20. april 2021

VÅR MED BESØK AV SOMMER ...

Vi ventet på at våren skulle komme for fult, og så kom plutselig sommeren med temperaturer  godt over 20+ i flere dager. Shorts, T-skjorte og grilling til langt utpå kvelden. Vi ønsker oss mer av dette, men det er dessverre varslet at det kun var "en smak av honning" denne gangen - for å sitere Delillos. Og det er sannsynligvis best for alt som vokser i hagen.

Hundetann.

Nå titter det fram med vakre tuer over alt i hagen, scilla og primula her.

Stjernemagnoliaen som vi ofte omtaler som et rotetre - på grunn av den ubestemmelige strukturen er veldig vakker - de få dagene den blomstrer.

Flere av primulaene blomstrer rundt i hagen

Cordyalis

I dag har de første tulipanene åpnet seg!

Kubjellene er nå i full blomst.

Snart kjøres lass nummer to på kompostanlegget, siden våre tre kompostdunker er fulle for lengst. 17 store sekker og 5 store spirearotklumper ble det denne gang - to sekker mer enn for et par uker siden. Og det blir sikkert en tur til. Vi forsøker å lage minst mulig hull i sekkene slik at vi kan bruke dem mange flere ganger - 3,4,5...

Gartnerinnen prøver seg som slangemenneske i hageidyllen langs dammen.

En stille morgen i Korterødkilen i Sponvika, med morgenkaffe på terrassen, blå himmel, fuglesang, flere plussgrader og ikke et vindpust....

Ikke alle har oppdaget at vi under bloggens forsidebilde har en menylinje der en han søke på ulike temaer på bloggen. Siden SE HAGEN er bloggens fotoalbum med lite tekst og mer enn 280 foto fra hagen. Siden er nå redigert og oppdatert. Ta en titt. Siden GALLERIET ble oppdatert for en tid tilbake, og de andre sidene i  menylinjen står for tur.... 

Sommerlig vårhilsen
Eirin og Lars.

16 kommentarer:

 1. Hei Eirin og Lars
  Ja, da har dere virkelig fått smak av sommeren med over 20 grader. Her har det stoppet på 16,6 grader på to dager denne uken, men jeg klager ikke :)
  Kan dere ikke få tømt kompostbingene deres? Dere hadde vel hatt nytte av all den gode komposten selv?
  Jeg har tømt min kompostbinge i dag. Mye jobb, og tungt var det, men nå er den om ikke annet tømt :)
  Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Vi har tre lukkede kompostdunker, og de er fulle...Vi har sluttet med åpen kompost pga brunsneglene. Men de fylles opp etterhvert som vi tømmer:-)
   I dag var det skikkelig iskald vind fra nord, sludd og haggel, så kroppen får en hvil:-)Eirin

   Slett
 2. Hei! Våren har kommet noen hakk lengre enn her! Ser at dere har noen av primulaene som vi har. Er veldig glad i dem. Det er så deilig å være i gang igjen. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig å være i gang igjen! Og været i dag viser at april er april.
   Haggel og snø i dag, så det ble ingen hagedag.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 3. Hej Lars och Eirin!
  Det ser fint ut i rabatterna och väldigt mycket blommar hos er, som jag får vänta på ett tag till. Det blir mycket avfall, speciellt om man klipper och gräver upp buskar. Då är det bra att det finns en avfallsstation. Vacker magnolia och backsippan är en favorit. Vivorna ser stora och fina ut, här har de precis börjat titta fram.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika.
   Det er deilig når de første blomstene titter fram:-)
   Krokus og snøklokker er stort sett avblomstret, men så er det så mye annet som viser seg fram. (Vi sliter litt.... med nettet, og blir nok uten en drøy uke i starten på mai), derfor litt sporadiske meldinger, tilbakemeldinger fra oss)
   Utrolig hvor avhengeig vi er blitt av nett.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 4. Jeg skal love for I har haft sommer, og haven er nærmest blevet sparket i gang - men I er jo også kommet ud af starthullerne:) Dejligt at få ordnet så meget på nogle varme dage.
  Smukke spejlinger i det stille vand af både naturen og slangemennesket, og dejlige forårsblomster i haven! - Og der er stadig vand i dammen!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble nesten vinter igjen i dag. Jeg var ute og kjørte og måtte stanse en stund pga sludd/snø som la seg på veien, og det fungerer dårlig med sommerdekk:-)
   Slangemennesket er fortsatt litt smidigere enn husbonden...
   Vannet synker litt, men sterk vind,sol og varmt vær gjør at vi faktisk tror og håper at vi slipper å legge ny duk i dammen:-)/Eirin

   Slett
 5. Jeg har lige siddet og set alle billeder i “Se hagen”. Hvor har jeg nydt billederne. Jeres have er så smuk, og det samme er udsigten til det omgivende landskab. Jeg er allermest begejstret for alle stenene. De er lagt, så det ser så naturligt ud. Det må have været et kæmpestort arbejde, at få alle disse tunge sten på plads.
  Der er meget, der blomstrer hos jer nu. Vi har også haft et par varme dage, men nu er det koldere og meget blæsende.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du har sett på bildene. Lars fant ut at han ikke hadde oppdatert siden på mange år, så da ble det gjort.
   De største steinene ble kjørt inn med traktor, og plasset der de står nå, som det første vi gjorde da vi startet med hagen. Utfra en skisse/plan Lars hadde laget.
   I går hadde vi igjen en iskald dag, med sludd og haggel og vind fra nord. Aprilværet fortsetter:-)/Eirin

   Slett
 6. Så mye fint dere har i hagen nå. Ja, det blir litt for mye for kompostbingen her også inn i mellom. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig med vår i hagen. Kompostdunkene blir fort fulle, og siden vi ikke hår åpen kompost, må vi kjøre det bort:-)/Eirin

   Slett
 7. Ja desværre var det kun en kort fornøjelse med de høje temperaturer, så høje var de nu ikke her, til gengæld var der ikke meget vind, det nød vi meget. Kobjælderne er vi vilde med :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble en kort fornøyelse, men godt å kjenne varmen. Så kan vi kanskje nyte blomstringen litt lengre:-)
   Kubjellene holder nok på en god stund til.
   Ha det godt(Eirin

   Slett
 8. Hej Eirin och Lars!
  Ni har så mycket fint som blommar i Er fina trädgård,den gula primulan finns även i min trädgård och den är så tacksam.Här har vi haft en vecka med sol och över 10 grader varmt och det gav mersmak nu har det däremot sjunkit till bara några grader och varit snöstorm men den som väntar på något gott osv.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Margareta.
   Det ble en kort "sommer", og vi har hatt både sludd iskald vind fra nord, og frostnetter.Snøstorm har vi sluppet.
   I dag var det mindre vind, men frostnetter har vi nok til etter fullmåne. Men det er allerede mye å glede seg over i hagen:-)
   Håper dere får litt varme/Eirin

   Slett