10. juli 2021

MYE Å SE ...

Til helgen, 17-18 juli holder vi for tredje gang denne sommeren, åpen hage mellom kl. 13 og 17. Mye å se i hagen, malerier av Lars i det lille sommergalleriet og salg av mange overskudds-planter fra hagen.  I disse corona-tider har det fungert veldig bra å fordele besøk av hageinteresserte over flere dager/helger med åpen hage. Det gjør både at det ikke kommer mange besøkende på en gang, men at det hele tiden rusler 4-5-6 gjester rundt i hagen. Og at vi får litt mer tid til å svare på spørsmål og snakke med den enkelte.

Idyll ved dammen. Kanskje du har besøkt hagen vår tidligere? Kanskje for noen få år siden. Vel, det er stadig noe nytt å se. Vi ligger jo ikke på latsiden, og i tillegg er hagen  nesten som en stor teaterscene hvor ulike årstider og skiftninger i vær, lys og skygge gjør at det hele tiden fremføres en spennende forestilling mellom  de vakre og blomstrende kulissene på scenen. Så, velkommen på besøk - om du har lyst.
 
Klematis på uthusveggen.

Storklokke, Campanula latifolia AlbaLiljer både i og rundt dammen

Alltid idyll ved dammen.

Parti fra hostabedet som nå har 69 ulike hosta, Fredløsen er under kontroll.

Hosta etter regn.Parti fra hagejungelen med brokbladet tulipantre midt i ildet..

Snart mer roseblader på bakken enn på portalen

Parti fra hagen

Fra uteplassen ved uthuset og sjøen og Kjeøya i bakgrunnen

Under Hasseltreet

ved bålplassen

Som du ser er hagen sånn passe skrånende, og terrassert i ulike nivåer.

Steinbedet er klart for fjerde runde med luking og tynning.

Morelltreet, (sett ovenfra) er nesten klart for å bli høstet. Mmmmmm...

Eirin og Lars

 

12 kommentarer:

 1. Lækkert med så mange moreller. Jeg har ikke besøgt jeres have, men den er uden tvivl et besøg værd.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Morellene er gode, men skjærer, måker og terner syntes også de ser lekre ut:-)
   Hilsen Eirin

   Slett
 2. Ja, man kan tydeligt se I er i gang med en ny "forestilling" i forhold til sidst, og nu er frodigheden på sit højeste (tænker jeg). Hvilken dejlig stemning i haven nu med alle de store Hosta-blade og dejlige dagliljer, Astilbe og blomstrende Spirea!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man kan vel si at det nå bokstavelig talt gror oss over hodet. Noen planter må lukes fram, og hostablomstene bør nok skjære ned nå, før det kommer mer regn, ellers blir bladene så stygge. Men, det spørs hvor mye en orker å holde på ute i den varmen som har meldt, og jeg skal ha en liten ferie:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 3. Hej Eirin och Lars!
  Det ser riktigt fint ut, trädgården är klar för nya besökare. Den ljusgröna lönnen är så vacker och under hasselträdet lyser den röda astilben upp. Det blir många nya uttryck under en trädgårdssäsong.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika.
   Helt ferdig blir det nok ikke i hagen nå, men det er vakkert selv med en del ugress.
   Den lys gul/rønne lønne lyser opp, og astilbene er på topp nå:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 4. Hei Eirin og Lars.
  Det er frodig tid vi har. Flotte bilder fra hagen. Jeg skulle gjerne bodd litt nærmere så jeg kunne besøkt hagen deres. Lykke til med ny hagevandring.
  God søndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Hei Eirin og Lars
  Flotte bilder fra hagen deres. Dammen og de blomstrende vannliljene er så fint.
  Så spennende å se deres brokebladede tulipantre. Jeg har kjøpt et sånt i år, og er som alltid spent på om det overlever.
  Ha en fin ny sommeruke!

  SvarSlett
 6. Jeg vet ikke om det er været, eller hva det er, steinbed har jeg ikke, men jeg har luket mye mer i år enn jeg noen gang har gjort før. Puh, godt jeg ikke skal ha hagevandring :D Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. Hej Eirin och Lars!
  Så fina bilder från Er så fina trädgård det måste vara en fröjd att få vandra omkring och uppleva allt det vackra.Er trädgård verkar vara redo för nya besökare som ska vandra runt och beundra både blommor träd samt andra arrangemang.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett