16. mars 2020

IKKE DET VERSTE STEDET Å BEFINNE SEG AKKURAT NÅ....

Når livet leves i korona-karantene, er det godt å bo så langt fra byen at en ikke treffer andre mennesker hvis en ikke oppsøker dem. Huset vårt ligger med "ryggen" mot en lite trafikkert vei og med fronten mot hagen, naturen og sjøen, og det er deilig å være pensjonist med stort hus og nesten to mål hage som vi kan utfolde oss i. Vi er veldig priviligert, og takknemmelige for at vi ikke er aktive politikere, eller bor i en leilighet i sjette etasje i asfaltjungelen akkurat nå.

Det undrer oss imidlertid å se at mange er på hyttene sine nå om dagen.på tross av det klare forbudet. Området rundt Halden, er et område med mye hyttebebyggelse. Enig eller uenig;  mangel på solidaritet med fellesskapet synes vi. 


Fortsatt mellom null og minus fem grader om natten, men deilig å holde på ute noen timer midt på dagen. Akurat nå er det noen dager med nydelig vær med skikkelig vårstemning, og vi har fått beskjært endel busker og trær. Noe er bare stusset litt på pannluggen og ved ørene, mens andre ting har fått mer brutal behandling - slik som den hengende dvergpilen som står i det største steinbedet.Den skulle opprinnelig bare skape litt vandrende skygge i bedet, men hadde på tross av årlig pyntebeskjæring fått en diameter på nester tre meter. Nå ser den mer hjelpeløs ut enn en nyklippet sau!


Det ble som i monopol: "Rykk tilbake til start". Men den kommer seg forhåpentlig raskt. Ulla vokser jo ut igjen. Nå venter vi på at kuldegradene blir borte og at vi kan begynne å klippe ned staudene, rense opp i bed og hagedammer, ta fram grillen og gjøre det beste ut av korona-isolasjonen.

Virusfri hilsen fra Eirin og Lars.

22 kommentarer:

 1. Hei Eirin og Lars!
  Ja, jeg er helt enig, for det er rett og slett mangel på solidaritet når folk oppfører seg sånn. Kanskje det er sånn at mangel på solidaritet kommer av at folk ikke vet hva ordet betyr? ;) Med så klare oppfordringer så burde folk lytte på rådene. Her hvor vi bor går hovedveien fra Kongsberg til Larvik forbi 50 meter herfra, og det er lett å se når folk drar på hytta. Jeg blir så provosert, så jeg skal la være å si mer ;)

  Ja, vi er heldige som har en hage å stelle med. Her var det -7 natt til lørdag, og det ligger fortsatt snø her. Men det blir nok snart slutt på vinteren får vi håpe!
  Nyklippet sau var et godt uttrykk :)

  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig å kunne være ut nå. Idag blåser det friskt, men en tur ut blir det.
   Vi håper at telen snart blir borte, og at vi slipper så mange frostnetter, blir noen i slutten av uka igjen.
   Ha en fin dag/Eirin

   Slett
 2. Så heldig kan man være at man bor på et slikt sted. Herlig å kunne holde på i hagen og ikke tenke på at man treffer på andre. Vi er også heldig :) Vi har nemlig hytte i samme kommune som vi bor i. Nyt dagene. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Skikkelig blås bort vær idag :-) Men, det blir nok en tur ut for å bevege seg litt.
   Ha en fin dag/Eirin

   Slett
 3. Hei på dere! Her er vi jo også godt skjermet fra verden rundt oss og kan trygt ta oss noen runder i hagen :-)) Med hjemmekontor er det bare å håpe på litt godvær så kan vi kanskje innta lunsjen i hage?! Det var en virkelig heftig beskjæring men noen ganger er det jo nødvendig å gå drastisk til verks :-)) Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Av og til må kraftig beskjæring til , vi startet mindre drastisk, men det så bare helt håpløst ut. Spent på å se hvordan det blir:-)
   Ha en fin uke!!

   Slett
 4. Hej med jer
  Her nyder jeg også haven hver dag, det er dejligt at have noget andet at gå op i.
  Her på vores lille ø, har mange også fundet over i håb om at slippe for corona, men hvad tager de med sig, man ved det ikke.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Her gikk regjeringen ut og ba alle hyttefolk holde seg hjemme. Kanskje mest pga.små kommuner som fikk doblet til femdoblet innbyggertallet, og ikke har helseberedskap til det, og så forflytter man seg....
   Våren er kommet et godt stykke lenger på Samsø :-)
   Ha en fin dag/Eirin

   Slett
 5. Hei Eirin og Lars.
  Vi er så heldig som har en hage vi kan være i disse tider.
  Ja, noen ganger er det nødvendig å gå drastisk til verk.
  Ta vare på dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi ga nok opp den mer forsiktige beskjæringen underveis...
   Idag blir det nok bare en tur i hagen, hvis ikke vinden gir seg, men det er fortsatt for tidlig å renske bed.
   Vi er i karantene 10 dager til, men holder oss nok litt isolert så lenge det anbefales(grunnet alder)
   Ha en fin dag./Eirin

   Slett
 6. Hei Eirin og Lars

  Det var da også et kraftigt indgreb: At man ikke må være i sit sommerhus, hvis det ikke ligger i ens bopælskommune... Men der er sikkert gode grunde til det.
  Vi må alle bidrage til at vi kommer igennem denne krise!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. I Norge har vi jo mange hytter på fjellet i små bygder, der innbyggertallet doblet til femdoblet seg i helgen og folk hadde planer om å bli framover. Det har ikke bygdene beredskap til i denne krisesituasjonen og man (regjeringen) ønsket heller ikke å spre smitte ved reising. Drastisk, men det gjelder å stå sammen.
   (At kommunene har tillatt en slik utbygging er vel kanskje en annen sak...) :-)
   Og det er klart, vi er heldige som bor her nå.
   Ha en fin dag.

   Slett
 7. Hej Eirin och Lars!
  Vi har det bra som har en trädgård att tillbringa tiden i. Det är märkligt att man inte följer föreskrifter, det finns oftast en tanke bakom.
  Sköt om er och ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag har jeg endelig sådd litt, og Lars startet litt før meg med tomater, og der er det god spiring. Godt å være igang.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 8. Hej på Er!
  Känner precis som ni att jag är priviligerad som har trädgården,naturen och ett eget hus att vara i nu.
  Att alla inte rättar sig efter reglerna som gäller nu är frustrerande.
  Vi har haft mycket, mycket regn och blåst, hårda vindar, kulingar och stormar vilket har gjort att jag inte har varit ute så mycket som ni. Kanske struntar ni i regn och stormar?

  Ha det så gott och plocka fram grillen i alla fall redan nu:-) Grilla ute och ät inne :-)!
  /Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anja.
   Vi har hatt mye regn her også, så det en ganske søkk bløtt i det mest av hagen, og vi har hatt mye vind. Litt mindre nå, så det går greit å holde på ute.
   Vi er nok ikke ute i hagen i storm og vind.... da koser vi oss inne.
   Grillen får nok stå på uthuset en stund til. Vi må ha hjelp til å få den opp på terrassen, og i disse corana tider kan nok det ta sin tid:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 9. Hvor er det dejligt at kunne gå ud i haven og få tankerne væk fra de dystre meldinger om coronasituationen. I har meget at glædes over i jeres have. Jeg falder især for det lille runde bed med krokusserne, der er en glad og varm forårsstemning i det billede.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å kunne holde på ute, selv om vi ikke gjør så mye hver dag.
   Det er også godt å ikke bo i en blokk i en by i disse dager:-)
   Det runde bedet har kun krokus på våren, resten av året er det sort jord rundt det treet og de andre trærne i plenen. Vi har en vrihassel med snøklokker under, avløst av tulipaner. --vi har fint utsyn til begge trærne fra plassen vi tar morgenkaffen. Deilig vårstemning:-)
   Ha det riktig godt begge to!!

   Slett
 10. Hej Eirin och Lars!
  Vad härligt att Ni har en stor trädgård att vara i nu när det är sådana bakterietider då kan Ni förena nytta med nöje.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å ha hage og flotte turområder å bevege seg i nå.
   En nabo var snill og handlet for oss i dag, litt fersk frukt og grønnsaker.
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett
 11. Høres ut som dere har deilige dager i hagen tross alt. Her har vi en kald mars, og det har ikke vært særlig fristende å være ute i vind og regn, men håper på bedre vær framover. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Vært litt ute, men det blåser iskaldt, så det blir mest inneliv. Får nok vente med det meste til det blir litt varmere. -6 idag morges.
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett