25. mai 2021

HYGGELIG HELG ...

 Vi tilbrakte pinsen her hjemme og selv om været ikke var det aller beste, har vi for det meste holdt på ute i hagen. Luket, delt og flyttet på noen stauder og tatt en kopp utendørs-kaffe med noen venner som stakk innom. Hagen er fortsatt ikke helt sommerklar, men det begynner å hjelpe. Heldigvis har det vært en litt langsom vår som gjør at en henger med - sånn noenlunde. Her er noen bilder fra hagen, tatt nå i helgen:

Keiserliljen (ovenfor) lever opp til navnet - majestetisk og elegante. Keisertreet (herdighetssone 1)(ikke på bildet) derimot, virker imidlertid til å ha sagt takk for seg i løpet av vinteren, etter tre år i hagen.

Flere alpeklematis blomstrer rundt på klatrestativ og portaler.

På Mahoniaen har blomstene blitt skikkelig gule. 

Vi rakk også å henge opp utstilling i det lille sommergalleriet i hagen, med 17 bilder Lars har malt i løpet av vinteren.

Krukkene er nå i ferd med å komme på plass igjen.

En frøsådd Oxalis.

Frøsådd akeleie

Trochodendron (Hjultre)En vakker Japansk viftelønnen.

En frøsådd anemone.

Sjømannshjerte

 Magnoliablomsten beundres av en gruppe villtulipaner, som er en favoritt blandt tulipanene.

Manolia ved hagedammen.

Siden vi stort sett skal være hjemme i sommer, har vi bestemt at vi satser på å holde hagen åpen for besøk, med utstilling i sommergalleriet og salg av overskuddsplanter,
 klokken 13-17 følgende dager;

12-13 juni
19-20 juni
16-17 juli
8. august 

Forutsettningen er selvfølgelig at vi kan gjøre dette innenfor de til enhver tid gjeldende korona-regler og råd fra helsemyndighetene. Og med flere dager med åpen hage bør det kunne gå veldig greit å gjennomføre "Åpen hage" på en trygg måte. I tillegg får vi litt bedre tid til å snakke med de som kommer på besøk. 


Og med vårt blomstrende Japanske kirsebærtre ønsker vi alle våre lesere en riktig god start på sommeren! 

Eirin og Lars.
23 kommentarer:

 1. Hei Eirin og Lars

  Så mye fint som blomstrer hos dere nå. Ja, keiserkroner har jeg også prøvd meg på her, men de forsvant. Jeg visste ikke at de hadde så lav herdighetsone, men det forkkarer jo hvorfor de ble borte. Da får jeg ønske dere lykke til med åpne dager i sommer, og håpe at det lar seg gjennomføre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Ja, det er mye fint som blomstrer nå. Var ikke klar over at keiserkroner hadde lav herdighets-sone. Men, de er elsket av liljebiller..Heldigvis har det vært litt færre i år.
   Mest av alt ønsker vi nok nå, muligheten til å kunne se familie og venner mer:-)
   Hagebesøk er en ekstra bonus, om det går.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 2. Hej Eirin och Lars!
  Ser fint ut i trädgården, förstår att det finns mycket att göra i en så stor trädgård.
  Vackra magnolior och körsbärsträd. Det är nog många som vill ta en tur i er trädgård, hoppas att det går att genomföra och att pandemin lugnar ner sig.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika.
   Fordelen ved hagebesøk er at det er ute:-)
   Men mest av alt ønsker vi nå å kunne møte barn og barnebarn mer. Det begynner å tærer på å bare skulle treffes ute, og er jo litt væravhengig.Vi håper på en litt mer normal juli!
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 3. Ja I har da nået en del i pinsen, jeg synes, det kniber at følge med ukrudtet, når det regner så meget.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp!! Ugraset gror som aldri før, selv om det er luket en gang, må vi nesten luke fram plantene:-) Nå ser vi fram mot sol og litt varmere vær, og mulighet til å få klippet plenen./Eirin

   Slett
 4. Dejligt med vilde tulipaner og alle de fine selvsåninger. Det er godt der er noget som trives så godt at det spreder sig selv. Jeres "japanske" hjørne ser meget dejligt ud og udstillingen kunne jeg også godt tænke mig at se!
  Nu hvor der snart kommer et corona-pas bliver der måske mulighed for at rejse lidt, og ellers må jeg vente til næste år, for jeg kunne jo godt tænke mig at se jeres have i virkeligheden. Man må stadig tage én dag ad gangen, men jeg ønsker jer god fornøjelse med Åben have!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. De gule villtulipanene er en av mine favoritter, og de får gjerne spre seg. De er virkelig elegante! Vi har fortsatt et håp om en Danmarkstur på sensommeren. Er invitert i et sølvbryllupp i Videbæk i august, og hadde håpet å kombinere det med noen hagebesøk, men det blr kanskje ikke noen tur før neste år...:-(
   Om det er mulig hadde det vært hyggelig å besøke din hage :-)
   Du er ellers velkommen hit dersom du/dere er i Norge.
   Men, vi må ta en dag om gangen/Eirin

   Slett
  2. I skal være velkomne hvis I kommer til Danmark!

   Slett
 5. Flott hage dere har!😊 Kos å holde på i hagen. Her går det i bygging av drivhus, luking i bed og planting. Det skal bli varmere fra fredag, nå er det 12 grader. Gleder meg😊 Kos dere videre i hagen!😊🌷🌞🍀

  SvarSlett
  Svar
  1. Skikkelig grunnarbeid dere gjør med drivhuset, følger med på Fb. Pga. usikkert og ustabilt nett blir det ltt av og på for oss,men vi ser fram til bedre tider i juni:-)
   Gleder oss til varmere vær, og å kunne plante ut sommerblomster! /Eirin

   Slett
 6. Jammen meg mye fint som blomstrer hos dere, synd med det som ikke har tålt vinteren, er litt her også, men jeg prøver å ikke tenke på det. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Sliter litt med nett her, litt av og på....
   Ja, det er mye som blomstrer nå, og jeg kan ikke huske sist tulipanene og andre løkplanter hadde så lang blomstring. Vi har gravd opp flere roser og bartrær i år. Dyp tele og sterk vårsol er ingen god kombinasjon, og det er ikke mulig å dekke til alt. Men vi får jo muligheten til å plante noe nytt:-) :-(
   God forsommer/Eirin

   Slett
 7. Hei Eirin og Lars.
  Mye flott som blomstrer hos dere. Mye har gått også her, men vi kan ikke gjøre noe med det. Her har det regnet lenge så nå begynner jeg å bli lei. Nå skal vi heldigvis få noen solskinnsdager. Flotte bilder som Lars maler. Flink er han.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise.
   Ja vi begynner å bli lei regn nå, men det går nok ikke lang tid før vi ønsker oss regn igjen....Grunnen er mer enn mettet, så vi håper at sol og vinn hjelper så vi får klippet gresset igjen.
   Nå skal sommerblomstene ut, og nye stauder og buske plantes:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 8. Fantastisk hage og galleri ... Mange hilsener til deg og takk for de fantastiske bildene. Jeg har stor glad å se.
  Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vakkert i hagen nå, og stadig nye planter som overtar blomstringen.
   Hyggelig at du likte bildene.
   Eirin

   Slett
 9. Hej på Er!
  Så mycket fint som blommar i Er vackra trädgård.Den maffiga kejsarkronan är riktigt fin för att inte tala om sista bilden på det vackert blommande körsbärsträdet och Magnolian som blommar vid dammen får man inte glömma.Här har vi det lite kallare men värmen är på ingående något som ska bli riktigt härligt.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Margareta.
   Ja det er mye som blomstrer nå, mye tok slutt under det kraftige regnet, men da er det nye planter som viser seg fram. Alt regnet og varmen nå gjør at alt eksploderer, også ugraset har fått ny giv:-)
   I går ble terrassen vasket, så nå kan krukkene settes ut.
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett
 10. Det blomstrer så fint i jeres have. Regnen og kulden har været godt for noget. Men ellers vil det være rart med sol ind i mellem.
  Forhåbentlig bliver det godt vejr til dagene med åben have.
  De gule botaniske tulipaner er meget smukke og elegante <3
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi trengte regn, men ikke i slike mengder.. I nederste del av hagen er det endel planter som har hatt en litt for våt vår. De siste årene har det ble litt mer av kraftig regn og store nedbørsmengder i løpet av bar et pat timer, så vi har gjort noen endringer med drenering.
   De gule tulipanene er enda finere live, Tynne stengler med en elegant bøy på toppen.:-)/Eirin

   Slett
 11. Det er en fin samling blomster, I kan vise fra haven. De gule tulipaner og de blå akelejer kommer ind på en delt førsteplads. De er hver især smukke.
  Hvor har du været produktiv i vinter, Lars. Tænk at få malet 17 billeder. Det ser ud til at være en spændende udstilling. Jeg bemærker især det blå billede på endevæggen, det taler til min fantasi.
  Jeg håber, I får lejlighed til en lille tur til Videbæk i sommer. Vi vil i så fald glæde os til at se jer 😀.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna.
   Liten glipp hos oss. Lars skulle legge inn et svar til deg, men det ser ut til å gått i glemmeboken. Vi har vært uten nett tilgang en periode, og ny nett leverandør greide ikke å koble oss på. Så da har vi bare sjekket mailer på min mobil..
   Han har fått malt endel i vinter. Det har vært mye hjemmetid, og mye annen aktivitet satt på vent pga. corona. Jeg kan nok også like det blå bildet godt:-)
   Vi planlegger fortsatt lite i forhold til reise, men vi håper på en tur til Jylland i høst, og det hadde vært rigtig hyggelig å treffe dere igjen:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett