30. september 2021

FULL STOPP I UTELIVSBRANSJEN HER HJEMME ....

 Bare en liten oppdatering herfra, mens høstfargene forsterker seg og dagene blir kortere...

Vi tror faktisk ikke at bronsebladet har hatt så fine farger og stått så fint så lenge med så sine farger noen gang. I år er den nesten mer rød enn brun.


Og de japanske lønnene er jo alltid vakre på denne tiden av året.


Så ble det endelig slutt på korona-restriksjonene. Gjenåpning av samfunnet med fulle tribuner, puber, cafeer og restauranter gjør at utelivsbransjen jubler.

For vår egen del gikk det imidlertid ikke helt slik vi hadde håpet, da det ble bråstopp i den lokale utelivsbransjen  Med rått og fuktige høstvær dukket igjen problemene med smerter i muskler og stive ledd - for Lars - opp igjen, så han nesten ble ubrukelig til det meste - i hvert fall til å delta i den siste innspurten i den  hjemlige utelivsbransjen, der nedskjæring av stauder, en siste lukerunde, rydding og bortkjøring stod på timeplanen. 

Etter vår mening er hagestell den aller beste "utelivsbransjen" som finnes. Mye bedre enn en tur på byen! Men, altså; ikke mer "uteliv" for oss i år. For Lars blir det nok innelivsbransjen fremover, med smårydding i hus, skap og skuffer.  Og så gjør som han pleier, når kranglete og vonde ledd gjør kroppen "puslete"; kjøper noen nye puslespill. Innkjøp er allerede gjort, og de første 2x1000 bitene av favoritten Jan Van Haasteren er allerede på plass. 

 Munnbind, avstand og håndsprit mot korona, og fyr på peisen og morsomme puslespill mot frustrasjon  og kjedsommelighet. Lars mener det virker så bra, at det burde finnes et godt utvalg av dem på apotekene. Så får Eirin, enda en gang,  avslutte det mest nødvendige ute  alene, før hun finne fram garn, strikkepinner og noen gode bøker. Og når TV-reklamen slår fast at det går helt greit å spise fredags-taco på en torsdag, satse vi igjen på at det går greit å gjøre høstarbeidet på våren - i år igjen...

Hilsen Eirin og Lars


24 kommentarer:

 1. Hei Eirin og Lars,
  Ja, nå er det blitt et skikkelig guffent høstvær, og det frister ikke med havearbeide akkurat nå. Mye kan vente til neste år ja, og det går helt fint. Jeg venter på nytt drivhus og det må opp når det endelig en gang kommer. Satser på en laaaang og mild høst :)
  Ha det godt med puslespill og strikking!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Vi håper også på en lang og mild høst. Det er en del det er greit å få unna nå. Lykke til med nytt drivhus!
   Her er de fleste av overvintrings-plantene satt under tak sånn at de kan stelles og bæres inn selv om det regner. Så det får bli strikking på kveldene:-)
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett
 2. Der er ingen tvivl om, at indetiden nærmer sig overalt, også her, og for Lars er det åbenbart nu. Forhåbentlig kan han se den flotte bronzeblad inde fra huset, for den er vel nok fantastisk.
  Rigtig god fornøjelse med puslespil og strikketøj.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Det nærmer seg innetid, og nå blir det nok så vått at det ikke er det rette tidspunkt for luking. Men litt mer beskjæring må jeg prøve å få unna.
   Bronzebladet kan han nyte inne fra så snart Dronningbusken blir klippet noe:-)
   Godt å være inne og fyre på peisen i dette våte høstværet.
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett
 3. Flotte bronzeblade, mine visner bare.
  Ærgerligt for jer, at Lars´ gigt bryder ud her om vinteren, men så må du klare haven selv så godt du kan. Puslespil er jo også en beskæftigelse inde i varmen.
  Rigtig god bedring til Lars og god arbejdslyst til Eirin.
  Hilsen Lisbetn

  SvarSlett
  Svar
  1. Bronzeblad trives godt her, selv om de står i full sol.
   Jeg må nok få unna litt til før jeg gir meg, og skulle nok gjerne hatt litt mer arbeidslyst, så jeg tar noe hver dag:-)
   I det været vi har nå er det deilig med fyr i peisen og litt innehygge.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 4. Hei! Bronsebladene deres strutter med røttene i vann. Her ligger til jorda. De har tørsta etter vann i nesten hele sommer.
  Så leit at Lars reagerer sånn på været. Det er godt at puslespill finnes. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Bronsebladene står rett på utsiden av dammen, så de må dessverre vannes som mye annet:-) Nå koser vi oss inne med fyr i peisen og mye levende lys!
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett
 5. Imponerende bronseblad. Det begynner å bli tid for å krype inn. Her er det også alltid noe som ikke blir ryddet bort eller klippet ned. Men løkene, de må i jorden!
  God bedring til mannen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bronsebladet er flott hele sommeren. Her blir det ikke noe løkplanting i høst ( vi tar ikke opp løken etter blomstring)Men man skal vel aldri si aldri:-)
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett
 6. Hej Lars och Eirin!
  Tråkigt då vädret har en påverkan på hälsan. Det går alldeles utmärkt att spara sysslor till våren. Här kommer stickorna också fram, när det blir ruskväder ute.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika.
   Han har en reumatisk sykdom, og den har en tendens til å å bli mer plagsom ved rått og fuktig vær på høsten. Litt kjedelig for da er det ekstra kjekt å være to om hagearbeidet.Så for meg blir det nok foreløpig strikking på kveldene.
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett
 7. Det var da ærgerligt det gode udeliv skulle stoppe så brat, og trist for Lars at kroppen siger stop, når hovedet gerne vil fortsætte. Håber du får sluttet have-cirklen af uden overanstrengelse selv, Eirin! Haven ser jo stadig vidunderlig ud, og høstfarverne er flotte hos jer.
  Det er godt I begge har noget hyggeligt at glæde jeg til i det næste halve år - indenfor - og så har I jo stadig den smukke udsigt over haven og landskabet.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ergerlig, men slik har det vært noen sesonger nå, og da er det tungt å starte opp på våren. Jeg håper å få gjort litt mer før jeg avslutter for i år. Så planlegger jeg bra så burde det gå. Det eneste jeg tror ikke blir ferdig er lukingen, og det hadde egentlig vært viktig, men sånn er livet. Vi får ta det som det kommer, og det er nok jeg har lyst til å gjøre inne:-) Og--hagen kan heldigvis nytes hele året.
   Ha en fin helg/Eirin

   Slett
 8. Jeg kender udmærket fornemmelsen af efterår og har været i gemmerne og fundet strikkegarn, vi fik lavet i 1976 af får, som vi havde tre af dengang. Jeg har nemlig fået lyst til at strikke et par hyggesokker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke dårlig at du fortsatt har av det garnet.:-) Vi fikk en del slikt garn da vi bodde på en gård på vestlandet en vinter på 70tallet, men det ble brukt opp..
   Kos deg med sokke-strikking./Eirin

   Slett
 9. Det er ikke så rart, når helbredet sætter en stopper for havesæsonen, før haven er “færdig” til vinter. Det er godt Eirin kan tage den sidste tørn, inden hun fatter strikkepindene.
  Den mørke tid står for døren, men det er nu også hyggeligt at sidde i en varm stue og have tid til lidt hobbyarbejde. Og på de lune dage, kan man jo altid gå ud på en lille havevandring.
  Hav en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen hagevandringer blir det nok gjennom høst og vinter. Dessuten egner hagen seg godt til å leke gjemsel gjennom hele året .Mørkegjemsel er ekstra populært (barnebarna).
   I går ble de siste pelargoniane, klippet ned og satt inn, eller kastet. Dahlia, Kanna, Fuchsia og en del trær satt til tørk i drivhuset, før de tas inn for vinteren. Færre i år enn tidligere:-)
   I dag regner det kraftig, så det var godt å få gjort den jobben.
   Nå hygger vi oss inn med fyr i peisen.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 10. God bedring til Lars, trist at helbreddet sætter en begrænsning for have-udfoldelser. Det giver dig ekstra arbejde, men du klarer det !
  Bøger og strik er hyggelige sager, jeg strikker allerede en masse.
  God ny uge til jer.
  Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Det pleier å ta sin tid, men sånn er nå engang livet:-) Han får ta det igjen til våren...
   Nå holder jeg på å gjøre ferdig et par strikkeprosjekter fra sist vinter, med garn fra Færøyene, kjøpt i Hirtshals. Deretter blir det nok en del selbuvotter og sokker.
   Ha en fin uke/Eirin

   Slett
 11. Hehe, god beskrivelse av vår utelivsbransje :), helt enig at den er mye bedre, selv om jeg av og til må ha pittelitt av den andre også. God bedring til Lars. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir litt annet uteliv på oss også i oktober. To konserter i midten av oktober, vi gleder oss.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 12. Hej Eirin och Lars!
  Ni har så fint i trädgården med alla dessa vackra färger.Det är inte kul när hälsan inte är med men hoppas att det ska bli bättre.Det heter ju hälsans dyrbara gåva och det är verkligen sant.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Margareta.
   Ja, helsa er viktig! Og, men hagen vår er det ikke mulig å rekke over det som skal gjøres om man bare er en. Men det pleier å skje hver høst, og da er det bare å utsette det hele til våren. Har tatt meg to dagers miniferie i hovedstaden nå:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett