12. februar 2020

VINTER ELLER VÅR?

Som mange andre er også vi litt forvirret. Er det veldig tidlig vår, eller er det veldig sen vinter. Plantene i hagen virker også litt usikre, der noen av dem titter fram et par måneder før de egentlig skal. Og vi titter innom bloggen som vi sa vi skulle gjøre når våren kom. Altså det også et par måneder før vi hagge regnet med. Ikke mye å fortelle, bortsett fra at vi har lagt følgende planer  for åpen hage og hagebesøk kommende  sommer:

07. juni, formiddag, Besøk av hageforeningen i Säffle , Sverige
13. juni, formiddag, Besøk av Norske Blomstervenners forening.
13. juni kl. 13 - 17 Åpen hage, alle velkommen.
14. juni kl. 13 - 17 Åpen hage, alle velkommen
20. juni feirer vi femti-års brylluppsdag i hagen, sammen med familie og gode venner.
18. august, ettermiddag/kveld, besøk av Skiptvet og Spydeberg hagelag.
21. august, formiddag, hagelag fra Egtved - Ågård havekrets, Sør-Øst Jylland.Blir det ikke mer vinter framover, vil vi få god tid til å få hagen klar til sommerens besøk som i år starter tidlig i juni. 

Dagens bilder herfra ser slik ut:Inne er det for det meste fyr på peisen. Garnnøster og strikkepinner ligger litt både her og der, og 5-6000 små puslespillbiter har kommet på plass i løpet av regnværsdager og  mørke kvelder.


Isen har ikke engang lagt seg i hagedammen ... men vakkert er det likevel!


Eranthisen dukket opp et par måneder tidligere enn normalt.
Julerosene på bildene ovenfor har allerede blomstret lenge, men alt regnet de siste ukene har satt sine brune spor på de vakre hvite blomstene.


Krokusene er skikkelig på gang, og åpner seg på solfylte dager.

Det blir et litt roligere program i 2020, enn hva det var sist sommer. 
Det blir ingen dag med åpen hage i august - slik vi har hatt i flere år. Kun to dager den 13-14 juni. Ekstra hyggelig blir det å få besøk av hagelag fra Sverige og Danmark i sommer. 


Vi har ikke lagt opp til en høstkveld med "Lysaften i hagen" slik vi har hatt de to siste årene. Siden været er veldig usikkert i slutten av august og begynnelsen av september, er vi usikre på hva vi gjør. Sist høst hadde vi lysaften i øsende regnvær med fire besøkende gjester, og det blir jo litt meningsløst. Skulle værutsiktene bli gode, tar vi kanskje en lysaften på sparket, med 2-300 lys og lykter i hagen og fyr på bålplassen. I så fall varsler vi på denne bloggen og Eirins facebook-side. Fredag 28. august kan i så tilfelle være en  aktuell dato.


Du er i alle fall velkommen til et vårlig og forsommerbesøk  13-14 juni om det passer og du har lyst.  Vi har veldig mange planter som har blitt så store at de må deles denne våren, så da blir det også salg av en god del overskuddsplanter.

Snøfri hilsen fra Eirin og Lars

18 kommentarer:

 1. Jeg blir ordentlig glad av å se så vårlig vekst hos dere!
  Flott å lese om sesongens planer. I dag var lufta ordentlig
  vårlig. Vi kan tross det ikke være sikre på om vinteren kommer
  tilbake, vel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi syntes nok det er vel tidlig, og tror nok fortsatt det blir litt vinter, så vi har ikke startet ute enda.

   Slett
 2. Rar vinter, har jeg også konstatert. Og lukker uteøynene igjen til over vinterferien. Iallefall. Det skal jo strikkes også. Veldig fint med tidlig oversikt over åpne dager og planer. Håper jeg kan klare å være (nesten) like ordentlig og tidlig ute med å få bestemt noen åpne dager. Takk for både informasjon og inspirasjon

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har ikke startet ute enda, og syntes det er litt skummelt med 10 -15 cm. skudd på roser og klematis, og at enkelte stauder allerede er 10 -20 høye.
   Greit å få skissert sommeren litt :-)
   Nyt finværet/Eirin

   Slett
 3. Hei Eirin og Lars!

  Ja, det en merkelig vinter. Det er mildt her også selv om vi har hatt snø flere ganger her. Imponerende liste av besøkende dere legger opp til!
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er litt spent på hva frosten gjør med alt som spirer, og frost har og får vi framover..
   Litt mindre besøk i år, det ble litt for travelt i fjor..
   Fin uke til deg også/Eirin

   Slett
 4. Fint å se og høre fra dere i en vintermåned som virker mer som en vårmåned. Vi har det nok slik her på nordvestlandet også. Det er bare så fristende å jobbe i hagen. Gleder meg. Ha det fint fremover. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har ikke helt fått motivasjonen enda, syntes denne våren kommer alt for tidlig.
   Men det hadde ikke vært dumt med litt luking:-)/Eirin

   Slett
 5. Hej Eirin och Lars!
  Idag känns det som vår ute, soligt och fint. Hoppas bara att det inte blir vinter när vi vill ha vår.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig dag i går, men frost og is i vika her. Noen cordyalis sa foreløpig takk for seg:-)/Eirin

   Slett
 6. Flot sommerprogram med 50 års bryllupsdag!!!!
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint å benytte anledningen (gullbryllup) med hageselskap med familie og venner:-)/Eirin

   Slett
 7. Hei Eirin og Lars.
  En merkelig vinter dette. Det er noen få kuldegrader om natta, men mildt om dagen. Håper nå på en tidlig vår. Flott sommerprogram.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en merkelig vinter. Vi har aldri tidligere hatt blomstrende eranthis, krokus og snøklokker i januar/frbruar. I år hadde jeg håpet på en litt sen vår, er ikke helt i modus enda,
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett
 8. I har lagt et fint program med besøg af mange havekredse. Jeg vil gerne se jeres have, men synes der er lidt langt. Det er tidligt at begynde forårsarbejdet i haven, men vejret er jo til det i år. Nu er jeg holdt op med at vente på vinter, og krydser fingre for, at vi ikke får sen frost.
  I må have et godt haveår!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi håper dette programmet til sommeren blir bra, og gleder oss til hageselskap med familie og venner. Vi har heller ikke begynt i hagen, og her har vi hatt frost og is på dammene og på fjorden. Tror nok vi får mer frostframover.
   Ha en riktig fin helg/Eirin

   Slett
 9. Ser ut som våren er kommet lenger hos dere enn her hos meg. Er den lysegule som minner om månestråle også en julerose? Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel egentlig alt for tidlig her. Bladene har begynt å springe ut på mange busker og trær, og jeg tror ikke vi slipper unna frost framover...
   Det er en julerose:-)
   Ha en fin uke:-)/Eirin

   Slett