er da man merker hvor viktig den er..
   Nå sitter jeg med en ny maskin, men kommer ikke inn på den fb siden jeg hadde:-(
   Ha en fin uke.

   Slett
 5. Hei Eirin og Lars

  Jo ja - denne årstid savner jo forsommerens frembusende kraft. Nu er der mere ro:)
  det er fuldt forståeligt at jeres have tiltrækker de mange gæster!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Ja, det er mer ro nå, og frodig:-)
   Nå ser vi fram til høstsesongen.
   Ha en fin uke.

   Slett
 6. Hei Eirin og Lars.
  Hagen deres ser stadig flott ut. Alt trenger ikke blomstre for at det skal være flott.
  Dere er flinke til å åpne hagen deres.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise.
   Nå er fruen her i Oslo for noen dager, med ny pc. Den gamle sa takk for seg torsdag, og det er utrolig hvor avhengig man blir av en slik maskin, og jeg kommer ikke inn på den fb siden jeg hadde...
   Det er veldig hyggelig med åpen hage, men tror nok ikke det blir fullt så mye neste år:-)
   Gratulerer med dagen på etterskudd!/Eirin

   Slett
 7. Ni är beundransvärda som både orkar och vill ta emot gäster i er vackra trädgård. Det är mycket arbete runt detta och speciellt om man även skall bjuda på mat och jag förstår att era gäster är förtjusta.

  Trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Litt arbeid er det selvfølgelig, men vi synes det er både hyggelig og viktig å kunne gjøre det. Venner er jo noe av det mest verdifulle vi har! Når de gamle skolekamerater kommer, pleier dessuten noen å komme litt før de andre og hjelpe til med å gjøre i stand. Andre har med hjembakte kaker. Og etter måltidet hjelper alle til med å rydde. Vi deler også på utgiftene.
   Lars.

   Slett
 8. Hej Eirin och Lars!
  Er trädgård är så vacker, så jag förstår att ni får många besökare. Att träffa skolkamrater måste vara speciellt. Ni ser ut att ha det riktigt gott.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig å møte andre hageinteresserte på åpne hagedager og besøk av hagelag som er ute på tur. Og det er veldigdet hyggelig å møte de vennene fra tiden på barneskolen. Vi er ca. 10-15 stykker som har holdt kontakten i mange år, og møtes til cafe-lunch på det gamle barndoms-hjemstedet 3-4 ganger i året. I tillegg til har det begynt å bli tradisjon med et sommertreff hos oss i Sponvika, der også koner eller samboere også er invitert med.
   Hilsen Lars.

   Slett
 9. Hvor er det flot, at I byder så mange gæster indenfor i haven. De får en god oplevelse. Det må være spændende at mødes med gamle skolekammerater, jeg kan forestille mig, at snakken går livligt.
  God weekend til jer!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er riktig hyggelig å møte dem, og det betyr mye for oss. Vi er ca. 10-15 stykker som har holdt kontakten i mange år, og møtes til cafe-lunch på det gamle barndoms-hjemstedet 3-4 ganger i året. I tillegg til har det begynt å bli tradisjon med et sommertreff hos oss i Sponvika, der også koner eller samboere også er invitert med.
   Hilsen Lars.

   Slett
 10. Det har været et par dejlige gæstebud i haven. Flot at kunne beværte så mange.
  Haven ser dejlig ud.
  Jeg kan rigtig godt lide, at I skriver at der findes planteinteresserede og haveinteresserede. Jeg hører nok mest til sidstnævnte og synes egentlig, at det ofte er planteinteressen, der fokuseres på. Det vil jeg tænke mere over. Tak :-)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hilsen. Ja, mange av de hagegale er nok egentlig mer plantegale enn hagegale. Og det kanskje litt dominerende fokuset på planteinteressen, (som du nevner) er kanskje en av grunnene til at det er få manlige medlemmer i mange av de lokale hagelagene. Det kan virke som mange menn kun blir hullgravere for sine planteinteresse koner, i stedet for å bli aktive hageentusiaster...?
   Hilsen Lars.

   Slett
 11. Jeg har pånytt vært innom galleriet deres for å friske opp inntrykket.
  Åsså sveiper jeg litt tilbake i hagebildene. Dere har jo en inspirasjonshage i særklasse..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Martin. Hyggelig at du har vært innom galleri-siden i bloggen. Jeg tror ikke så mange har lagt merke til den. Og, ja vi har inntrykk av at de som besøker hagen vår blir inspirert - kanskje mest av planløsningen, strukturen og den etetiske utformingen av hagerommene. Vi er imidlertid veldig klar over at hagen ikke hadde blitt slik hvis det ikke var for at vi selv har hentet mye inspirasjon i alle de fine hagene vi selv har besøkt! Og da er det er jo hyggelig å kunne gi inspirasjon videre til andre ...
   Hilsen Lars.

   Slett