22. august 2020

"SMAK AV HONNING".....

Så er 15. august passert, og en ganske merkelig sommer går mot slutten. De neste ukene håper vi å kunne tilbringe mange late kvelder både i hagen og ute på terrassen, med vakre solnedganger, venner som stikker innom, varme pledd, gode bøker, strikketøy, lamper og lykter, med fyr i bålpanna og god mat og godt drikke.

 Slike kvelder må vel kunne sies å være noesom det norske bandet "DeLillos" ville kalt for "En smak av honning"? Mmmmm... Teksten i sangen er blant annet slik:

Å ligge på et svaberg og bare være til
Og kjenne solen varme i en luft som er så mild
Det er hva jeg kaller en smak av honning
Å vite at man ikke har behov for noen ting
Nei bare kjenne gleden for alt som er omkring
Det er hva jeg kaller en smak av honning

Eirin nyter "Smaken av honning".

Noe av det fine med hagen er at hver tid på året sin egen sjarm. Og ukene på sensommeren, før årets siste luke- og stelle-runde, er en virkelig deilig tid, med mange late dager.


  På grunn av covid-19 har mange planer og avtaler blitt endret og/eller avlyst i sommer. Sommerselskap med skolevenner fra 1950-tallet og besøk av flere hagelag har blitt avlyst. Likeså vår egen tur til Midtjylland. Besøk av hagelag fra Sørjylland ble imidlertid gjennomført den 21. august, etter at deltagerantallet  ble redusert til 20 personer, og reiserute gjennom Sverige, med hagebesøk underveis, ble droppet, og i stedet gikk direktemed buss til Hirtshals og ferge til Norge og Larvik.

Her ankommer besøkende fra Sørjylland til hagen vår. Det var varslet regn og store nedbørsmengder denne dagen, men vi var heldige og hadde tørt vær helt til gjestene hadde satt seg på bussen igjen. Dette var uten tvil et veldig hyggelig havebesøk! Positive, smilende dansker, med genuin interesse for hage, er noe som passer godt for oss.

Dager med Åpen Hage har vi imidlertid hatt flere av i år enn tidligere år, for å unngå besøk av mange personer samtidig. Stort sett har 4-5 personer ruslet rundt i hagen samtidig, og da er det enkelt å holde avstand og likevel snakke hyggelig med gjestene. Vi får satse på en mer normal sommer og flere hagelag-besøk neste år.

Sensommerhilsen fra Eirin og Lars.
 

21 kommentarer:

 1. Det er jo egentlig hyggelig å ha besøk av 3-4 synes jeg. Da får en snakket sammen 😀. Ja jeg hadde også besøk av Kurt og gjengen fra Danmark.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi regnet nesten med at de hadde vært hos deg :-)
   Hyggelig besøk.

   Slett
 2. Hei Eirin og Lars
  Ja, det har uten tvil vært et spesielt år på alle måter. Kjedelig med alle avlysningene for dere da. Jeg foretrekker mindre folk i hagen uansett Covid 19 eller ikke. Da får en snakket mer med hver enkelt. Ja, nå er det smak av honning som gjelder, for resten av hageåret er en god bonus. Nå er det bare å nyte hagen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå skal vi små-pusle og nyte sensommeren:-)
   Godt å ha varme på terrassen om kveldene.

   Slett
 3. Hej Eirin och Lars!
  Den här sommaren får vi lägga bakom oss för den har varit speciell på många sätt och så får vi planera för nästa sommar som vi får hoppas blir lite mera som man är van vid.Hösten har också sin charm när man får tända lyktor som lyser upp och njuta av stillheten när mörkret faller och titta på höstens varma färger ute i naturen.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er det bare å nyte sensommeren og høsten. Det virker som høsten allerede er her.
   Godt å planlegge for neste sommer:-)

   Slett
 4. Hej Eirin och Lars!
  Vilka vackra rofyllda bilder, med skön stämning. Hösten är fin både i trädgården, och med mysiga kvällar. Ni har gjort så fint med alla ljus och lyktor.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Høsten er en deilig tid, hvor man kan samle inntrykk og farger fram mot vinteren:-)
   Hyggelig med lykter og varme på terrassen på kveldene.

   Slett
 5. Hei Eirin og Lars.
  Ja, det har vært en annerledes sommer på mange måter. Her er det bare plass til et par stk om gangen. Synes det er like greit.
  Fint bilde av deg Eirin.
  God søndag.
  Hanne-LIse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært en annerledes sommer, så vi får håpe på mer normalisering neste sommer.
   Nå skal vi små-pusle i hagen, og nyte hagen og sen-sommer/høst-kvelder:-)

   Slett
 6. Lyder som I har indrettet jer fornuftigt efter forholdene og alligevel fået en dejlig sommer ud af det. Og nu står høstdage og aftner for døren og skal også nydes i jeres skønne have. Ligner virkelig en smag af honning!

  Hyg jer!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært en annerledes sommer, så nå får vi nyte høst-hagen, og samle på inntrykk fra alle fargene høsten bringer oss, fram mot en mørkere tider:-)

   Slett
 7. Mørke høstkvelder er nydelig, ha en fin kveld (kanskje med pledd og bålpanne), hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir mange lykter og varme fra terrasse-ovn framover:-)

   Slett
 8. Hei! Nyt en smak av honning. Det er himla godt. Dere har mye å nyte. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi nyter, og koser oss med å holde litt på i hagen-:)

   Slett
 9. Dejlige stemningsbilleder fra haven. I eftersommeren er der ikke så mange gøremål i haven, og man kan lade roen falde på. Vi havde set frem til at få jeres besøg, men det blev der jo desværre spændt ben for. Vi har heller ikke været i udlandet i sommer, men vi har kørt mange dejlige ture rundt i Danmark. Vi har heldigvis ikke mange coronatilfælde i vores del af region Midtjylland.
  I må have det godt!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna.
   Det er faktisk vår tredje tur til Danmark som er blitt avlyst i sommer. Så for vår del blir det turer i Norge. Vi hadde også sett fram til å besøke dere:-)
   Vi får håpe på andre tider i 2020.
   Nå nyter vi litt mørkere kvelder på terrassen med lys og varme.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 10. Hej Eirin och Lars!
  Ser ut som att det finns ett nytt inlägg, som heter "Bilder fra ett besök" men det kommer inte upp. Får bara att det inte finns. Tänkte bara meddela ifall det finns men inte syns.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for beskjeden.
   Vi fikk et teknisk problem da alle bildene ble borte fra innlegget. Har fått ordnet det idag:-)
   Eirin

   Slett