2. august 2021

SKIKKELIG FRODIG ....

Så er juli måned, med masse godvær, og noen skikkelig våte dager, tilbakelagt. Skulle gjerne sett at nedbørsmengdene hadde fordelt seg på en litt annen måte, men slik ble det altså ikke i år.  Med oppholdsvær og solglimt i dag, var vi ute og knipset disse bildene.

Skikkelig frodig over alt i hagen.

Vi takker for kommentarer på vårt forrige innlegg, som vi ikke har rukket å svare på, siden vi forrige uke var på en liten ferietur.  Nå håper vi på noen dager med opphold og varme, slik at vi kan få tatt en "face-lift" i hagen før vi på søndag, den 08. august, klokken 13-17 avholder sommerens siste dag med åpen hage, plantesalg og utstilling i det lille sommergalleriet. 

Bildet over er fra innsiden av hageporten. Den fargerik vårblomstring er for lengst forbi, men vi overdriver ikke når vi sier at hagen akkurat nå er på sitt absolutt aller frodigste. Virkelig litt av en opplevelse synes vi som besøker den hver dag.

Som tidligere år er den tyrkiske Parotiaen veldig tidlig ute med å ikle seg høstfargene. 

I år blomstrer denne Yucca-palmen for første gang. Forrige sommer blomstret en annen  på hele fire stengler. Yucca-palmen er alltid litt av et syn når den blomstrer.

En rødblomstrende calycantus, og et par nye syrinhortensiaer (ovenfor) er skaffet for å  erstatte noen busker/trær som har ikke klarte den kalde senvinteren i år

Vi liker ulike hortensiaer. Både på grunn av form, fargevarianter og struktur, og fordi de blomstrer på denne tiden av året, da mange andre busker og trær har avsluttet sin blomstring.

Denne hagehortensiaen, som står i sur jord og gjødsles med kukompost, får veldig vakre blå-toner.

Ovenfor og nedenfor ser du hortensiatreet som har fått en kraftig tilvekst i sommer, og nå nærmer seg et par meters høyde.


Blåtoner må vi vel kunne si at det også er i bladene på denne hostaen. Den er nå den eneste hostaen vi ikke har klippet bort blomsterstilkene på, for at blomstene ikke skal legge seg på bladene og lage råtne flekker.

Vi synes at dverghengepilen og rosespireaen, som vokser i steinbedet, kler hverandre godt 

Her ser du den nederste delen av hagen vår. Jordet og de store bjerketrærne er ikke en del av den. Litt rart å tenke på at det mellom busker og trær i den 1600 kvadratmeter store hagejungelen, befinner seg i alt ca. 210 meter gangstier og trapper, 13 forskjellige hagerom og 11 forskjellige uteplasser.

Hilsen Eirin og Lars


15 kommentarer:

 1. Så mange fine hortensiaer og alt det andet I viser. Flot kig over haven som rummer mange spændende stier, trapper og haverum.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hortensiaene er flotte nå:-) Og alt gror i rekordfart. Godt å holde på med "vedlikeholds-arbeid", med luking og beskjæring nå./Eirin

   Slett
 2. Frodigheden er ikke til at tage fejl af, der er vel nærmest ingen bar jord at se. Jeres gæster til åben have kan godt glæde sig.
  Det er mange rum og pladser, I har fået plads til på 1600 m2. Det kræver en god planlægning.
  Dværghængepilen ser ud til at være et smukt lille træ. Jeg kender det ikke.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Frodigheten nå er bare flott, men vi har fortsatt noe bar jord, selv om det blir mindre for hvert år. Når vi holder på nå, legges planene for neste år:-)
   Den opp-stammede dverghengepilen, har vi hatt i mange år, men er nok ikke så liten som vi trodde.Eirin

   Slett
 3. Hej Eirin och Lars!
  Det ser mycket fint ut i trädgården. Grönt och frodigt, vackra hortensior. Jag har undrat varför man klipper bort blommorna på hosta, har inte så många själv. Den på bild är riktigt fin.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika.
   Vi har ganske mange hosta, og bladene blir ganske stygge når blomstene faller ned på dem, særlig i regnvær. Så vi klipper dem når de begynner å visne:-)
   Deilig å holde på i hagen når alt er så frodig.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 4. Jeg går og ønsker mig den sidste hortensia, du viser. Den har de mest fantastiske blomster. Men haven ser i det hele taget dejlig ud, og hvor er det skønt for både jer og gæsterne, at det er lige nu, I skal have åben have. Rigtig god fornøjelse.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Den store hortensiaen rakk jeg ikke å beskjære i våres, så den er blitt ganske så stor, men flott allikevel.
   Hagen er frodig og deilig nå:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 5. Hei Eirin og Lars

  Flotte bilder fra deres frodige hage. Nydelig hortensia. Nå er de så fine og det er bare å nyte de mens de blomstrer.
  Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Pausene i hagen blir tatt foran drivhuset der vi kan nyte den blå hortensiaen:-)
   Eller kommer jo syrinhortensiaene flott nå.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 6. Ja, det er frodig hos dere! Hortensia er supre, som blomstrer nå og utover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Frodig nå, og lett å se hva som må beskjæres. Godt at hortensiaene kan nytes fram til frosten:-)/Eirin

   Slett
 7. hei Eirin og Lars!
  Veldig enig med dere i at hagen kan inneholde så mye.
  dere har det bare helt fantastisk med den spennende hagen. Vi så den vel på denne årstiden - frodig og fin, men sikkert flott tidlig sommer også.
  Hyggelig at dere har hatt en liten ferietur - alle trenger det!
  Lykke til med siste åpne hage helg!
  Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid.
   Det var godt med en ferietur, men en del å ta fatt på da vi kom hjem. Det vokser utrolig fort nå, frodig og fint, og det blir mye beskjæring.
   Men vi nyter august-hagen:-)
   Det ser ut til å bli en våt åpen hage dag, men hage-folk vet å kle seg!
   Ha de godt/Eirin

   Slett
 8. Kjekt å se bilder fra hagen. Nå har jeg endelig kommet i gang med boken, er ikke kommet så langt foreløpig, men gleder meg til fortsettelsen. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett